ŞEHZADE TATLISI

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 18 Şubat , 2011, 03:51:27

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ




İşte size Oktay Usta'nın tarifi ile Şehzade Tatlısı...

Hamuru için;

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
6 çorba kaşığı tepeleme un

Mantolamak için; (bu terimi de Oktay Usta'dan öğrendim)

süt
mor haşhaş

Şerbeti için;

4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1/2 limon

1.Fırınınızı 200 C de ısıtmaya başlayın.
2.Önce şekeri ve irmiği karıştırma kabınıza dökün. Ortasını havuz yapın.
3. Havuza tereyağını oturdun ve eliniz yardımıyla tereyağını sıkmaya başlayın ve şekerli irmik karışımına iyice yedirin.
4. Yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
5. Vanilyayı karışıma ekleyin.
6. Unu yavaş yavaş ilave edin ve arada kabartma tozunu da ekleyin.
7. Kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurmaya devam edin.

Not: Eğer hamur kıvamınız halen cıvık ise yavaş yavaş un ilavesi yapabilirsiniz. Oktay Usta gördüğüm kadarıyla kaşığı bayağı dolduruyordu. O 6 kaşık dedi ama benim elim sanıyorum daha küçük işledi bana daha fazla kaşık un gerekti.

8. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın.
9. Önce sütle ıslatın daha sonra haşhaşla tüm hamuru kaplayın.
10. Bütün hamurunuz için bu işlemi yapıp kurabiyelerinizi tepsiye dizdikten sonra en fazla 12 dak. kadar fırında pişiriniz.
11. Kurabiyeler fırında pişerken diğer yanda şerbetinizi hazırlayınız ve iyice kaynatınız.
12 Fırından sıcak çıkan kurabiyelerin üzerine kaynamış şerbetinizi henüz sıcakken dökünüz.
13. Tatlınızı, şerbeti iyice emmesi için bir kenarda soğumaya bırakınız.

Dilerseniz, hamurları tepsiye dizdikten sonra ortalarına yarım ceviz koyup öyle pişirebilirsiniz.

ALINTIDIR

hüzünden_gelme

 :hungry: :hungry: olsada yesemm harıka gorunuyor

Balböceği


இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ