2011 BAHAR MELEKLERİ

Başlatan ♥♥♥gülbeşeker♥♥♥, 27 Mart , 2011, 10:54:52

« önceki - sonraki »

miray

Alıntı yapılan: ♥♥♥gültanesi tontik annesi♥♥♥ - 16 Eylül , 2011, 16:53:00
TAMAM TUBACIM MİNİK MAMA KAVONOZLARINA YAPACAM CANIM

GEÇMİŞ OLSUN TATLIM OĞLUŞUNA NE KADARLIK ŞİMDİ
BENİMKİ AYLARDIR  DÖNDÜĞÜ İÇİN GECELERİ HEP MIZIR MIZIR
aysegülüm bende pure kavanozuna yapıyorum günlük şişe sütle
bi tatlı kaşıgı yogurt la mayalıyorum 4 saatte mayalanıyor
ama benim zuzu açar acmaz süt gibi haliyle yiyor sadece
bekleyince yemiyor
hemende ekşimiyor ama yemiyor işte sevmedi yogurdu  :-\

♥♥♥gülbeşeker♥♥♥

mirayım açar açmaz yesin aman yesinde
damak tadı şimdiden oluşmuş demkki bayatı sevmiyor minnuk
bi deneyemedim şu yoğurt yapmayı fırsatım olmadı

aslı

herkese merhaba,

benim  de 3 gün sonra 6 aylık olacak bir kızım var. Ek gıdalara başladık. Çorba yoğurt meyve bazen meyveyle yoğurdu karılştırıp öyle veriyorum. Bu hafta kahvaltıyada başlayacağım. Bunun yanında emziriyorum.
Hepinize bol sütler, bebişlerinize bol uyku diliyorum.



♥♥♥gülbeşeker♥♥♥

merhaba aslıcım
maşallah bebeğine
sütün nasıl iyimi,çalışıyormusun evdemi
kahvaltıda neler vereceksin,bebeğinin boyu kilosu nasıl

aysev

merhaba kızlar. ben de sebze püresine pirinç ve kıyma koymaya başladım. kasaptan bebek için deyince yağsız dana etini 3-4 kez çekiyo. hatta benim kasabım kibrit kutusu kadar rulolar yapıp ayrı ayrı paketledi. bu şekilde derindondurucuya et bi gece önceden dolaba indir eti dışarıda çözdürme dedi. sebzeler neler koyuyorum: patates, havuç, kabak, ıspanak, karnıbahar, ıspanak, taze fasulye.. hepsi olmasa da 3-4 çeşit sebze pirinç, et ve biraz zeytinyağı. düüdklüde haşlıyorum be blendırdan geçiriyorum.
kahvaltıda da: 120 ml su. 4 ölçek devam sütü(mama) 4 adet bebe bisküvisi. (hipp marka kullanıyorum) 1 küçük labne peyniri. yarım yumurta sarısı, 1 çay kaşığı pekmez veya evde yapılmış reçel. bunların hepsini karıştırıyorum. sıvı olduğu için geniş delikli bir biberonla veriyorum.


aslı

hoşbulduk tontikin annesi. Allaha şükür emziriyorum sütümde yetiyor şimdilik . Malesef çalışıyorum  :-\  ama bazende çalıştığıma seviniyorum ziraa çocuk bakmak çok zor  :laughing7: . Allah annanemize kuvvet versin.
Kahvaltısını şöyle hazırlayacağım büyük kızımada öyle yapıyordum. yumurta sarısını labne peyniri pekmez ceviz ve ekmekle yaptıracağım.  Sonrasında anne sütü .
Ben çok fazla bisküvi gibi şeyler vermiyorum biz zaten biraz tombişiz. geçen ay 67 cm 9200 gr'dık.
çorbaya daha tavuk kıyma koymaya başlamadım ama artık ilave etmeye başlasam diye düşünüyorum.
Bende ilk bebğimde Aysevin kasabının yaptığı gibi kıymayı tavuğu hatta balığı  küçük küçük hazırlar (buzdolabı poşetlerini 4-6'ya bölüp içine koyup ağzunı bağlıyordum) hergün dolaptan o gün çorbaya ne ilave edeceksem çıkarırdım. Çok rahat oluyor.



aslı

Bebişler annelerini çok yoruyor galiba anneler sayfaya pek uğramaya fırsat bulamıyor gibi  :D  . Biz bugün aşılarımızı olduk. Karma, pnömokok, hepatit  b, çocuk felci. Birşey sormak istiyorum dışarıdan parayla alıp yaptırdığınız aşılar var mı? ben rota virüsüne karşı olanı yaptırdım ama başka var mı acaba



♥♥♥gülbeşeker♥♥♥

evet aslıcım benimki epeydir emekliyor zaten vaktim olmuyor o hareketlenince
dün ilk defa yoğurt mayaladım ama güzel olmadı niye acaba
pınar süt ve pınar yoğurtla küçük kaşık maması kavonozuna
acaba nerde hata yaptım

tgbybr

Alıntı yapılan: ♥♥♥gültanesi tontik annesi♥♥♥ - 01 Ekim , 2011, 17:52:23
evet aslıcım benimki epeydir emekliyor zaten vaktim olmuyor o hareketlenince
dün ilk defa yoğurt mayaladım ama güzel olmadı niye acaba
pınar süt ve pınar yoğurtla küçük kaşık maması kavonozuna
acaba nerde hata yaptım
Canım süt soğuktur. içine parmağını sokunca yaksın biraz o zaman güzel tutuyo. ben keçi sütüne mayalıyorum çookk güzel oluyo.

♥♥♥gülbeşeker♥♥♥

Bende keçi sütüne yapacaktim onu deneyelim dedim
Neyse bide sıcak yapayım

<<AyBüKe>>

      Merhaba bahar annişleri biz geldikkk  :wave:   Uzun zamandır yoktuk, hastalıklarla boğuşuyoruz  :sad1:  İlk önce ben grip oldum, yatak döşek yattım ateşim fırladı gitti günlerce .. O kadar uğraştım kızıma da geçmesin diye ama nafile ona da bulaştı sonunda  :y25:  Dün tekrar doktora gittik boğazında akıntı varmış soğuk buhar verdiler yavruma  :crybaby2:   Allahtan çokta ciddi bişey değilmiş sadece şurup verdi  :amin:

      Bu arada doktorumuz artık ek gıdaya geç dedi   :hieyt: :hieyt: :hieyt:  Doktor onayıyla da geçmiş bulunmaktayız ek gıdaya  :)  Havuç,elma ve şeftali suyuyla başla dedi ve yoğurtta dedi bu ay ama erken mi acaba ya kafam karıştı  :icon_scratch:  Şu çocuklar için olan meyveli yoğurtlar varya acaba ondan alıp yedirsemmi bi zararı olurmu sizce ? 2 hafta sonra da sebze çorbasına başlıycam sadece havuç ve patatesle dedi ilk önce daha sonra yavaş yavaş mevsim sebzelerinden ekliycekmişim içine irmik katarak  :)  Patlıcan yasak olan sebzelerdenmiş ...

     Kızışım hasta olmadan önce çok güzel sesler çıkarıyodu resmen konuşuyodu benimle ama şimdi hiç keyfi yok mahsun mahsun suratıma bakıyo hep  :y25:  Geceleride yanımda yatmak istiyo artık ya, 2 gecedir ortamızda yatıyo  :k06: Aslında şimdilik hoşuma gidiyo ama alışsında istemiyorum, neyse şu hastalığı bi atlatalımda yine beşiğine devam ederiz inş.  :)   Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın, uzun zamandır yazmayınca birikmiş  :k06:

      Buda benim pamuğumun dünkü hali  :nazar: :nazar:   :)

                 

suzannn

aybüke maşallah kızına çok tatlı gel beni öp diyo sanki maşallah allah nazarlardan korusun

<<AyBüKe>>

Alıntı yapılan: Katre-iMatem - 05 Ekim , 2011, 12:11:25
aybüke maşallah kızına çok tatlı gel beni öp diyo sanki maşallah allah nazarlardan korusun


   Teşekkür ederim canım  :opucuk:   Allah sana da nasip etsin inş. en hayırlı zamanda  :amin: :amin:

suzannn

Alıntı yapılan: <<AyBüKe>> - 05 Ekim , 2011, 12:14:00
Alıntı yapılan: Katre-iMatem - 05 Ekim , 2011, 12:11:25
aybüke maşallah kızına çok tatlı gel beni öp diyo sanki maşallah allah nazarlardan korusun


   Teşekkür ederim canım  :opucuk:   Allah sana da nasip etsin inş. en hayırlı zamanda  :amin: :amin:
amin inşallah

medine

slm kizlar biz geldikkk :opucuk:tasinma telasi turkiyeydi derken pek fazla giremedim bizdeki gelismeleri anlatiyimm hemen  :)turkiye yolculugumuz gayet iyi gecti ama kizim 3 gun sonra grip olduu Allaha sukur ilacsiz falan atlatti bana hic zorluk cikartmadi yavrumm o kadar sevgi doluydukii herkese karsi kimseyi yabancilamadii herkesin maskotu oldu ciktii cadii  :nazar:isvicreye geldik aradan 1 hafta gecmediki ortada salgin varmis ona yakalandii iki gundurde baya oksuruyoo kuzumm uyuyamiyor gozleri iltihaplandi  o niye oldu anlamadim anliycaniz bizde durumlar pek ic acici degill doktora gittiik oda cok onemli bisey yok deyip gonderdi bizi ilaca gerek yokmus kendiliginden gecmesini bekliycekmisizz o nasil olacaksaa :y25: oksurukten uyuyamiyo bile sinir oluyorum burdaki doktorlaraa :cildir: :cildir: :cildir:ek gidaya gecmistik zaten ama artik duzenli olarak meyve ve sebze pureleri yiyyoruzz kahvaltiya daha gecmedim bi kac gune onada gecicem, insalllah sever kuzucumm sizde durumlar nasill bizden bukadar :)
sen benim herseyimsinn:)