Yalnızken Kalp Krizi Nasıl Atlatılır?

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 29 Kasım , 2010, 05:26:15

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

Yalnizken Kalp Krizi Nasil Atlatilir?

Diyelim ki mesai saati bitti ve siz de akşam 1830 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabi ki tek başınıza) arabanıza binip evinizin yolunu tuttunuz Çok yorgunsunuz ve canınız da fena halde sıkkın, müthiş gergin ve sinirli bir haldesiniz Birdenbire göğsünüzde, kolunuza ve çenenize doğru yayılmaya başlayan korkunç bir ağrı hissediyorsunuz En yakın hastaneye sadece on dakikalık mesafedesiniz ama hastaneye ulaşmayı başarıp başaramayacağınızdan bile emin değilsiniz Ne yapacaksınız?
İlk yardım kurslarına katılacak kadar aklı başında biriydiniz ama kurstaki eğitmen, sizin başınıza birşey geldiginde ne yapacağınızı öğretmedi! Yalnız başınızayken kalp krizi geçirirseniz nasıl hayatta kalırsınız? Pek çok insan kalp krizi geçirdiği sırada tek başına oluyor; etrafta yardım edecek kimse bulunmuyor Kalp atışları düzensizleşen ve kendisini bayılacakmış gibi hisseden birisinin bilincini yitirmeden önce yalnızca 10 saniye kadar zamanı vardır, bu durumdu ne yapması gerekir?
Paniğe kapılmadan üst üste öksürmeye başlayın Öksürmeden önce her seferinde derin bir nefes alın; öksürükleriniz güçlü olsun,derinden gelsin ve uzun sürsünTıpkı göğsünüzde birikmiş balgamı atmaya çalışır gibi öksürün Her iki saniyede bir derin nefes alıp öksürün ve bunu ya yardım gelene dek ya da kalp atışlarınız tekrar normalı dönene dek sürekli yapın Neden?
Derin nefes almak ciğerleri oksijenle doldururÖksürmek kalbe tazyik yapar ve kan dolaşımını rahatlatırKalbe uygulanan bu tazyik, kalbin normal ritmine dönmesini kolaylaştırırBütün bunlar size,bilincinizi kaybetmeden önce hastahaneye yetişecek zamanı tanır Bu konuda mümkün olduğunca çok kişiyi bilgilendirin Bu bilgi sayısız insanın hayatını kurtarabilir Asla, "benim başıma gelmez !" diye düşünmeyinHayat tarzımızın epeyce değiştiği bu son yıllarda her yaşta insan kalp krizi geçiriyor

❤ᏳϋᏝᏕᎪᎻ ᏉᏋ ᎩᎪᏩ௱பᎡ'ப❤

 :flowers: teşekküler canım. çok gerekli bi bilgi bu  :flowers:
:love9: KUZUM 4 YAŞINDA  :love9:

ayışığı

öğrenciyken yanında çalıştıgım bi avukat abim vardı evde tek basınayken kalp krızı geçirmiş ve yatagında malesef cansız bedenını bulmustu eşi.eşinin yaşadıgı pişmanlık o günkü hali hala gözlerimin önünde.Allah rahmet eylesin...eşi bi geziye katılıyo cok baglılar bırbırlerıne her gun belirli aralıklarla konusuyorlar.eşi döneceği gün arıyo msj atıyo ama cvp yok ulasamıyo yanı.eve bi geliyo eşi artık yok tlfonu yanı basında.ne aradıgını duymus ne msjını görmüş.gezi dönüşü eşine vermek için bi hediye almış o geçiyo eline sonra üzerinde bi not....Allahım sabrını artırsın diyorum.dikkatli olmak lazım.cok tskler paylasımın için arkadasım

❤ᏳϋᏝᏕᎪᎻ ᏉᏋ ᎩᎪᏩ௱பᎡ'ப❤

:love9: KUZUM 4 YAŞINDA  :love9:

ayışığı

evet canım aynen.Allah korusun.her ölüm erken ölümdür yakınlar için derler ama genç yaşta olan daha da bi üzücü oluyo işte.

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ


°ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

emeğine sağlık gerekli bir bilgi kulağımıza küpe olsun  :icon_thumright:
saol canım  :opucuk:

SiRiNe

tskler sibelim cok yararli bilgiler  :icon_thumright:

Kalp krizinin dereceleri farklidir ufak derecedeki bir kalp krizi geciren insan normal yuruyebilir oturur kalkar nefes darligi gecirmez sadece kalbinde gögsunde gidiginda cenesinde agri hisseder ve sol kolunda.

ama ciddi bir kalp krizi ise insani o anda öldureblir o anda zaten yardim istemek gec olur ancak cevresinde bulunan kisilerin hemen ilk yardima bas vurmalari lazim.

bu konu gercekten cok önemli her bireyin bebeklere olsun yetiskinlere olsun ilk yardimi ögrenmesi gerek.

yanginlarda nasil davranmaliyiz, ilk yardim , depremlerde ne yapmaliyiz,.

bogulan bir kisiye ne yapmaliyiz

ambulans gelene kadar zaten o saniyeler cok degerli orda ilk yardim uygulandiginda kisinin hayati kurtulur

Allah kimsenin basina vermesin  :amin:

derbeder

ben cok panik bir insanim ya, kendim bile olecek olsam panikten herhalde aklima birsey gelmez  :y25:
Allahim soyle cok soguk kanli olanlara cok imreniyorum. ama bu bilgiler cok onemli, tesekkurler paylasim icin.
buarada duygu evet ilk yardim kesinlikle sart aslinda. benim vardi bi kiytirik ilk yardim sertifikam, ama sanirim kardesimin gazabina ugramisti  :k06: gerci zaten onemli olan bi kagit parcasi degil, onemli olan bilgiler ve pratikte onlari gerceklestirmek.
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

βαlκιz

canımcım teşekkür ederim paylaşım için
inşalah kimse böyle bişey yaşamaz :amin:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Balböceği

Cok urkutucu bi durum  :'(

Rabbim kimseye yasatmasin  :amin: :amin:

Paylasim icin tesekkurler ... :flowers:

___kıymık___

sagol arkdasım cok faydalı bır paylaşım olmuş :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk:

kötü günler geride kaldı.. iyi günler önümüzde...

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ