Erikli Kek

Başlatan hüzünden_gelme, 11 Şubat , 2011, 18:35:18

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Kitir ust tabaka icin:

1 bardak un
1/2 bardak  toz şeker
1/2 bardak ceviz
85 gm kucuk parcalara kesilmis tereyag
1 cay kasigi tarcin
Kek icin:

113 gm yumusak tereyag

3/4 bardak seker
2 yumurta
Vanilya
1 1/4 bardak un
1 cay kasigi kabartma tozu
Bir tutam tuz

Dilimlenmis 5 buyuk murdum erigi

Firini 175Cye isitin. 23 cm.lik kek kelepceli kek kalibini yaglayip unlayin. Citir ustu yapmak icin butun malzemeleri mutfak robotuna koyun, robotu kisa surelerle calistirip durdurarak malzemeyi butunlestirip kucuk kirikli bir karisim elde edin.
Kek hamurunu hazirlamak icin, tereyag ve sekeri elektrikli mikserle iyice cirpin. Yumurtalari teker teker, her seferinde iyice cirparak ekleyin. Vanilyayi da katin. Unu, kabartma tozu ve tuzu bu karisimin uzerine eleyip, sadece butun malzeme butunlesinceye kadar cirpin.

Kek hamurunu hazirladiginiz kelepceli kaliba aktarin. Erik dilimlerini daireler halinde hamurun uzerine yerlestirin. Kitir ust karisimini eriklerin uzerine serpin. Bir saat kadar ya da kekin ortasina batirilan kurdan temiz cikana kadar pisirin.

Bu keki ikram edeceginiz gunun bir hafta oncesinden yapabilirsiniz. Iyice soguduktan sonra strec film ve aliminyum folyo ile guzelce sarip derin dondurucunuza kaldirin. Servis yapacaginiz gun, strec ve folyodan cikardiginiz donmus haldeki keki, onceden 175C ye isitilmis firinda 35-40 dakika birakin. Ilinmis halde ya da oda sicakliginda servis yapin.
alıntıdır..