Yemek yaparken en sık yapılan hatalar

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 12 Ekim , 2010, 04:04:44

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

Yemek yaparken en sık yapılan hatalar

Yemek yaparken el alışkanlığı haline dönüşmüş, hemen hemen herkesin yaptığı ufak hataların ya da doğru bilinen yanlışların yemeklerin lezzetinden çaldığını biliyor musunuz?

* Çoğumuz ıspanak, asma yaprağı ve yabani otları önce bol suda haşlayıp sonra sularını süzerek yemek yapıyoruz. Oysa bu vitamin değerlerinin neredeyse %95'ini kaybetmelerine yol açıyor. Bu yüzden sebze sularını dökmeyin.

* Sebzelerin ve meyvelerin kesildikten sonra bekletilmesi C vitaminlerinin kaybolmasına neden olur.

* Sütlü tatlılar yapılırken pirinç unu, şeker ve süt birlikte konur ve pişirilirse içlerindeki protein kaybolur.

* Kullanılmış yağlar açıkta, aydınlık ve sıcak yerlerde bekletilirse enerji değerlerini kaybeder.

* "Pişirmeyle yiyeceklerin besin değeri kaybolur" cümlesini sık sık duyarız, halbuki usulüne uygun olarak yapılan hiçbir pişirme, yiyeceklerin besin değerinin kaybolmasına sebep olmaz.

* Bayatlayan ekmekleri değerlendirebileceğiniz birçok tarif var; bayat ekmek tatlısı, ekmekli puding, pide kebabı, bayat ekmek böreği, Çerkez tavuğu, sarımsaklı ekmek, köfte İskender, yalancı paça ve tirit bunlardan sadece birkaçı...

* Lahana sarması yapılırken kırılmış yapraklardan pazı ve pancar sarması yaparken, sap kısımlarından da yemek ve çorba yapabilirsiniz. Özellikle sarma içi de kaldıysa, hepsi birlikte çorba yapılabilir.

* Marulun dışındaki yeşil kısmı, karnabahar ve kerevizin yeşil yapraklarını doğrayıp salata yapabilirsiniz.
Kaynak: Evim Dergisi
__________________