Normal doğumla dünyaya gelen bebek

Başlatan SiRiNe, 24 Ekim , 2010, 11:58:30

« önceki - sonraki »

SiRiNe

Normal doğumla dünyaya gelen bebeklerin vücutları, sezaryenle doğanlara oranla daha güçlü bakteriyel korumaya sahip.

Yeni bir araştırmaya göre, sezaryenle doğanlar, doğum kanalından geçerken bebeklerin aldığı yararlı bakterilerden mahrum kalıyorlar. Bu kişiler, annelerinden daha az "doğal bağışıklık" kazanmış oldukları için de astım gibi alerjik hastalıklara daha fazla yakalanıyorlar.

Daha önce yapılan araştırmalarda da, sezaryenle doğanlarda gıda alerjisi gelişme riskinin normal yollarla doğanlara oranla iki kat fazla olduğu belirlenmişti. Colorado ve Puerto Rico üniversiteleri tarafından yapılan son araştırmada, 21-33 yaş arası 9 kadınla 10 yeni doğmuş bebek üzerinde inceleme yapıldı.

Doğumdan sonraki 24 saat içinde bebeklerin boğazlarından ve bağırsaklarından örnekler alındı. Daha sonra, örneklerdeki mevcut bütün bakteriler analiz edildi. Böylece bebeklerin hayattaki ilk anlarında vücutlarında bulunan bakteri toplulukları tespit edildi.

The Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlanan araştırma sonunda, normal yoldan doğanlarda annelerinin doğum kanalındakine benzer bakteri toplulukları bulunduğu, sezaryenle doğanlardaysa yaygın deri bakterileri bulunduğu belirlendi. Bilim adamları, vücuttaki farklı bakteri topluluklarının, insanları çeşitli hastalıklardan koruyabildiğini belirtiyorlar.

The Proceedings of the National Academy of Sciences
alintidir, lutfen bu konu hakkinda tartisma cikmasinda... haberi paylasmak istedim :D

Lă_Tăhzen!

 :D :D :D :D :D :D :D


Normal doğumla dünyaya gelen bebeklerin vücutları, sezaryenle doğanlara oranla daha güçlü bakteriyel korumaya sahip.  evet bunu duymustum

normal dogum için hiç bir engeli olmayan bilinçli anneler kesinllikle bu sekılde seçmeli dogumunu bence zaten artık turkıyede de normal doguma yönlendiriliyor anneler yurtdısında kolay kolay hiç bir problemi olmadan sezeryan  dogum yapılmıyor zaten tesekkurlr canım

**Gül**

Ah ahhh ne talihsizmisim ben ya  :sad1: :sad1: Hem sezeryanla olmusum hemde bir damla anne sutu gormemisim. Hemen hemen her konuda anneme cekmisim de insallah bu konuda ters doner talih  :k06: :k06: Oglum hem normal yollarla olur hemde anne sutuyle buyur  :amin: :amin: :amin:
Ama diger yandan da ne sezeryanla olmanin ne de mamayla buyumenin cok buyuk yan etkileri olmamis bende. bebekligimde ve cocuklugumda cok hastalanan bir cocuk degildim. Simdilerde de cok hassas degilim. 1 yildir hic grip olmadim mesela  :muzz: :muzz: :muzz: Gecenlerde baslayacak gibi oldu ihlamur limon corba derken hemen atlattim cok sukur. En guzeli normal dogum ve anne sutu ama olurda sartlar aksini gosterirse o da dunyanin sonu degil  :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
Minik Bir Ask Dogdu
     22/01/2011


Balböceği

Bende Normal istiyorum insallah olur..  :amin:

**Gül**

Minik Bir Ask Dogdu
     22/01/2011


тнє ρяιη¢є σƒ му нєαят

Normal doğurucam diye kendimi paraladım ama fırlama oglum dayanamadı ki hem sabredemedı erken geldı hemde ters ayyy o kafa gögsumun altındaydı nefes alamıyordummmmmmmmm  :sad1:

FeHi

Bende normal doğum yapmak istiyorum ikimizin sağlığı için Rabbim inşallah bi sorun olmaz yavrumu sağlıkla normal doğumla dünyaya getiririm :amin: :amin: :amin:

****SeRaP-27****

bende normal yapmak istiyordum sancıyla gittim zaten ama suni sancı delirtti resmen bide yanımda bi kız vardı 9 cm açılmıştı bebek strese girmiş acil sezeryana aldılar zavallaım 2 günde sancı çekmiş onu görünce ben hemen sez istedim ağrıdan delirmiştim zaten bu kadar acı çekip bide ole olur diye panikledim çok zaten kendimden geçmiştim çok kötüydüm napalım hayırlısı buymuş sezeryanda da hiç zorlanmadım
Allahımmmm binlerce kez teşekkürler sen evladımı koru ya rabbimmmmmmm

elif35

zor da olsa normal doğurdum  :basardim: dikişlerin düşmesi ve hemoroid harici başka hiçbir şikayetim olmadı benim çok da memnunum bir daha evlat sahibi olursam onu da normal doğurmak isterim inşallah da öyle olur  :amin:



Balböceği

Aynen elif  :icon_thumright:  benim hayatta en merak ettigim Konuydu bu  :k06:

Hep yasamak istedim cok sukur yasadimda  :amin:

SiRiNe

Alıntı yapılan: BaLböceği..❤❤ - 30 Aralık , 2010, 20:53:16
Aynen elif  :icon_thumright:  benim hayatta en merak ettigim Konuydu bu  :k06:

Hep yasamak istedim cok sukur yasadimda  :amin:

Elhamdulillah edacimm

Darisi bana  ;D bende ilerde cocugum olursa tekrar normal dogurmak isteyenlerdenim, insaallah olur

denemek guzel olurdu

burda ilk sezeryandan sonra normal dogummm    mumkun


н∂vv∂ ツ

bende sezeryan diye tutturdum ama pişman oldum sonra   :suclu:

çok zordu sezeryan sonrası

bu yüzden 2. bebeği doğurmaktan korkuyorum

acaba 2.yi normal yapabilirmiyimki

belki o kolay geçer

tabi sezeryandan sonra normal olmaz diolar ama  :icon_scratch:


Uploaded with ImageShack.us

*ℂ⋆ ece su ℂ⋆*

Alıntı yapılan: havuç - 31 Aralık , 2010, 16:05:09
bende sezeryan diye tutturdum ama pişman oldum sonra   :suclu:

çok zordu sezeryan sonrası

bu yüzden 2. bebeği doğurmaktan korkuyorum

acaba 2.yi normal yapabilirmiyimki

belki o kolay geçer

tabi sezeryandan sonra normal olmaz diolar ama  :icon_scratch:

sanırım 3 yıl geçtikten sonra normal yapabiliyorsun canım.hayırlısı olsun