meyveli rulo pasta

Başlatan derbeder, 22 Aralık , 2010, 17:25:55

« önceki - sonraki »

derbeder

ne zamandir kardesim rulo pasta istiyor benden, sanki bi ton ismis gibi cocukcagiza yapipta yedirmiyorum  :BangHead:
ama cok yakinda bunu yapmayi dusunuyorum. yapanlariniz varmi aranizda? genelde bu rulo pastaya cok fazla yumurta katiyorlar -ki bence yogun bir yumurtamsi bir tad oluyor o sekilde..farkli sekilde yapanlar var mi?

meyveli rulo pasta   


Kullanılan Malzemeler:
   4 adet yumurta
   4 fincan şeker
   4 fincan un
   1 pkt kabartma tozu
   1 pkt şekerli vanilin
   KREMASI İÇİN
   2 su bardağı süt
   2 çorba kaşığı un
   4 çorba kaşığı şeker
   1 tatlı kaşığı nişasta
   1 pkt şekerli vanilin
   ÜZERİ VE İÇİ İÇİN
   krem şanti
   çilek,muz,kiwi vs...
   
Tarifin Hazırlanışı
   Oda ısısındaki yumurtalarla şekeri 10 dakikaya yakın çırpın. Daha sonra elenmiş unu kabartma tozunu, vanilini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın (un karışana kadar karıştırmanız yeterli) Yağlı alüminyum folyo serilmiş kare fırın tepsisine kek harcını yayıp 170 derecelik ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Pasta kekini çok kurutmadan pişirmeniz gerekiyor. yoksa kurur ve rulo yaparken kırılmalar olabilir. Bu yüzden pişirme süresi fırına göre değişebilir. Kontrollu bir şekilde pembeleşene kadar pişirin.
   Pişen pasta kekinin ilk sıcaklığı çıkınca yağlı alüminyum folyodan çıkarmadan hemen rulo yapıp 5-10 dakika kadar bu şekilde bekletin. Diğer taraftan süte unu, şekeri, nişastayı katıp koyu kıvamlı bir muhallebi pişirin. Ocağı kapatmadan önce vanilini ekleyin ve ara sıra karıştırarak ılımasını bekleyin. krem şantiyide tarifine göre hazırlayıp dolapta bekletin . Bu kremayı sıcak bir şekilde rulo yapıp beklettiğiniz pasta kekinin içine sürün.Üzerine küp küp doğranmış meyveleri döşeyip tekrar rulo sarın. Tabi bu işlemi yapmadan önce Pasta kekini yağlı alüminyum folyodan ayırmanız gerekiyor. Rulo yaptığınız pastayı krem şantiyle sıvayın ve istediğiniz meyvelerle üzerini süsleyip servis edebilirsiniz...







seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

hüzünden_gelme

offf harıka gorunuyorrr tam ağzıma layıkkkk :hungry: :hungry: :hungry:

Lă_Tăhzen!

eline saglık canım bugun bende meyveli ve meyve soslu pasta yaptım oda güzel oldu hazır paktte satılan meyve soslarıyla süper oluyor muş bugun faekettim  :hungry:

derbeder

bu fotograflar bana ait degil maalesef  :k06: ama ypinca mutlaka fotografini eklerim  :opucuk:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!