1.Yarışmamız ''TATLI''Yarışmamız Anket Oylamamız Açılmıstır..

Başlatan hüzünden_gelme, 22 Ocak , 2011, 22:59:25

« önceki - sonraki »

1.Yarışmamız ''TATLI''Yarışmamız Anket Oylamamız Açılmıstır..

Muhallebili Tatlı
9 (17.6%)
Pudingli irmik tatlısı
11 (21.6%)
Kalburabastı
1 (2%)
İrmik Tatlısı
4 (7.8%)
Portakal Sepetinde Puding Keyfi
7 (13.7%)
Pileli Baklava
11 (21.6%)
Sütlaç
1 (2%)
Kremalı etimek tatlısı
7 (13.7%)

Toplam Oy Verenler: 45

hüzünden_gelme

İşte beklenen gün geldi Bebeğimonlıne hatunlar :hieyt: :hieyt:
Katilan emek harcayan tüm hamarat arkadaslarima çok teşekkür ediyoprummm :flowers: :flowers:
İste karsinizda birbirinden lezzetli ve şık sunumuyla Tatlılarımız karsınızda biliyorum işiniz hiç kolay olmayacak hepsi bır bırınden harıka çunku :love9: :love9:

not: LÜTFEN BEN KONUYU BITIRENE KADAR KİMSE YORUM YAPMASIN Kİ KONUMUZ DAĞILMASIN
KONU BITTIKTEN SONRA OYLARIMIZ KULLANABILIRIZ HATUŞLARR :opucuk: :opucuk: :opucuk:



Muhallebili tatlı

    hamuru için

1 yumurta
yarım bardk pudra şkeri
yarm paaket   margarin
2 brdak un
1 vanlya
1 çay kaşığı kbrtma tozu

   şerbeti için   
   2 brdak şker
  3 brdak su

  üzeri için
muhallebi ve çilek sosu

  muhallebi 1 lt süt,1 br şker,1 br un,vanlya
  çilek sosu  çilekleri ve azcık pudra şkerni rondodan geçr

                  yapılışı 
     hamuru hazrla kalıplara koy şerbete batr üstüne muhallebi ve sosu dök afiytle ye




hüzünden_gelme

malzemeler

1.5 litre süt
1 paket muzlu puding
irmik
şeker
çok az tarçın
üzeri için dövülmüş fındık

b]yapılışı[/b]

puding süt irmik şeker ve tarçın karıştırılarak pişirilecek.kek kalıbı çok az yağla yağlanacak fındığın bi kısmı atılıp pişen irmik tatlısı dökülecek aralara da fındık yaptım kat kat.soğuyunca kalıptan güzelce çıkar afiyet olsunnn


hüzünden_gelme

KALBURABASTI

yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
3 bardak kadar un

iç malzemesi:

1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
çeyrek limonun suyu

Malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rendenin üzerinde elinizle genişletin, İçine ceviz tarçın karışımını koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin, hazırlanıp soğutulmuş şurubu sıcak kalbura bastının üzerine dökün.

Resim alıntı oldugu için diskalıfı olmustur

hüzünden_gelme

İRMİK TATLISI


1 LİTRE SÜT

10 YEMEK KASIGI TOZ SEKER

9 YEMEK KASIGI İRMİK

1 PAKET VANILYA

BUTUN MALZEMELER TENCEREDE KAYNAYANA KADAR PISIRILIR.DAHA SONRA VANILYASI EKLENIR VE SUYLA ISLATTIGIMIZ KALIBA DÖKÜLÜR ,UZERI ISTEGE GORE SÜSLENIR.AFIYET OLSUN



hüzünden_gelme

MALZEMELER

CIKOLATALI PUDING``aslinda kendim yapacaktim ama kizim hastaydi hazir kullandim 
portakal ´´´´arzu edilen sayida
hindistan cevizi
fistik ezmesi
YAPILISI
ONCE PORTAKAL IKIYE BOLUNUR VE YARISININ ICI TAMAMEN BOSALTILIR VE PUDING DOLDURULUR UZERI HINDISTANCEVIZIYLE SUSLENIR   KENARLARIDA FISTIK EZMESIYLE SUSLENIR GERI KALAN PORTAKALI TAM ORTASINDAN BIR DILIM ALIPP SEPETIN UZERINDEKI KISIM YAPILIR VE ISTENILEN SEKILDE SUSLENIR  ADETINI SIZ BELIRLEYEBILIRSINIZ   AFIYET OLSUN 
BIRAZ BASIT BIR TARIF AMA OLDUKCA GOZ DOLDURAN TADIDA GAYET LEZIZ TAVSIYE EDERIM


hüzünden_gelme

Malzemeler:

-1 Paket hazir baklava hamuru
-1,5 Su bardagi ceviz ici (cekilmis)
-1 Su bardagi sivi yag
-Yarim su bardagi tereyag
-Yarim su bardagi toz seker
-3 Yumurta
-1 Paket kabartma tozu
-3 Su bardagi su
-3 Su bardagi seker

Yapilisi:

-Yufkanin birini tezgaha serin, bir kenarina ceviz icini incecik bir cizgi seklinde dokun.
-Uzerine yufkayi incecik sekilde kapatarak cevizin dokulmesini onleyin.
-Sonra iki elle yufkayi pile yaparak ellerinizin arasinda toplayin ve tepsiye yerlestirin.
-Ayni islemi diger butun yufkalara yapin ve tepsiyi bu sekilde doldurun.
-Onceden istilmis firinda 200 derecede iyice alti ve ustu kizarana kadar pisirin.
-Daha sonra sut, siviyag, tereyagi, seker, kabartma tozu, 3 yumurtayi iyice cirparak karistirin.
-Bu karisimi firindan cikarilan tepsinin her tarafina gezdirin.
-Uzerine sos dokulen baklavayi tekrar firina verin.
-Sosu iyice cekip parlak bir goruntu aldiginda firindan cikarin.
-Bir tencereye seker ve su koyun.
-Yaklasik 30 dakika kisik ateste kaynatin.
-Vanilya ve az limon ilave ettikten sonra ocaktan alin.
-Baklava soguyunca sogumus olan serbeti uzerine dokun ve tatliyi kesin
[/b]



hüzünden_gelme

Malzemeler

1 kg soğuk süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşıgı bugday nişastası  üzeri için      tarçın (ben üzerine hindistan cevizide kattım)
Hazırlanışı

Pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. bugday nişastasınıda aynı şekilde katın içine
sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.


hüzünden_gelme

22 Ocak , 2011, 23:15:02 #7 Son düzenlenme: 10 Haziran , 2011, 23:31:06 Nar Çiçeği❀ܓ
Malzemeler:


1 paket etimek (tuzsuz)
25 su bardağı toz şeker
25 su bardağı su
Şurubu sadece bir taşım (4 ile 5 dakika) kaynatıp tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine döküyoruz


Krema:
1 yumurta
1 paket toz vanilya
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı un
35 su bardağı süt
Bu malzemelerin hepsini tencerede pişirip şerbetini çeken etimeklerin üzerine döküyoruz.

1 paket toz kremşantiyeyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp kreması soğuyan tatlımızın üzerine döküyoruz.
Servis önerisi:Tarçınfındık.ceviz ne arzu ederseniz süsleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz..12 saat sonra yemeğe hazır hale gelecektir..
Not: kremadan 1 kase ayırılır ona kakao ekleyerek üzeri süslenir


-----------------------------------------------------------------



hüzünden_gelme

evet kızlarrr oylarını beklıyorr tatlılarrr yavas yavas açtım merak edın dıyee :ehi: :ehi:

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ


°♥°k@rd€L€ñ¬@zr@°♥°

ozgecim bazi tariflerin ismini yazmamissin kim nerden bilcek hangisi dikkat et  :-ooo


:love9: KUZUCUKLARIM RABBIM SIZI KORUSUN :love9:

βαlκιz

:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

hüzünden_gelme

kızlarr anket sıralama göresıne yaptım tarıflerı ve resımlerı ismini de yazmayı unutmusum :k06: :k06: :k06:

dilengisk

yapan arkadaslarımızın ellerine ve emeklerine saglık. oyumu verdiiimmm  :muzz: :muzz: :muzz:

<<AyBüKe>>

Ellerinize sağlık hepsi harika görünüyo, ağzım sulandı gece gece  :hungry: :hungry:  Bende kullandım oyumu  :k06:  Sonucuda merakla bekliyorum  ;D