DONDURMALI HAVUÇ TATLISI

Başlatan Lă_Tăhzen!, 07 Ekim , 2010, 12:10:34

« önceki - sonraki »

Lă_Tăhzen!



DONDURMALI HAVUÇ TATLISI

3 adet büyükçe havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
200 gr. sade dondurma
Çekilmiş antep fıstığı


Havuçların kabuklarını güzelce kazıdıktan sonra, düzgünce ve eşit boyda olmalarına dikkat ederek kesin. Havuçların üst kısmına sebze oyacağı ile hafifçe çukur açın.Havuçları tencereye dizin ve üzerine toz şeker ve su ilave ederek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra soğuması için bekletin.Soğuyan havuçları çukur kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına dizin. Çukur kısımlarına bir parça dondurmayı dikkatlice yerleştirin. Üstüne antep fıstığı serpeledikten sonra servise sunabilirsiniz.