28 Nisan , 2024, 17:21:39

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


mikro dalga kullanıyor musunuz?

Başlatan elvan, 24 Nisan , 2008, 16:09:20

« önceki - sonraki »

elvan

ben bi süredir mamaları ısıtmak için mikrodalga kullanmaya başladım. şimdi etrafta bebek için kulanılmaması gerektiğini duyuyorum sizler kullanıyor musunuz?doktorunuzun bu konuda  bi önerisi var mı benimle paylaşırsanız sevinirim.

mavili

ilk defa böyle birşey duydum ne zararı varmışki acaba



mavili

Biberon sütleri veya mamaların mikrodalga ile ısıtılması sağlığa zararlı mı?

Amerikan Gıda ve İlaç kurumu (FDA)'e göre bebek maması ve sütlerinin mikrodalga fırınlarda ısıtılmasının sağlığa herhangi bir olumsuz etkisi yok! Hatta daha az süre ile ısıya maruz kaldıkları için vitaminlerin daha iyi korunduğu da bildirilmiş.

Bunun aksi bir diğer görüş ise biberon mamalarının bu şekilde ısıtılmasının tehlikeli olabileceğini savunmakta. Bilindiği gibi biberon sütlerinin içine beyin gelişimini ve büyümeyi hızlandırmak amacıyla bazı amino asitler ve vitaminler eklenmiştir.

İşte bir grup araştırmacıya göre mikrodalga ile ısıtılan biberon sütlerindeki bu katkı amino asitlerden bazıları, kimyasal ve fiziksel yapılarının değişmesi sonucunda, sinir sistemi ve böbrekler için zararlı formlara dönüşüyor.

Bu iddiaların yanı sıra belki de daha sık karşılaşılan bir başka risk ise yanıklar! Kimi zaman mikrodalgadan çıkan ve de soğuk olan biberonun yüzeyi anneleri aldatabiliyor. İçindeki kaynar sütün fark edilmeden bebeklere verilmesi sonucunda ise tedavisi güç, ciddi yanıklar ortaya çıkıyor.

Kim ne derse desin, ben ve benim gibi düşünen "eski kafalı" lar için mikrodalga ile yiyecek ısıtmak ne tad ne de şekil itibarı ile hiç çekici olmayacak. Mikrodalganın zararlı olup olmadığı tartışması ise uzun süre devam edecek gibi gözüküyor.

alıntıdır



mavili

Mikro dalga fırın 2 Ghz gibi oldukça yüksek frekansta çalışır (Gsm telefonlar 0.9 Ghz ve 1.8 Ghz). Frekans arttıkça tehlike büyüyor!

Bu cihazlar 700-800 Watt mikrodalga enerjisi yayarak ısıtırlar. Ancak kapakları kapalıyken bu enerjinin zarar vermesi pek mümkün değil. Gene de hamile kadınları ve çocukları çalışırken aynı ortamda tutmamak iyi bir önlem olur.

Kapak açık kalırsa ve çalışırsa sıkıntı yaratır. Aslında yakınında duranları pişirir! Ancak kapak açıkken bu cihazlar normalde çalışmazlar. Bu nedenle kapak açık ise sorun olmaz.

Mama ısıtmak zararlı değil. Radyoaktif bir yayılım değil çünkü enerjisi.

Mikro dalda enerjisi su moleküllerini hızlandırır ve ısınmalarına yol açar ancak enerji kesilince geriye bir kötü etki kalmaz. Gıda üzerine zararlı bir etkisi olmaz ancak pek lezzetli pişirdiğini söylemek de mümkün değil. 

Her ihtimale karşı çocukları çalışırken uzak tutmak tedbirdir.

Kabuğu üzerinde çiğ yumurtayı pişirmeyi denemeyin fena patlar!
alıntıdır



emosum

bende saglıksız oldugunu düşünmüştüm zaten evdede kullanmıyoruz

mavili

 Mikrodalga fırın kullanma
Mikrodalga fırın kullanımı ile ilgili yapılan tüm çalışmalar her hangi bir risk olmadığını gösteriyor çünkü bu cihazların radyasyon yaymasının mümkün olmadığı kabul ediliyor Ayrıca, Amerika´da gebe fareler üzerinde yapılan bir araştırma mikrodalga fırınların gebelik üzerine negatif bir etkisinin olmadığını ispatllıyor
alıntıdır



mavili

benim evimde zatem mikrodalga fırın yok normal fırınım var ama almayı düşünüyordum şimdi kararsız kaldım

internette buldugum birkaç bilgi umarım yardımcı olur

ama deneyimli annelerin görüşlerini de almak gerek diye düşünüyorum



elvan

mavili bilgiler için teşekkürler ama yine de emin olamıyorum bide doktora sormak gerek bence .
belki farklı bilgilerde gelir bakalım forum anneleri neler yazacak

mavili

bende merak ediyorum anneler ve özellikle de doktor ne diyecek diye benim hiçbir fikrim yok bu konuda :k06:



tubis

mikro dalga fırın hakkında bildiğim birşey var eğer ısıttıgınız şeyin üzeri kapak ile kapatılırsa hiç bir zararı yoktur,zira açık kaldıgında yiyecekler ultraviole ışınlara maruz kaldıgından zararlı olabilir. bende de var mikrodalga ama henüz hiç kullanmadım.çünkü kapağı yoktur...onların özel bir kapakları oluyor ısıya maruz kalmayan.ve oda türkiyede yok die biliyorum.teyzemde kendininkini hollandadan almıştı çünkü.

mavili

tubişim haklısın canım
hamile kalmadan önce almayı düşünmüştüm birara ama bu konuyu araştırınca vazgeçtim



Balböceği

abowwwwwwwwwwwww bende hemen hemen kullaniyorumm

bida bizim hemen hemen hepimizde varrrr  :dontknow: :dontknow:

мiŁenα.

waw bak bunu yenı dduydm yararlı bılgı


:love9: :love7: :love9: