Taksimde intihar saldırısı

Başlatan мiŁenα., 31 Ekim , 2010, 21:49:01

« önceki - sonraki »

мiŁenα.


İstanbul Taksim'de patlama
İstanbul Taksim'de bir patlama meydana geldi.


İstanbul pazar sabahına bombalı saldırı haberiyle başladı. Taksim Meydanı'nda sürekli görev yapan çevik kuvvet ekibine saldırı düzenlendi. İddiaya göre erkek canlı bomba Taksim Meydanı'nda görev yapan Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu noktaya geldi ve üzerindeki bombanın pimini çekti. Görgü tanıklarına göre 10.38'de yaşandı.


32 kişi yaralı

Emniyet Genel Müdürü Köksal, Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın ortak bir basın açıklaması yaptı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu konuştu: Bugün Taksim meydanında saat 10:40 sıralarında çevik kuvvetin görev yaptığı sırada bir erkek şahıs tarafından gerçekleştirilen eylemde, meydana gelen patlama sonucunda 5'i ağır olmak üzere 15 polis memurumuz ve 17 vatandaşımız toplam 32 kişi yaralanmıştır. Durumu ağır olan polis memurlarımızın durumları gayet iyi. Tedavileri sürüyor. Durumu hafif olan 23 kişi ayakta tedavi edilmişler. Eylemi gerçekleştiren kişinin bulunduğu yerde el butonu düzenekli plastik patlayıcı madde de ele geçirildi. Bölgedeki MOBESE kameraları vasıtasıyla eylemcinin tüm hareketleri detaylı inceleniyor. Bu konuyla ilgili gelişmelerden yeni elde edeceğimiz bilgileri basınla paylaşmaya devam edeceğiz. Eylemde polis hedef alındı, siviller de yaralandı."" dedi.

Polis aracına binmek istemiş

Saldırıyı anlatan bir görgü tanığı polis; saldırganın polis aracına girmeye çalıştığını belirtti. Saldırgan polis aracına giremeyince de dışarıda üzerindeki bombayı patlattığını aktardı.

YARALILARIN İSİMLERİ

Taksim Meydanı'ndaki patlamada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli İlker Avat, Erkan Serbay Sığırcı, Mustafa Aslan, Halil Keskinbıçak, Muzaffer Aslan adlı polis memurlarının yanı sıra trafik polisi İdris Nergis ile Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları Savaş Ateş, Mehmet Kızıltop, Saim Yamanlı, Emre Yıldırım, Bilal Çalışkan ve Ahu Sunu'nun yaralandığı bildirildi.

Patlamada yaralanan 17 vatandaştan 13'ünün kimlikleri ise şöyle: Nuri Yılmaz, Gülden Güngör, Süleyman Karanlık, Recep Langin, Yeter Ünsal, Hüseyin Sarı, Hıdır Aydoğdu, Ahmet Eftada, Ayşe Elemeç, Saliha Aygördü, Sami Özverel, Sami Gürsel ve Ragıp Batur.

Şişli Etfal Hastanesi'nde ise ağır yaralı olan polis memurları Muzaffer Arslan ile Halil Keskinbıçak'ın tedavisi sürüyor. Öte yandan patlamada ağır yaralanan ve Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Gülden Güngör'ün Siyami Ersek Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Sami Özverel, gazetecilere yaptığı açıklamada İstiklal Caddesi'ne gittiğini aniden şiddetli bir ses duyduğunu belirtti.

İNSANLARIN SIÇRADIĞINI GÖRDÜM

Patlamanın ardından yere yattığını söyleyen Özverel, ''Başımdan kan akmaya başladığını gördüm ve ayağımda bir ağrı hissettim. Tabii olayın sıcaklığından dolayı ne olduğunu hemen anlayamadım. Bomba sesiyle beraber insanların sıçradığını, camların parçalandığını gördüm. Daha sonra polisler geldi ambulansla hastaneye götürdüler'' şeklinde konuştu.

Yaralanmalar bomba parçalarının sıçraması, basınç etkisiyle çarpma ve kırılan camların isabet etmesi sonucu meydana geldi.

Bombanın patlamasıyla çevre binaların camları da kırıldı. Patlamanın ardından Taksim Meydanı trafiğe kapatıldı ve polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek verdi.

Bombalı eylemcinin polis aracına girmeye çalışrken patlamanın meydana geldiği bildiriliyor. Patlamanın ardından olay yerinde bir ceset bulundu. Olay yerinde bulunan cesedin üzeri gazeteyle örtülürken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Şişli Etfal İlkyardım Hastanesine kaldırılan çevik kuvvet polisleri Halil Keskinbıçak ile Muzaffer Aslan ameliyata alındı. Yaralı polislere kan vermek için çok sayıda polis memuru hastaneye geldi.

Patlamada yaralanan çevik kuvvet polisleri Muzaffer Aslan ile Halil Keskinbıçak'ın tedavileri devam ediyor.

Muzaffer Aslan'ın dayısı Hasan Taşçı, Aslan'ın patlamadan dolayı sağ bacağının baldırından yaralandığını ve başka yarası olmadığını söyledi.

Aslan'ın yapılan ameliyat sonrasında yoğun bakım ünitesine alınarak kontrol altında tutulduğunu ve durumunun iyi oyduğunu belirten Taşçı, yeğeninin bir yıllık da evli olduğunu ifade etti.

Aslan'ın annesi Ayşe Aslan da patlamayı duyduğu gibi hastaneye geldiğini ifade ederek, çok üzgün olduğu için daha fazla konuşmak istemediğini belirtti.

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, patlamada yaralanan diğer çevik kuvvet polisi Halil Keskinbıçak'ın ise yüzünden ve göğüsünden yaralandığı ve durumun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

YOLLAR TRAFİĞE AÇILIYOR

Taksim Meydanı'ndaki patlamanın ardından  trafiğe kapatılan yollardan bazıları ulaşıma açıldı.

Patlama sonrası trafiğe kapatılan Harbiye yönüne gidiş güzergahı ile Gümüşsuyu'ndan Taksim'e  çıkış güzergahı yeniden ulaşıma açıldı.

Sıra Selviler ile İstiklal Caddesi ise olay yerindeki inceleme ve  araştırmaların sürmesi dolayısıyla ulaşıma kapalı bulunuyor.

POLİSLER ALARMA GEÇTİ

Taksim'deki saldırı yurt çapında Emniyet Müdürlüklerini alarma geçirdi. Saldırıdan 1 saat sonra nöbetçi emniyet müdürleri tarafından polis telsizinden geçilen anonsta, özellikle dışarıdaki 'nokta' tabir edilen nöbet yerlerinde görevli polis memurlarından daha dikkatli olmaları istendi.

Anonsta, İstanbul'daki saldırıya atıfta bulunularak, "İstanbul'daki malum saldırı nedeniyle görevli arkadaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekmektedir" denildi.

Şiddetli yağış nedeniyle bugüne ertelenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Tezsever, İstanbul'daki saldırı sonrası telsizle tüm ekipleri uyardı. Özellikle Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında önlem alan ekiplerin terör konusunda dikkatli olmalarını isteyen Dr. Tezsever, kalabalık bölgelerde şüpheli paketler görüldüğünde derhal bomba ekiplerinin çağrılması talimatını verdi.

Öte yandan patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.

SÖZDE EYLEMSİZLİĞİN SON GÜNÜ

Patlamanın PKK'nın daha önce açıkladığı "eylemsizlik" kararının bittiği güne denk gelmesi ise dikkat çekti.

ZEKERİYA ÖZ OLAY YERİNDE

Ergenekon Savcısı Öz, Taksim'deki patlamanın ardından olay yerine geldi. Taksim'deki patlamanın ardından olay yerine gelen savcı Zekeriya Öz inceleme yaptı.

Bu üçüncü saldırı!

Bu sabah düzenlenen saldırı son 11 yılda Taksim Meydanı'nda polise yönelik gerçekleştirilen üçüncü canlı bombalı saldırısı oldu.

Taksim Meydanı'nda 27 Mart 1999 yılında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı otobüsler ile bir panzerin beklediği yerde meydana gelen olayda, canlı bomba eylemcisi terörist üzerindeki bombayı patlatmıştı. Saldırıda 3'ü polis memuru 10 kişi yaralanmıştı.

Bir diğer canlı bombalı saldırı ise 10 Eyül 2001 tarihinde Gümüşsuyu Çevik Kuvvet bekleme noktasına meydana gelmişti. Bu saldırıda da 2 polis memuru şehit olmuş, 2'si ağır 13 polis memuru ve 7 vatandaş yaralanmıştı.

Çok miktarda kana ihtiyaç var

Polis telsizinden çok miktarda kana ihtiyaç olduğu şeklinde anonslar yapılıyor. Anonslarda kan vermek isteyen emniyet mensubu ve vatandaşların yaralıların bulunduğu Taksim, Şişli Etfal, Haseki ile Haydarpaşa Numune ve Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanelerine gitmeleri gerektiği belirtildi.

KIZILAY ALARMA GEÇTİ

Taksim'de meydana gelen patlamanın ardından Türk Kızılayı da alarm durumuna geçti.

Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, yaralıların kaldırıldığı hastaneler ile temasa geçilerek, muhtemel kan ihtiyacının karşılanması için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Türk Kızılayı Çapa Kan Merkezi'nden 15 ünite 0 Rh(-) taze kan Taksim İlkyardım Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Patlamadan etkilenenlere psikososyal destek sağlamak amacıyla Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü'nden(MAFOM) 1 öncü araç ile 2 uzman psikolog alana gönderildi.

Çevredeki Türk Kızılayı şubeleri de bölgedeki çalışmalara destek veriyor.

Gelişmeler Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi(AFOM) ve Marmara Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü(MAFOM) tarafından izleniyor.


:love9: :love7: :love9:


miray

rabbim yasatmasın bidaha cok kötü bi olay
allah ıslat etsin yapanları
huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin bidaha  :violent1:  :violent1:
biz patlamayı duyduk osıra şişlideydik
sonra birden ortalık hareketlendi helikopterler falan gecmeye basladı
olayı ögrenince bizde uzaklastık o taraftan mecburen  :'(
rabbim acil sifa versin yaralılara  :'(

βαlκιz

yapanın yapanların allah belasını versin beter olsunlar
allah acil şifa versin yaralılara
lanet olsun teröre  :caca: :caca: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Mine'l Aşk

Allah ıslah etsin...

Allah yaralı olanlara acil şifa ailelerine yardımcı olsun inşallah...


Canım Oğlum Rabbim Yüzünden Gülücükleri, Kalbinden Sevgi ve Merhameti, Bedeninden Sağlık Sıhhati Eksik Etmesin İnşAllah

elif cemre

ALLAHim islah etsin islah olmayanlari KAHHAR ismiyle kahri perisan etsin :amin:
Ey affetmeyi seven RABBIM;sil gözyaslarimi...SEN teselli et beni,serinlik sun su bagrima.Vardir bundada bir hayir,hayirli kederlerimi SEN sevdir bana.SEN yolum ol...SEN sonum ol...

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ


fıstık

BUNLAR ALLAHA BİLE İNANMIYORKİ PİS KATİLLER
BU ÜLKEYİ BÖLEMİCEKSİNİZ
AMA BU BAŞTAKİLERDE ARTIK BİŞİ YAPSIN YA :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1:

βαlκιz

off son olsun artık ya yeter ne pis insanlar yaa  :sad1: :sad1:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

bebişim616161

yaa ağrıma en çok ne gidiyor arkadaslar adamlar çıkmıs demiş biz yaptık ve türkiye ağzını açıp bişi demiyorlar ki ne amacınız die adamlar istediklerini yapıyorlar  :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1:

мiŁenα.

aaa kabul ettiler miii ..pkk dan haber geldi ya biz yapmadık diye ama canlı bomba onlaarın adamıymuış ..

dtp de bir yello varya biz yapmadık diyor birde başbakana sesleniyor ;istediklerimizi yapsın öcalanla pazarlık devam ediyor..

Allah ıslah etsin bunları :cildir:


:love9: :love7: :love9:


bebişim616161

Alıntı yapılan: Eymen'in Anniş'i - 06 Kasım , 2010, 08:01:35
aaa kabul ettiler miii ..pkk dan haber geldi ya biz yapmadık diye ama canlı bomba onlaarın adamıymuış ..

dtp de bir yello varya biz yapmadık diyor birde başbakana sesleniyor ;istediklerimizi yapsın öcalanla pazarlık devam ediyor..

Allah ıslah etsin bunları :cildir:

cnm ewt pkk adamıymıs hatta roj tivi nın alt yazısından gizli msj la gitmiş patlamı s bomba valla unuttum kangi kurum oldunu demiş biz yaptık türkiyede iyi yaptınız dercesine afedersiniz oturmus poposunun üstüne ey gidi türkiye