beslenme

Başlatan aylinlin, 12 Aralık , 2010, 21:11:09

« önceki - sonraki »

aylinlin

slm.benim bebeğim 34 hafta doğdu.gelişiminde hiç bir sorun yok.şu anda 4,5 aylık.ek besınlere geçmek istiyorum. merak ettiğim
sizce ne zaman başlayalım.doktorlara göre gelişimi geriden gelecek diyorlar..ee o zaman  benım bebeğim 3 aylık oluyo.bana yardımcı olursanız sevinirim

Lă_Tăhzen!

yok canım kaç aylık dogarsa dogsun geriden gitmez ayı  4.5 aylık demekki bebegin ek gıdaya baslayabılırsın yavas yavas meyve pureleriyle yogurtla  :icon_thumright:

elif35

canım ekgıdalara başlayabilirsin cuma günü doktorum bana kitapçık verdi

4 aylıkken;

meyve suyu veya püresi
sebze suyu veya püresi
sebze çorbası
yoğurt
muhallebi
kavanoz mamaları

verilebilir yazıyordu ben kavanoz mamalarını çok zorda kalmadıkça kullanma taraftarı değilim yağmura özel tencere,tabak ve kaşık aldım bende bu ay sonunda başlıyorum bakalım nasıl geçicek yedirme durumları çok merak ediyorum  :k06

birde doktorunla konuşmadan karar verme ekgıda olayına konuş bakalım o ne diyecek



gülay t.

Canım erken doğan bebeklerde düzeltilmiş yaş denen bir şey söz konusu oluyor bildiğim kadarıyla. Yani doğalı 4 buçuk aylık olabilir ama erken doğduğu için  3 aylık sayılır. Bana kalırsa doktorunu dinle. sindirim sistemi henüz hazır olmayabilir farkında olmadan sıkıntıya sokabilirsinsin bebeği.

Emiyor veya mamayla besleniyorsa 5 buçuk aydan önce başlama ek gıdalara. Ama çok hevesliysen 4. ayını tamamladıktan sonra yavaş yavaş başlarsın uygun gıdalarla. Ama doktorunu kesinlikle dikkate almalısın ek gıdaya başladığın dönemde de. Hangi besini ne zaman başlayacağını o daha iyi bilecektir muhakkak.

esraunal

slmmm arkadaşlar benim 25 günlük bebeğim var fakat geceleri sütüm yetmiyor gündüz bir problem yok o yüzden aptamil'in anne sütü mamasını geceleri veriyorum o zaman rahat uyuyor birde çok gaz sıkıntımız var sap simplex günde kaç kere veriliyor? doktora götürdük mama kesinlikle vermeyin dedi ama çoçuk açlıktan kollarıma saldırıyor:(  doktor nurse harvest verdi bir kere verdim ama fayda etmedi gibi rezene çayı verebilirimiyim??

gülay t.

Canım bebeğin hayırlı olsun. Geceleri yatmadan önce birşeyler yesen belki sütünün olmasını sağlar. Süt içebilirsin veya meyve yiyebilirsin. Humana'nın emziren anneler için bitkisel bir karışımı var ondan içebilirsin yatmadan önce bayağı faydası olur inş.

Rezeneyi verebilirsin canım birkaç çay kaşığı inşallah faydası olur.

duygusu

kızlar benım bebegımde 35+4 gunluk dogdu meme emmıyo pompayla sagmaya calısıyorum 25 cc anca cıkıyo doktorum 40 cc vermem gerektıgını ek gıda vermemem gerektıgını söyledı ac kalıyo bebegım cok uzuluyorum gecelerı hıc uyuyamıyorum sut sagmakla gecyıo




gülay t.

hayırlı olsun canım bebeğin. Doktoruna belirtmedin mi canım sütünün az olduğunu? Bebek doymuyorsa gelişimini de etkiler bu durum. gerçi ilk günler biraz az gelmesi normal.

Ne kadar oldu doğum yapalı bilmiyorum  ama eğer sütün azsa bebek doymadığı için sık uyanır.
Böylece ne bebek ne de sen uyuyamazsın. Mama versen doktoruna danışıp daha iyi doyunca karnı, uyur bebişin. Sen de uyursan sütün daha çok olur. Sütün artması için düzenli beslenmek ve uyumak şart. Sık sık memeye yatırıp emmeye alıştırmaya da çalış canım sağarak vermek hem seni yorar hem de bebek emdiği zamanki kadar çok süt gelmez.