Pabyon tatlısı tarifi

Başlatan hüzünden_gelme, 17 Ocak , 2011, 16:19:59

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler :
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı sirke
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

Üzeri İçin;
Ceviz
1 adet yumurtanın akı
150 gr eritilmiş tereyağı

Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı :
Öncelikle  şerbet için, tozşeker ve su kaynatılır. Limon suyu ilave edilip 2 taşım  daha kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır ve soğuması için kenara  alınır. Süt, yumurta, sıvıyağ, sirke, bir tutam tuz ve un derin bir  kaseye alınır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar  yoğrulur. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp 15 dakika dinlendirilir.  Hamur 3 eşit parçaya ayrılır. Her bir hamur parçası çok ince olacak  şekilde açılır. Geniş ağızlı bir su bardağı ile hamurlardan yuvarlaklar  kesilir. 4 adet yuvarlak hamur aralarına eritilmiş tereyağı sürülerek  üst üste yerleştirilir. Ortasından büzerek papyon şekli verilir ve  üzerine tereyağı sürülür. Yarım cevizin altı yumurta akına batırılıp  tatlının orta kısma yapıştırılır. Kesilen diğer yuvarlak hamurlar da  aynı şekilde hazırlanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri  kızarana kadar pişirilir. Soğuk şerbet, sıcak tatlının üzerine  gezdirilir. Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Alıntı