29 Nisan , 2024, 15:35:49

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


EPİDURAL DOĞUMDAN KORKTUM

Başlatan sunny, 19 Ocak , 2007, 10:50:55

« önceki - sonraki »

sunny

MERHABA;
BEN 24 HAFTALIK GEBEYİM.DOĞUMU SEZERYAN DÜŞÜNMÜYORUM,DOKTORUMLA KONUŞURKEN EPİDURAL DOĞUM İSTEDİĞİMİ BELİRTTİM,FAKAT BANA ASLA ÖNERMEDİĞİNİ,BİR HASTASININ VE BEBEĞİNİN EPİDURAL ANINDA KALP RİTMİNİN DÜŞTÜĞÜNÜ,ÇOK ZORLANDIKLARINI BELİRTTİ.HATTA DOĞUM SONRASI SAĞ TARAFI UYUŞUK KALMIŞ.
RESMEN GÖZLERİM BÜYÜDÜ KORKUDAN....BEN SEZERYANDAN KAÇARKEN,BAŞIMA DAHA BÜYÜK DERT EDİNMEYEYİM DEDİM AMA...GELİN GÖRÜN Kİ ŞİMDİ KARA KARA DÜŞÜNÜYORUM BEN NASIL DOĞUM YAPICAM DİYE.
ALLAHIM TÜM HAMİLELERİ SAĞLIKLI TEZ ZAMANDA SAĞLIKLI KURTAR YARABBİ,BENİ DE  :-\



mumkule

sunny. öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına almanı diliyorum.  :binkybaby:
Ben epidural anestezi ile normal doğum yaptım. Benim doktorum kendi güvendiği bir anesteziste uygulattı epidurali. Hatta ben o doktor gelecek diye saatlerce sancı çekmek zorunda kalmıştım. :cildir: Halbuki o anda hastanede 3 tane anestezist hazır bekliyordu. Demek istediğim önemli olan epidural anestezinin de aynı genel anestezide olduğu gibi işinin ehli bir doktor tarafından uygulanması.
Eğer araştıracak olursan, sezeryanda da, normal doğumda da, epidural doğumda da komplikasyonlar olabileceğini göreceksin. Anlatmaya çalıştığım; epidural doğumda karşılaşılması muhtemel komplikasyonlar (ki tekrar ediyorum işinin ehli biri tarafından yapılırsa bu olasılık çookkkkk düşük) sezeryanda karşılaşacağın risklerden daha çok değil. 
Ben kendi adıma, tekrar doğum yapacak olursam hiç düşünmeden epidural ile doğururum.
Sevgiler... :-*



mumkule

http://www.gebelik.org/dosyalar/anestezi/epidural.html
Sana bir de link göndereyim dedim. Bu arada içgüdülerine güvenmeni de tavsiye ederim. Kendini nasıl güvende hissedeceksen öyle bir doğuma karar ver canım. Sonuçta tıp gerçekten çok ilerledi. Hangi biçime karar verirsen ver, bebeğinin ve senin güvende olacağınızdan emin olabilirsin. Sen hep olumlu düşün.



Emine

Bu zamanda böyle bir doktor olması şaşırtıcı epidural artık neredyse tüm doğumlarda uygulanan bir yöntem.Ben epidural anestezi ile sezeryanla doğum yaptım hiç acı çekmeden yarım saat içinde bitti herşey bebeğimde çok sağlıklı oldu hemen ayağa kalktım hiç uyuşukluk falanda olmadı tabi aneztezinin uzman biri tarafından yapılması şart eğer şu an göründüğün doktorunun çalıştığı hastanede normal doğumda epidural yöntemi uygulanmıyorsa başka yere gitme diye demiş olabilir.

sunny

 teşekkür ederim bilgileriniz için..
bugün gülben ergenin de epidural ile doğum yaptığını okudum,kendi kendime bunun çokta korkunç bişey olmadığını düşünmeye başladım.
iyi bir hastanede doğum yapıcam neden bu kadar gözümü korkuttu anlamadım,bu bilgiler ışığında doktorumla tekrar konuşucam hatta ısrarcı olucam  :caca: inanın hiç sezeryan istemiyorum
dua edin bana doğum yapmış sevimli anneler  :hello2:



Tebessüm :)

Allah yardımcın olsun, hiç korkma. epidural bu kadar tehlikeli bişey olsa etrfta bundan zarar görmüş bir sürü anne ve bebek görürdük değil mi?
ben de epiduralle sezeryan doğum yaptım. çok da rahat oldu.başka bi dr la da konuş istersen. hangi şehirdesin? belki tavsiyem olabilir.
hani gülben hanım tamamen normal doğum yapcaktı? o kadar acıdan nolur diyodu. çok bilmiş!
kafanı rahatlat ve araştır ve hangi yöntem içine sinerse öyle yap.Allah sağlık ve sıhatle yavrunu kucağına almayı nasip etsin.

ღ°cerenay.♥.

21 Ocak , 2007, 01:04:22 #6 Son düzenlenme: 21 Ocak , 2007, 01:06:10 cerenay
ilk hamileliğimde , en baştan ,doktoruma  epidural-normal doğum istediğimi söyledim.epidural için  şimdi bişey söyleyemeyeceğini ,doğum zamanında anestezi uzmanının karar vereceğini söyledi.nitekimde öyle oldu,omurga yapıma baktı ,tansiyon falan filan...neticede epidural oldum ama maalesef sezeryan oldum

puysal

Eğer doktorun kendine güvenmiyorsa bence yaptırma.. kendine güvenmiyorsa güvendiği bir ekibi yok demektir.
Benin doktorum Kağan Kocatepe' ydi (http://www.gebelik.org gibi bir sürü sayfası var belki tanoyorsunuzdur)
Adam kendine o kadar güveniyorki karar verirken teredüd bile etmiyorsun.. çünkü anestezi uzmanına güveniyor.. Ben hiç doğum sancısı çekmedim ama epiduralle yaptığıma çok memnunum.. eğer sancım gelseydi normal doğuracaktım bu arada..

bebğim 40 haftalık olmasına rağmen karnımda yan duruyordu yani doğmaya hiç niyeti yoktu ama benim vücudum artık bekleme süresini kapatmıştı:)

Doğumu kamerayada aldık Kocamda benim yanımdaydı.. daha bir kez bile pişman olmadım.. bu arada benimde basenlerimde hissislik vardı ama zamanla geri gelmeye başladı..

fatma-ba

bende ogluma hamile iken korkuyordum dogumdan cunku cok korkutuluyorduk epidurali arastirdim ve iyi olmadigini ogrendim illerde beline rahatsizlik veriyormus ve kocaman kalin bir igne oldugunu ogrenince epiduraldan korkmaya basladim dogum yerine.
kafama kesin koymustum normal dogum yapacaktim epiduralsiz ve oylede oldu bence herkez dogumu tum gercekciliginle yasamali
annelerimizin zamaninda epidural mi vardi bu gune kadarda ölen olmadi dogumda.

ikinci cocugumda tekrar epiduralsiz doguracagim
dogumum cok guzel gecmisti 4 saat surdu  Allah herkese kolay dogum nasip etsin

SEVİNÇ

Sanırım,epiduralda aşırı baş ağrısı da oluyormuş canım.Arkadaş epiduralle doğum yaptı,habire ağrı kesici vuruluyordu,doğumdan sonra.



ღ°cerenay.♥.

evet başağrısı yapıyor ama herkeste değil...bende 3 gün felaket baş ağrısı oldu . yatmam gerekiyormuş,doktorun ve hemşirelerin gezmemi söylemesi yüzünden kalkıp gezince öyle oldu ...

zeyno

BENİM DOKTORUM EPİDURAL İN DENEYİMLİ BİR ANESTEZİ UZMANI TARAFINDAN YAPILDIĞINDA ÇOK BAŞARILI RAHAT BİR DOĞUM ŞEKLİ OLDUGUNU SOYLEDI.BİZ SIMDILIK EPİDURAL NORMAL DOĞUM PLANLIYORUZ DOKTORUMLA AMA SON AN NE GÖSTERİR BİLEMEYİZ.HAYIRLI DOĞUMLAR.

Almiş'inAnniş'i

"Hemen eşimi kaldırdım beraberce hastaneye gittik. Sabah saat 11 gibi yattım dr muayene etti ve dünden beri fazla açılmamış suni sancı verelim dedi, serumu taktılar. Benim bebeğim biraz iriydi o yüzden dr. zorda kalırsak sezeryana alırız ama normal doğumu sonuna kadar zorlıycaz dedi. ( Burda bir sır vereyim dr'um eşimin arkadaşıydı eşim de cerrah, dr'um eşime normalde sezeryan bizim için daha rahat ama bir cerrahın eşine sezeryan yapmak istemem çünkü sezeryandan sonra çıkabilecek komplikasyonlarda gidilecek yer yine cerrah dedi ve böylece beni ille de normal doğumla doğurttular epidural de takmadılar)"

bu yazıyı diğer forumdan aldım doğum hikayesini anlatan bir annenin yazdıkları! 

elif

Ben ilk doğumumumda genel anestesiyle sezaryan oldum sonrasında çok sancı çektim bebişimi bile gözüm görmedi bundan sonrakinde epidural istiyordum her anı yaşamak için fakat ben de çok başağrısı yaptığını duydum ve vazgeçtim  gerçi henüz hamile değilim ama düşünüyorum ne karar veririm diye :)

ღ°cerenay.♥.

Alıntı yapılan: elif - 07 Şubat , 2007, 21:39:37
Ben ilk doğumumumda genel anestesiyle sezaryan oldum sonrasında çok sancı çektim bebişimi bile gözüm görmedi bundan sonrakinde epidural istiyordum her anı yaşamak için fakat ben de çok başağrısı yaptığını duydum ve vazgeçtim  gerçi henüz hamile değilim ama düşünüyorum ne karar veririm diye :)

korkma canım ,herkeste baş ağrısı yapmıyor. bak ben 3 gün o ağrıyı çektiğim halde gene aynısını yapıcam.yani mümkün olursa epidural-normal,olmazsa epidural -sezeryan....

eğer başağrısı olursa yatmak yeterli. yatınca kesiliyor ağrı...tabi inşallah olmaz..[/color]