27 Nisan , 2024, 17:28:01

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Künefe tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 28 Aralık , 2010, 15:00:50

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler(6 kişilik)500 gr künefelik tuzsuz peyaz peynir
500 gr künefe
250 gr tereyagı
1 kilo şeker
Yapılışı:Kadayıflarımız  elle parçalanır. Künefe kadayıfımız kadar peynirimizin olmasına özen  göstermeliyiz. Peynirin suyunu bırakması için küçük parçalara ayırarak  avucumuzun içinde sıkıyoruz. Bunu peynir suyunu bırakana kadar iki üç  kez tekrarlıyoruz ve daha sonra peyniri dinlenmeye bırakıyoruz. İnce  kenarlı 60 cm çapında bir tepside künefenin ortası açılıp tereyağı  konulur. yağ künefeye yedirilip,her tarafına tereyagı yayılacak şekilde  elimizle yogururuz.Hazırladıgımız kadayıfı ikiye ayırıyoruz;yarısını bir  yere ayırıyoruz Ayrılan künefenin yarısını tepsinin tabanına biraz  tereyağı sürüp yarım cm. incelikte yayıp sıkıca bastırıyoruz,güzelce  döşüyoruz.. sıktığımız peyniri bu tabakanın üzerine eşit  oranda,kenarlara taşmayacak ,tamamını kapatacak şekilde yayıyoruz.  Künefenin diğer yarısı peynirin üstünü kapatacak şekilde yarım cm  incelikte, düzgün bir biçimde sıkıştırılarak yayılır. Orta hararetteki  ateşin üstünde hafif hafif döndürülerek altı pembeleşinceye kadar  kızartılır. Ayrı yağlanmış bir tepsiye alt üst edilir. Diğer tarafı da  kızartılıp pembeleşinceye kadar kızartılır. Üzerine hazırlanan şurup  dökülür.Sıcak sıcak servis yapılır.İyi künefenin özelliklerinden biri  çatalı vurduğumuz zaman 10-15cm sünmesi lazım. Künefeye isteğe göre  üzerine fıstık kaymak ilave edilir. Hatay'ın geleneksel peynirli  künefesi sade olarak yenir. Afiyet olsun

ŞURUBUN HAZIRLANIŞI:
1 kilo şekerin üzerini tamamen kapatacak şekilde su döküyoruz. Bunu  eriyinceye kadar ateşin üzerinde kaynatıyoruz. Daha sonra içine birkaç  damla limon suyu damlatıyoruz. Şıra halindeki şurubumuzu soğumaya  bırakıyoruz. Önemli olan sıcak künefemizin üzerine soğuk şıranın  dökülmesidir.Eğer ikisi de sıcak olursa künefemiz istenilen kıtırlıkta  olmaz hamurlaşır. Üzerine soğuk şıra döktüğümüz künefemizi bekletmeden  sıcağı sıcağına yememiz gerekir.



















Alıntı

esma...

bı kackere fırında yaptım sonu hüsran oldu,artık yapmak gelmıyor ıcımden ,fakat kunefe hastasıyım ,her yerde de yemem ,annemlere gıttıgımde orda bı kebapcı var ordan yerım,

uygun bı zamanda denerım ınsallah tarıfı ,cokda net olmus ,emegıne saglık :icon_thumright:

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

CANIM ÇOK GUZEL GORUNUYORR  :hungry: :hungry: :hungry: PAYLAŞIM İÇİN SAGOL  :opucuk: