28 Nisan , 2024, 18:34:29

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Altın Elma Ağacı

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 02 Şubat , 2011, 02:56:34

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

Kıtlıkla ve ümitsizlikle savaşan bir ülkenin kralı, son çare olarak, ülkenin en yaşlı ve en bilge kişisine danışmaya karar verir. Yaşlı adam krala, çok eskilerden söylenegelen bir hikâyeden bahseder. Hikâyeye göre, bir zamanlar o ülkede meyveleri altından olan bir elma ağacı bulunmaktadır. Sahibi çok bilgili, çok okuyup çok yazan bir âlimdir. Bu ağacın yanlış kimselerin eline geçip büyük savaşlara neden olmasından korkmaktadır. Bu yüzden yerini, ancak gerçek değerini anlayacak insanların bulabilmesi için şifreleyip kitaplara gizler. Artık çaresi kalmayan kral, bu hikâyenin duyurulmasını ve herkesin bu ağacın bulunması için elinden geleni yapmasını ister.


Önceleri öfkeli ve bitkin halk böyle bir şeyin vakit kaybından başka bir işe yaramayacağını düşünür. Çoğu hiçbir şey yapmadan öylece otururken, bir kısmı tozlu raflarda buldukları kitapları karıştırmaya başlar. Bazı çiftçiler, belki yine "altın meyve" verir diye elma ağaçları dikmeye başlar. Bazı ressamlar hayallerinde canlandırdığı görülmemiş güzellikte altın elma tabloları yaparlar. Zamanla herkes bu amaç uğruna okumaya, araştırmaya, çalışmaya ve ellerinden geldiğince bir şeyler yapmaya başlar. Gün gelir bu değişim, güzel gelişmelere neden olur. Artık ülke fakirlikten kurtulmaya başlar. Çünkü insanlar bilgilendikçe farklı alanlarda çalışmaya, üretmeye, satmaya başlamıştır. En güzel elmalar ihraç edilmekte en güzel tabloların birçok alıcısı çıkmaktadır.


Bu gelişmelerden çok memnun olan kral, yaşlı bilgeyi tekrar çağırır ve ona bunun nasıl olduğunu sorar. Yaşlı adam:


"Kralım, bazen hayatta yorulduğumuz, yolumuzu kaybettiğimiz, tutunacak bir dal aradığımız anlar vardır. İşte böyle anlarda doğru bir kitap en iyi yol göstericidir. Aradığımız ipuçlarını, sorularımızın doğru cevaplarını, değişim için gereken cesareti verir bize. Aslında 'altın elma ağacı' hayatın ta kendisidir. Gereken çabayı gösterdikçe, hayalle, ümitle, bilgi ve sevgi ile besledikçe bize nice altın elmalar sunar" der.

alıntı

ertl


✿گสЯเ_ќĮż✿


  
Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü!

Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?