PAPATYA KURABİYE

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 15 Ekim , 2010, 04:45:47

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ



Papatya Kurabiye


1 paket önceden eritilip soğuduktan sonra buzdolabında üstü kaymak tutsun

1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri

3,5 su bardağı un

1-2 çorba kaşığı kakao


-Yapılışı-


Yağ ve pudra şekerini iyice yoğurun unu da ekleyip yoğurmaya devam edin (ilk başta hamur un gibi olur yoğurdukça toparlanır).Hamurun yarısından biraz daha az bir miktar ayırıp az olana kakao ekleyip yoğurun (sert olursa az az 2-3 yemek kaşığı su ilave edin). Kakaolu hamurdan 1 tane fındıktan biraz büyük olacak şekilde parça kopartıp yuvarlayın ve etrafına aynı boyda 6-7 tane beyaz hamurdan koparttığınız topları yerleştirin ve hafif yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip hamurlar bitene kadar aynı işlemleri yapın.Önceden ısıtılmış fırında üzeri beyaz altı pembe olacak şekilde pişirin.180 derecede.