Cilekli Milföy

Başlatan hüzünden_gelme, 30 Ekim , 2010, 22:48:14

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme


-6 kare milföy
-250 gr çilek
-2 su bardağı süt
-5 çorba kaşığı şeker
-1,5 çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
-20 gr tereyağ
Yapılışı:
Milföy karelerimizi 4 eşit parçaya kesip, minik kareler elde ediyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, çok fazla kızartmadan, hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Milföylerimiz soğurken kremamızı hazırlıyoruz. Bunun için tenceremize nişasta ve unumuzu koyup, üzerine sütümüzü ve şekerimizi ekleyerek, krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan almadan önce tereyağımızı ve vanilyamızı ekliyoruz. Kremamız soğurken de aralıklı olarak karıştırarak üzerinin kaymaklanmasını önlüyoruz. Kremamız ılınınca, milföylerimizi ortadan ikiye ayırıp, aralarına önce kremamızdan, sonra da dilimlediğimiz çilekden koyup, tekrar kremamızdan koyarak ikinci katını üzerine kapatıyoruz. Milföylerimizin içine meyve olarak çileğin yanısıra, muz, ahududu, kivi gibi meyveleri de koyabiliriz. Ayrıca servis yaparken pudra şekeri serpiştirebiliriz. Afiyet olsun...