29 Nisan , 2024, 22:36:23

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Hem Moda Hem Şifa...

Başlatan Mine'l Aşk, 27 Eylül , 2010, 15:41:17

« önceki - sonraki »

Mine'l Aşk


Kadınlar; metabolik faaliyetleri düzenlediği, şarta bağlı olmadan sevgi, cesaret ve şans verdiği, kolesterolü dengelediği ve çok sayıda fayda sağladığı öne sürülen şifalı taşlara yoğun ilgi gösteriyor.

KONYA - Kadınlar, imitasyon, cam, bujiteri ve plastik takıların yerine artık göz alıcı renklerle vitrinleri süsleyen ve sağlık açısından çok sayıda faydası olduğu bildirilen akuamarin, akik, amazonit, kehribar (para taşı), firuze, malakit ve turkuaz gibi taşları tercih ediyor.

Şifalı olduğu belirtilen taşların sokak aralarındaki seyyar tezgahlarda fiyatı 5 liraya kadar düşerken, kehribar ise yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Ruhsal sağlığı koruduğu, melankolik ruh halini önlediği, negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirdiği iddia edilen kehribarın 14 milimetrelik taşlardan oluşan 33'lük tespih fiyatı 4 bin 500 dolara kadar çıkıyor. Kehribarın 925 ayar gümüş kolyesi 500, bir adet tek taş fiyatı ise 450 liradan satılıyor.

Konya'da yaklaşık 15 yıldır takı işiyle uğraşan Selman Şahin, kolye ucu, bileklik, kolye ve tespih olarak tasarlanan şifalı taşların fiyatlarının 5 ile 7 bin lira arasında değiştiğini söyledi.


Daha önce imitasyon, cam, bujiteri ve plastik takıları çok sattıklarını ancak şimdilerde şifalı taşların fazla ilgi gördüğünü bildiren Şahin, bu taşların sağlık açısından önemli faydaları olduğunu öne sürdü.

Son yıllarda altın fiyatlarındaki artışın, takılara meraklı olan kadınları şifalı taşlara yönelttiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Çok farklı renklerde şifalı taş satıyoruz. Onlarca farklı tür ve renkte şifalı taş var. Her birinin sağlık açısından ayrı ayrı faydaları var. Bu faydalarının yanı sıra kadınları cezbeden renkler ve estetik de bu taşların ilgi görmesine neden oluyor. Özellikle genç kızlar şifalı taşlarla yapılan ürünlerden en fazla kolye ucuna ilgi gösteriyor. Şifalı taşlara olan ilginin gelecek yıllarda artarak süreceğini tahmin ediyorum.''

BAZI ŞİFALI TAŞLAR VE İNANILAN FAYDALARI
Şifalı taşların şu faydaları sağladıklarına inanılıyor:

-Kehribar (Para Taşı): Ruhsal sağlığı korur, melankolik ruh halini önler, negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirir ve rahatlama hissi verir. Bademcik hastalığını iyileştirir. Psikolojik takıntılara karşı iyi gelir. Para ve bereket taşıdır.

-Akik:Şarta bağlı olmayan sevgi verir. Ruhsal gelişim sağlar. Mahrem güç eksikliğini giderir. Metabolizmanın sağlıklı çalışmasını sağlar. İradeyi güçlendirir.

-Akuamarin:Gereksiz düşüncelerden arınmak ve bir noktaya odaklanmak için yararlıdır. Hafızayı güçlendirir, berrak bellek oluşturur, mantıklı ve dengeli düşünme sağlar. Astım ve bronşit rahatsızlıklarına iyi gelir. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler.

-Amazonit:Genel sağlık için yararlıdır. Bedeni güçlendirir. Metabolik faaliyetleri düzenler. Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar.

-Firuze:Bedeni fiziki ve psikolojik olarak güçlendirip, genç kalmayı ve zinde olmayı sağlar. Cinsel sorunlar için tedavi edici pozitif enerji yayar. Taşıyana cazibe verirken, cazibenin nazara dönüşmesini engeller.

-Malakit: Radyasyonun etkilerinden korur. Görünümü, ilk bakışı çektiğinden nazara karşı etkilidir.

-Sedef: Baş dönmesi rahatsızlığını giderir. Hem fiziksel görme gücünü, hem de zihinsel görme gücünü artırır. Katarakt için yararlıdır.

-Turkuaz: Boğazdaki kaşıntıyı ve öksürüğü azaltır. Vücuttaki hücrelerin yenilenmesine katkı sağlayarak, yaşlanmayı geciktirir.

-Yıldız taşı:Mutluluk, huzur, dinçlik verir.


Milyarlarca yıl önce, yeryüzünün derinliklerinde yüksek ısı ve basınç altında karbon moleküllerinin kristalleşmesi sonucu oluşan elmas, doğanın kalbinden her biri diğerinden farklı, tek ve eşsiz olarak günümüze ulaştı. Sertliği dolayısıyla kalıcılığın, nadir bulunan değerli bir taş olarak, sonsuza kadar sürecek aşkların, gücün ve asaletin sembolü oldu.

Milyonlarca yıl boyunca sıcak, soğuk, rüzgar, su ve basınç gibi doğa güçlerinin etkisi altında yeryüzünün derin katmanlarında varlığını sürdüren ve büyük güçlüklerle yeryüzüne çıkartılan Elmas, günümüzde değerli sanatkarların ellerinde özenle işlenerek, çeşitli kesimlerde şekillenip göz kamaştıran pırlantaya dönüştü.

Doğada çok az ve nadiren bulunabılen Elmas M.S. 1850′lerden itibaren Güney Afrikadaki bir bölgede en önemli elmas madeninin işletmeye açılmasını takiben günümüzde modern yöntemler kullanan jeologlar tarafından Sibirya ve Kanadanın donmuş tundralarından Afrikanın sıcaktan yanan çöllerine ve okyanus diplerine kadar her yerde aranmasına rağmen genede insanların talebini karşılayacak miktarlarda bulunamamaktadır. Buda onun ulaşılamazlıktan da kaynaklanan değerini arttırmakta ve süs eşyası olarak kullanılmak yanı sıra değeri gün geçtikçe artan tasarruf aracınada dönüşmesine giderek yol açmaktadır.

Doğada ender bulunuyor olması ve muhteşem parıltısını açığa çıkarmak için büyük bir ustalığın gerekmesi, tarih boyunca insanlar için, Sonsuz ışıltısını ve içindeki ateşi hiçbir zaman kaybetmemesi; aynı zamanda değişmeyen beyaz ve duru görüntüsü ile saflığın, güzelliğin, sevgi ve sonsuz aşkın, gurur, zenginlik ile gücün simgesi haline gelirken, baştan çıkarıcı güzelliği ile kadınların vazgeçemediği ve almaktan en cok mutlu oldukları hediye oldu.


Azurit Taşı:Duygularınızı rahatlıkla ifade etmenize yardım eder. Yorulan gözlere çok iyi gelir. Kişiyi konuşkan yapar ve merkezde tutar.


Fluorit Taşı:Düşünceleri netleştirir, zihni dinlendirir. Rahtsızlık veren mantıksız düşüncelere iyi gelir. Projelerin gerçekleştirilmesi için destek verir.


Turkuaz Taşı:Barışın ve ahengin taşıdır. Taşıyan kişilerin şifa yeteneklerini arttırır. Bağışıklık sistemine iyi gelir. İletişimleri kolaylaştırıcı etkisi vardır. Etkili konuşmaya ve şarkı söylemeye yardım eder.


Malakit Taşı:Kişiye güçlü olduğu duygusu verir. Fiziksel acılardan kurtulmak için kullanılır. Neşe ve canlılık veren etkisi vardır.


Sitrin Taşı:Tedavi edici enerjinin meydana çıkmasını sağlıyor.Kendine güveni güçlendiriyor.Böbrek, kolon, ciğerler, mide, bağırsak, dalak, hazım organları, sindirim ve kalp için yararlı olduğu ifade ediliyor.Enerji vermek ve canlandırmak için kullanılıyor.Diyabete karşı etkili olmasıyla tanınıyor.


Lapis Lazuri: Zihinsel açıklık ve berraklık veren bir taş olarak biliniyor.Hafızayı güçlendiren ve kişiye güven veren etkisi olduğu söyleniyor.İletişim yeteneğini güçlendirmede ve sosyal fobik durumlarda etkili.İskeleti kuvvetlendiriyor, tiroid bezlerini hareket geçiriyor ve tansiyonu dengeliyor.Göktaşı olarak bilinen bu taş, depresyon ve başa çıkılamayan üzüntüler için kullanılıyor.

Kırmızı Lal: Boğaz bölgesine yakın taşınması öneriliyor.Uygulayanlara göre, bağışıklık sistemini ve ileri yaşlarda cinsel fonksiyonları güçlendiriyor ve yaşam enerjisi veriyor.İnsana zindelik veren ve enerji gücümüzü etkileyen bir taş.Kadınlardaki regl düzensizliklerine ve sorunlarına iyi geliyor.Kanı temizleyip kan dolaşımını hızlandırıyor.biliniyor.Adalet, cesaret ve mütevazılık verdiğine inanılıyor.

Yeşim Taşı: Bolluğun sembolu olan yeşim taşının, safra kesesi ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği söyleniyor.Korku ve endişe duygularına iyi geldiği söyleniyor.Toksin maddelerinin vücuttan atılmasını sağlıyor.Denge ve şifa verici etkileri

Aquamarine Taşı: Sinirleri yatıştırıyor ve kişiye içsel rahatlık veriyor.Neşe, huzur ve aşk duygularıveriyor.Akciğerlere ve solunum yollarına çok iyi geldiği biliniyor.İlham veren ve hafızayı güçlendiren etkileri de olduğu söyleniyor.

Sodalit Taşı: İçeriğinde soda ve kalsiyum var.Hücre, damarlar ve organizmayı etkiliyor.Hormonların düzenlediği, lenf aktivasyonu ile bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtiliyor.Kan basıncını düşürdüğü, kalbi ve zihinsel aktiviteleri desteklediği söyleniyor.Sezgileri artırıcı ve ilham verici etkisi var.Nazardan, negatif düşüncelerden koruduğuna inanılıyor.Sakinleştirici etkili bir taş ve baş ağrılarına iyi geliyor.

Gözü Taşı: Sindirim sistemine çok iyi gelen bir taş.Aynı zamanda, sinirsel olarak oluşmuş, ağrıları azaltıp sinirleri yatıştırıyor:dalak , pankreas ve kolon için
faydalı olduğu söyleniyor.Kişinin bağımlılık duygularını azaltıyor.

Obsidyen Taşı : Volkanik cam, olumsuz enerjiyi emiyor.Terapi gücü yüksek olduğu için vücut masajlarında kullanılıyor.Depresyona ve karamsarlığa iyi geliyor.Kaygıyı azaltrak bilinçaltındaki negatif duyguları temizliyor.Stresi azalttığı ve bağırsaklara iyi geldiği de biliniyor...


Canım Oğlum Rabbim Yüzünden Gülücükleri, Kalbinden Sevgi ve Merhameti, Bedeninden Sağlık Sıhhati Eksik Etmesin İnşAllah

мiŁenα.

bu tür taşlardan takılar yapılıyor.geçen tvdede izledim ::)


:love9: :love7: :love9:


Mine'l Aşk

Hı hımm evet...

Benim taşlarım inci,akik ve turkuaz...


Canım Oğlum Rabbim Yüzünden Gülücükleri, Kalbinden Sevgi ve Merhameti, Bedeninden Sağlık Sıhhati Eksik Etmesin İnşAllah