Kıymalı börek tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 26 Şubat , 2011, 23:21:10

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme




Malzemeler
-5 adet yufka
-300 gr. kıyma
-1 adet kuru soğan
-2 adet domates
-5 adet biber
-Karabiber, tuz
-1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılıp, akı yufkalara sürülecek)
Yapılışı
İç Harcı: Soğanlar  yemeklik doğranıp, pembeleşinceye kadar kavrulunca kıyma eklenir . Bir  süre daha kavurmaya devam edilip tuz ve karabiber koyularak harcımız  hazırlanır.

Böreğin hazırlanışı: İlk  olarak her bir yufka sekiz üçgen parçaya (Sigara böreğinde ki  gibi) bölünür ve yumurta akıyla bir miktar yağ çırpılıp yufkaların  üzerine sürülür. Daha sonra yufkalar yarısına kadar rulo şeklinde sarılır
Sarılan rulonun bir ucu katlanıp diğer uç onun üzerine sarılır. Ruloya  girmeyen açık yufka parçası ise orta kısma yerleştirilerek böreğe havuz  şekli verilir.
Harcımız hazırladığımız böreklerin içine doldurulur. Üzerlerine birer dilim domates ve biber konulur.
Yumurta sarısı sürülerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir.







Alıntı[/B]

banu_fth

10 numara tarif valla teşkr.
börek yapmıştım bugün .. yapmamış olsaydım denerdim.. kesin ..
kısmet haftasonu deniycem ama  :icon_thumright:
teşkr