17 Aylık Bebek: Einstein’ın Bebekliği Nasıldı?

Başlatan βαlκιz, 28 Kasım , 2010, 20:35:03

« önceki - sonraki »

βαlκιz

  Dünyanın en zeki insanlarından biri olan Albert Einstein tam 4 yaşına kadar hiç konuşmadı. O geç konuştu ama onu konuşanlar hiç bitmedi. Bu konuşmadığı sürede, içinde o kadar çok şey biriktirmiş olmalı ki dünya tam 100 yıldır onu konuşuyor.

Bebek Zekası :



Beyin tam bir mucizedir. Anne karnında ilk o gelişmeye başlar ;  ancak doğum anında en az gelişmiş organdır! Kalp,mide,ciğerler bebeğiniz on yaşına geldiğinde de neredeyse doğumdaki gelişim düzeylerindedir.Ama beyin gelişimi bebeklik boyunca  devam edecektir. Hatta kafatasının içine sığmak için beyin kıvrımlar oluşturacaktır. Yetişkin bir insanda beyin kıvrımlarının uzunluğu dünyayı tam 10 kez saracak kadar uzundur.(500.000 km!) 17 aylık bebeğin sağlıklı beslenmesi ,çevreyle olan ilişkileri , sağlık durumu ve ihtiyaçlarının karşılanıyor olması bebeğin beyin gelişimi üzerinde direkt olarak etkilidir.

10 aylıkken büyülendiği oyuncak artık onun için sıkıcı olabilir ya da 3 yaşındaki bir çocuğun neşeyle oynadığı oyuncak onun için ''ilgi dışı'' olabilir. Bunlar , bebeğinizin bir beyin gelişim süreci içinde olduğunun çok net göstergeleridir.Bu günlerde onun için en neşeli oyuncak, düğmeleri olan oyuncaklardır.Örneğin ses çıkaran oyuncak cep telefonu gibi mekanik oyuncaklar onun çok hoşuna gider.Müzik ve ses de onun için ahenktir.Müzikten gelen ahenk Kendi Dünyası içinde onu mutlu etmektedir.Onun hayal dünyası çok geniştir, biz de onun dünyasındaki ahengi anlamak için çaba göstermeliyiz.Bırakın oyunu o yönetsin siz de başrol oyuncusu olun onun müzik dolu bilim kurgu filminde.

"Uzay insanoğlu için çok karmaşıktır. uzayda insan kocaman bir kütüphanedeki minicik bir çocuğa benzer, çocuk ordaki kitapların yazıldığı binbir çeşit dili anlamaz, nasıl yazıldığını da anlamaz, dikkatini çeken şey o kitapların karmaşık dizilişindeki ahenktir ve insan oğluda uzayın ahengini çözmeye çalışabilir ancak." Albert Einstein



Ayna Ayna Söyle Bana En Güzel Kim :



Bu başlığı pamuk prenses ve yedi cüceler masalından hatırlarsınız. Ama 17 aylık bebeğiniz aynayı başka amaçla kullanacaktır. Artık aynaya bakıyor olmak onun için daha anlamlı sonuçlar doğurabilir.Kendisinin sizin bir parçanız ve uzantısı olmadığını kavramaya başlar(Sizin için üzgünüz !) .Aynada bir kendisine,bir size bakar ve uzuvlarını uzun uzun inceler.Hatta bu yaşlarda işaret parmağıyla bir şeyleri göstermek onun çok hoşuna gidecektir.Ona kolunun,kafasının,ayaklarının ve minik burnunun yerini gösterin.Sizi taklit etmek her zamanki gibi onun hoşuna gidecektir.

Kitap Okumak :



17 Aylık bebeğinize kitap alıyor musunuz? Kitapçılarda bu yaş grupları için özel olarak hazırlanmış kitaplardan  almayı deneyebilirsiniz. Bu kitapların kalın yaprakları ,bebeğinizin sayfaları çevirme işini kolaylıkla becermesini sağlayacaktır. Güçlü parmak kasları olması sayfa çevirme işini kolaylıkla yapmasını sağlar; ama incecik sayfalara karşı nazik olacak kadar kibar değildir.Bu tür kitaplar çok ucuz olmadığı için arkadaşlarınızla kitap değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.Böylece "minik öğrencinizin" yeni kitapları olur.İnanın her birinden bir dünya öğrenebilir o.Üstelik ilerideki kitap okuma alışkanlığı  içinde büyük bir yatırım yapmış olursunuz.

Elleriyle Yemek Yemek :



Bu yaşlarda gıdaları kendi başına yemek bebek için bir başarı hikayesi olabilir. Bir şeyleri yapabiliyor olmak ,onun kendine güvenini pekiştirecektir. Küçük kaşığıyla sebze çorbasını ağız ve çene  arasındaki kırmızı deliğe (!) götürmeye her zaman başaramayacağını da unutmayın. Onun kendine güvenini ,kırılıcak bir bardak kadar hassasiyetle korumalısınız. Yapamadıklarıyla değil, yaptıklarıyla ilgili konuşun.Sadece onunla değil,çevrenizle konuşurken de!! Unutmayın dediklerinizi artık anlıyor o.

Bilgi Hapı:

Einstein'ın dünyaca meşhur dil çıkartma fotoğrafını hatırlıyor musunuz? O bu hareketi gazetecilere yaptı ve flaşlar patladı.Ne kadar farklı olduğunu göstermek istiyordu belki de.Sizin "afacan" da gardıroptan yaptığı bir zevkli seçim için alkış olmak istiyor olabilir.Dünya onun için bir sahne.Sizin göreviniz de onu alkışlamak ve yüreklendirmek ....
alıntıdır
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Demet_dk

29 Kasım , 2010, 16:23:10 #1 Son düzenlenme: 29 Kasım , 2010, 16:28:04 Demet_dk
TEŞEKKÜRLER GÜLŞAHCIM  :icon_thumright:

DORUK MÜZİKLE ÇOK İLGİLİ

DAVULA GİTARA SAZA BAYILIYO
İNŞALLAH DEVAM EDER

βαlκιz

:opucuk:
devam eder annesi
bende ilgilensinler istiyorum müzikle :occasion5:
uğur umuta göre daha ilğili bakalım ilerde nasıl olucak
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

esma...

tam benım oglumdan bahsedılmıs.hele bugun bı makarna yemesı vardıkı parmaklarıyla cıfter cıfter atıyodu agzına  :hungry:

βαlκιz

maşallah maşallah bizimkilerde öyle yapardıı o parmakları yerdimmm bende
bazen yine öyle yiyolar  ;D
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: