kızlar kek ustası varmı????

Başlatan ygs, 01 Aralık , 2010, 18:13:10

« önceki - sonraki »

ygs

borcamda harika yaparım ama kek kalıbında kabardıktan sonra çatlıyo hamuuru çıkıyo üstüne felan...lütfen neden böle oldunu bilen varsa anlatabilirmi :cildir: bide su sade keke kakaoyla şekil nasıl veriliyo :icon_scratch:
sizi veren rabbime şükür ediyorum....yavrularım

мiŁenα.

mutfakta harikalar yaratırım diyorum gönül rahatlıgıyla.. :k06:

canım kabarıp çatlayıp üstüne çıkıyorsa çok kabartma tozu koyuyor olabilrsin yada keke ununu eksik koymuşsundur.



ben kakaolu ve beyaz karışık yaparım genelde eşim öle sever..

keki çırpınca bir kaba az alırım aldığım kek hamuruna kakao koyarım sonra sade keki kek kalıbına döker üstünede kakoluyu eklerim..sonra ok bulaştırmadan birbirine karıştırırım.


buda netten bulduğum teoriler  :k06:

Kek yaparken bir kısmı niye çöker?
Fırın ısısı çok yüksektir
Kek fırında kalması gerekenden az kalmıştır
Pişirme sırsaında kalıp genleşmiştir
Fırında kek pişerken kapak ilk 20 dakika içinde açılmıştır.
Kekin üzeri niye çatlar ?
Fırın ısısı çok yüksektir. Kek in kenarları kabuk yapar ve Kabarması durur. Kekin orta kısmı kabarmaya devam eder ve çatlar.
Fırının içine kek üste yakın bir gözde pişiriliyordur.
Kek harcı neden ağır ve yapışık olur ?
Yumurtaların boyutu küçüktür az gelmiştir.
Unu ve kabartma tozunu elemeden koymuşsunuzdur. İyi çırpılmamıştır.
Erittiğiniz yağı soğutmadan harca katmışsınızdır.
Fırın ısısı çok düşüktür.
Şeker yeterince çırpılmamıştır.
Kek niye aniden kabarıp söner ?
Un kek harcına çok iyi karışmamıştır.
Kalıbın kenarları çok yağlanmıştır.
Fırının ısısı aniden düşüp yükselmiştir.
Fırın önceden çok ısıtılmıştır.
Kek niye hiç kabarmaz ?
Kabartma tozu bayattır.
Kabartma tozunu ve unu koyduktan sonra metal kaşıkla karıştırılmıştır.
Fırının ısısı çok düşüktür.
Fırının ısısı çok yüksektir.
Fırının ısısı çok yüksektir.
Malzemeler çok soğuktur(yumurta,yağ,yoğurt vs).
Un ve kabartma tozu elenmemiştir.
Kek içine konan çikolata ve meyveler neden dibe çöker ?
Kuru meyveler keke göre ağırdır. İyice yıkayıp unlayın.
Kek harcı yeteri kadar koyu değildir. Parçaları tutmaz.
Kek niye kalıptan taşar ?
Kek harcını kalıbın 2/3 lük kısmına koyun. Kalıp küçük geldiğinden taşar.
Kekiniz çok kabarık olsun istiyorsanız.
Malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Un ve karbonat(kabartma tozu)nu eleyerek kullanın.
Yumurta ile şekeri köpürte köpürte uzun çırpın.
Unu ve kabartma tozunu koyduktan sonra tahta kaşık kullanın ve fazla çırpmayın.
__________________


:love9: :love7: :love9:


ygs

Alıntı yapılan: Eymen'in Anniş'i - 01 Aralık , 2010, 18:31:09
mutfakta harikalar yaratırım diyorum gönül rahatlıgıyla.. :k06:

canım kabarıp çatlayıp üstüne çıkıyorsa çok kabartma tozu koyuyor olabilrsin yada keke ununu eksik koymuşsundur.



ben kakaolu ve beyaz karışık yaparım genelde eşim öle sever..

keki çırpınca bir kaba az alırım aldığım kek hamuruna kakao koyarım sonra sade keki kek kalıbına döker üstünede kakoluyu eklerim..sonra ok bulaştırmadan birbirine karıştırırım.


buda netten bulduğum teoriler  :k06:

Kek yaparken bir kısmı niye çöker?
Fırın ısısı çok yüksektir
Kek fırında kalması gerekenden az kalmıştır
Pişirme sırsaında kalıp genleşmiştir
Fırında kek pişerken kapak ilk 20 dakika içinde açılmıştır.
Kekin üzeri niye çatlar ?
Fırın ısısı çok yüksektir. Kek in kenarları kabuk yapar ve Kabarması durur. Kekin orta kısmı kabarmaya devam eder ve çatlar.
Fırının içine kek üste yakın bir gözde pişiriliyordur.
Kek harcı neden ağır ve yapışık olur ?
Yumurtaların boyutu küçüktür az gelmiştir.
Unu ve kabartma tozunu elemeden koymuşsunuzdur. İyi çırpılmamıştır.
Erittiğiniz yağı soğutmadan harca katmışsınızdır.
Fırın ısısı çok düşüktür.
Şeker yeterince çırpılmamıştır.
Kek niye aniden kabarıp söner ?
Un kek harcına çok iyi karışmamıştır.
Kalıbın kenarları çok yağlanmıştır.
Fırının ısısı aniden düşüp yükselmiştir.
Fırın önceden çok ısıtılmıştır.
Kek niye hiç kabarmaz ?
Kabartma tozu bayattır.
Kabartma tozunu ve unu koyduktan sonra metal kaşıkla karıştırılmıştır.
Fırının ısısı çok düşüktür.
Fırının ısısı çok yüksektir.
Fırının ısısı çok yüksektir.
Malzemeler çok soğuktur(yumurta,yağ,yoğurt vs).
Un ve kabartma tozu elenmemiştir.
Kek içine konan çikolata ve meyveler neden dibe çöker ?
Kuru meyveler keke göre ağırdır. İyice yıkayıp unlayın.
Kek harcı yeteri kadar koyu değildir. Parçaları tutmaz.
Kek niye kalıptan taşar ?
Kek harcını kalıbın 2/3 lük kısmına koyun. Kalıp küçük geldiğinden taşar.
Kekiniz çok kabarık olsun istiyorsanız.
Malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Un ve karbonat(kabartma tozu)nu eleyerek kullanın.
Yumurta ile şekeri köpürte köpürte uzun çırpın.
Unu ve kabartma tozunu koyduktan sonra tahta kaşık kullanın ve fazla çırpmayın.
__________________

canım çok saol valla harikasın :hello2: :hello2: :hello2:bu bilgileri kaydedicem :nazar:
sizi veren rabbime şükür ediyorum....yavrularım

Demet_dk

BENİM KEKLERİMDE HEP YANAR

LETTEZİ YERİNDEDİR AMA PİŞİRME OLAYINI TUTTURAMIYORUM
FIRINIM DAVUK O YÜZDEN GÜZEL PİŞİRMİYO

мiŁenα.

benim fırında aynı şeyi yapıyordu..

sonra oktay ustada dinledim..

keki birden haşlamicaksın onun için ısıtılmış fırına koyacaksın..

denedim dahada benim fırın haşlamıyor..

kayınvalidemin ocaklı fırını büyük onda ok güzel pişiyor..

rica ederim tatlım ;)


:love9: :love7: :love9:


Balböceği

Benim keklerimde cok guzel olurlar...

Firini onceden isitip atarim kekimi, dusuk isidan yuksek isiya getiririm
ilk 20 dk zaten bakmam yoksa pufff diye soner kek  :k06:
firini kapatirim kekim iyice icini ceker
Alti ustu cok guzel pisiyor MasALLAH  :nazar:
Sonra yemede yaninda yat  :hungry:

derbeder

benim keklerimde iyi olur ama ozel birsey yapmam yaneh.
onceden firini isitirim bende, halbuki isitmadan koymak gerekiyormus..boyle dinlene dinlene pisecekmis.
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

esma...

benımde keklerım hep guzel olur .senın sorunun ıse kekın catlamıs ve malzemenın dısarı cıkması fırınının ayarından dır.175 veya 180 derecede pısır ayarını yuksek yapıyosun galıba ,bıde ılk 20 dakıka fırının kapagını hıc acmıcaksın kı kabaran kek gerıye sonmesın.kakaolu ya gelınce ben bır kase ayırıyorum malzemeden bunun ıcıne kakao karıstırıp ortaya dokuyorum sonra catalla yayabılırsın kakaoyu.bıde boyle dene canım basarıcaksın :basardim:

βαlκιz

keeeeeeeek canım kek çekti hem çok uykum var hemde kek yapmak istiyorum
off napsam acaba  :sleepy1: :hungry: :sleepy1: :hungry: :sleepy1: :hungry:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Demet_dk

BENCE YAT UYU GÜLŞAH BU SAATTE NE KEKİ  :k06:

βαlκιz

yaptım bile fırının ısınmasını bekliyorum fırına koycam birazdan
napim yapmassam rüyalarıma girer canım çekti
zaten hemen uyuyamıyorum vakit geçer :k06:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

fıstık

KEK

KIZ ÇOCUKLARININ İLK ÖĞRENDİĞİ VE YAPTIĞI YİYECEK

BENİMDE KEKLERİM SÜPER OLUR :nazar:

βαlκιz

yaptım pişti
kokuya çocuklarda uyadı :k06: yiyelim uyuyalım bari
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: