04 Mayıs , 2024, 02:35:56

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Kazara" keşfedilen 10 ürün

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 29 Ekim , 2010, 20:49:01

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

Patates cipsleri: New York'ta keşfedildi. Aşçı George Crum bir müşterisi patates kızartmalarının çok kalın olmasından şikayetçi olunca çok ince doğradığı patatesleri kızartmaya başladı ve böylece patates cipsi doğmuş oldu.
Viagra: Galler'de keşfedildi. Galler'de Merthyr Tydfil kasabasında ereksiyon problemi olan erkekler üzerindeki klinik çalışmaların sonucunda keşfedildi
Oyun hamuru: New York'ta keşfedildi. 1940'larda bir James Wright adlı bilimadamının savaşta kullanmak üzere "sentetik lastik" üretme çalışmaları oyun hamurunun keşfiyle sonuçlandı.
LSD: İsviçre'de keşfedildi. İsveçli bilimadamı Albert Hoffman doğum üzerine yaptığı çalışmalarda bambaşka bir sonuçla karşılaştı: En yaygın uyuşturucu madde olan LSD
Mikrodalga Fırınlar: Masaçusets'te keşfedildi. 1946'da Percy spencer adlı mühendisin cebindeki şekerler bir magnetron tarafından eritilince günümüz mutfaklarının vazgeçilmezlerinden mikrodalga fırın keşfedilmiş oldu.
Penisilin: İskoçya'da keşfedildi. Alexander Fleming adlı bilimadamı gribe çare ararken içinde bakteri bulunan bir kapta mantar üremesiyle Penisilin'i keşfetmiş oldu.
X Ray cihazı: Almanya'da keşfedildi. 19. yy'da Alman bilim adamı Wilhelm Röntgen radyasyon ile deney yaparken kemiklerin göründüğünü keşfetti.
Yapay tatlandırıcılar: Nebraska'da keşfedildi. Bütün yapay tatlandırıcılar deney yaptıktan sonra ellerini yıkamayı unutan bilimadamları tarafından keşfedildi.
Brendi: Ortaçağ tüccarlarının şaraptaki suyu kaynatmalarıyla keşfedildi. Böylece şarap yolculuklarda daha az yer kaplıyordu.
Sertleştirilmiş plastik: New York'ta keşfedildi. Charles Goodyear 1839'da lastik-sülfür karışımını yanlışlıkla ısıtılmış ocağın üzerine düşürünce sertleştirilmiş plastik de ortaya çıktı.

SiRiNe

 :icon_thumright: :icon_thumright:
bak bunlari bilmiyordummm

tskler canim

emegine saglik


Lă_Tăhzen!


Balböceği


HASRET!M S@N@