27 Nisan , 2024, 21:29:29

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Bu Ekmekler Bildiğiniz Gibi Değil!

Başlatan hüzünden_gelme, 29 Ocak , 2011, 00:44:56

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Yel değirmeninden Seyit Onbaşı ve yaralı Anzak askerini taşıyan Türk askerine kadar her birine ayrı şekil veriyor



Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesi'ndeki tesislerinde aşçıbaşı olarak görev yapan Hüseyin Çetin, adeta hamura can katıp oluşturduğu ekmekleriyle yaratıcılığını ortaya koyuyor

Hamuru adeta nakış gibi işleyen Çetin'in dikkat çeken ekmekleri arasında, yel değirmeni şeklindeki ile Seyit Onbaşı ve yaralı Anzak askerini taşıyan Türk askeri figürlü olanlar bulunuyor

6 yıldır aşçıbaşı olarak görev yapan Çetin, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Şefler Birliği tarafından 19-22 Ocak tarihlerinde Antalya'da düzenlenen, 14 ülkeden yaklaşık 6 bin aşçının katıldığı ''Uluslararası Altın Kep'' yarışmasında, ''ekmek'' kategorisinde ikinci oldu


Çetin, zaman zaman değişik ekmek çalışmaları yaptığını belirterek, ''Türk mutfağında ekmeğin önemini araştırdım Mutfağımızda her öğün ekmek çok yeniyor Diğer dünya ülkelerinde ekmek az yeniyor, ama çeşitleri çok Biz de ise çok yeniyor ama çeşit az'' dedi

Ekmeklerin sadece yulaflı, çavdarlı, mısırlı olmadığını anlatan Çetin, ''Çanakkale'nin domatesi, zeytini, zeytin yağı, peyniri, biberi meşhur Bunları ekmeklere uyarlıyorum Ancak bu malzemeleri ekmeklerin arasına sıkıştırıp kullanmıyorum'' diye konuştu

RUŞEYN UNU
Çetin, ekmekte ''gluten'' adlı bir maddenin bulunduğunu, bunun özellikle romatizmal hastalar için zararlı olduğunu öğrendiğini, bunun üzerine bu maddeden arınmış buğdayla yapılan ruşeyn ununu oluşturduğunu kaydetti

Ekmeklerin çoğunu, bu un ya da ekşi hamurdan yaptığını anlatan Çetin, şöyle konuştu:

''Ekmekleri 4 kategoriye ayırdım Ekşi, sütlü, ruşeyn ve karışık unlardan elde edilen hamurlardan yapılan ekmekler Bunların içine de sebzeleri, otları karıştırıyorum Zaten yarışmaya da, sağlıklı yaşam, sağlıklı ekmek konseptiyle katıldım Ekmeğe şekil vermek gerçekten zor İlk önce tasarlıyorum, sonra parmaklarımla fırın başında bunları uyarlıyorum Bunları yapmak beni pek yormuyor, ama tasarıda gerçekten zorlanıyorum''

✿گสЯเ_ќĮż✿

O ÖYLE SÜS OLARAK KALACAK HERHALDE
İNSAN YEMEYE KIYAMAZ  :laughing7:
NE CEVHERLER VAR MAŞALLAH BEN EVDE POĞAÇAYI ZOR BECERİRKEN ELİN ADAMI YEL DEĞİRMENİ YAPIYO

  
Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü!

Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?