07 Mayıs , 2024, 05:40:51

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Menopoz vakti önceden tahmin edilebilecek.....

Başlatan ✿گสЯเ_ќĮż✿, 09 Kasım , 2010, 16:00:29

« önceki - sonraki »

✿گสЯเ_ќĮż✿

Menopoz vakti önceden tahmin edilebilecek
28/06/2010 7:47

İranlı bilim insanları geliştirdikleri basit bir kan testi yoluyla kadınların ne zaman menopoza gireceğini önceden ve doğru bir şekilde tahmin edebileceklerini açıkladı. Yöntem, bu şekilde kadınlara aile ve kariyer planlamalarını yapmaları için şans sunuyor.



LONDRA - Roma'da Avrupa İnsan Üremesi ve Embriyoloji Derneği'ndeki konferansta sunulan bilgilere göre, yumurtalıklardaki hücreler tarafından üretilen hormonların düzeyini ölçen test sayesinde ortalama dört ay içerisinde, bir kadının ne zaman menopoza girebileceği tahmin edilebiliyor.

Araştırmayı yürüten, Tahran'daki Shahid Beheshti Üniversitesi Tıbbi Bilimler Bölümü'nden Ramezani Tehrani "Sonuçlar kadınların menopoza girmeden yıllar önceki üreme durumuyla ilgili daha gerçekçi bilgiler sağlayabilir" diyor. Oxford Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Jinekoloji Bölümü'nden Dagan Wells de "Menopozu erkenden tahmin edebilme ihtimali çok heyecan verici. İnsanlar yıllardır bunu bekliyor" diye konuştu.

Uzmanlar çalışmanın ümit verici olduğu konusunda hemfikir ancak bulguların daha büyük çapta deneylerle doğrulanması gerektiği görüşünde. Kadınların ortalama menopoz yaşı 51, Yumurtlama 40 ile 60 yaşları arasında sona eriyor. (Reuters)


http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=79

  
Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü!

Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ