28 Nisan , 2024, 16:18:26

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Doğumdan Önce Yapmanız Gereken 10 Şey...

Başlatan Mine'l Aşk, 19 Eylül , 2010, 02:45:09

« önceki - sonraki »

Mine'l Aşk

Hatırlatmalarımızı dikkate alın ve  kendinizi şımartın...


Telaşımız büyük.  Doğuma az kaldı. Şimdi doğum öncesi yapmanız gerekenleri bir kenara bırakın.  Küçük ama önemli hatırlatmalarımızı dikkate alın ve kendinizi  şımartın.

Hamilesiniz ve yapmanız gereken çok  şey var. Satın alınacaklar listesi, yapılacaklar listesi, bu ara biraz dalgın olduğunuz için hatırlatma listesi... Fakat  atladığınız bir liste daha var! Sadece bebeğiniz için değil kendiniz için  yapmanız gereken bir liste. Acele etseniz iyi olur çünkü doğuma az kaldı, vaktiniz daralıyor.

1. Beyaz bir  bluz giyin

Bebeğiniz dünyaya gelmeden önce  beyaz bluzlar giymenin keyfini çıkarın çünkü bebişinizin kusmuklarından bir süre  beyaza hasret kalabilirsiniz. Bluzunuzun üstü bebek maması, biberondan  akan süt lekeleri ile dolup taşacak. Kimi zaman günde birkaç tişört bile  değiştirdiğiniz olacak. Biz de bu yüzden insana huzur veren bir renk  olan beyazı bugünlerinizde çokça tercih edin deriz.

2. Sabah erken kalkın

Biliyoruz "Çocuğum dünyaya geldiğinde zaten uyku uyuyamayacağım ne  diye erken kalkayım ki" diyorsunuz. Ama bebeğiniz gelmeden önce arkadaşlarınızla  dışarıda yapacağınız son bir sabah kahvaltısı size iyi gelecektir çünkü doğum  sonrası bu tarz etkinliklere hemen fırsat bulamayabilirsiniz. Bizden  söylemesi!

3. Alışveriş  yapın

Geliriniz ve masraflarınızın hepsi  dengeli. Ama yakında bu denge bebeğinizin masrafları ile değişebilir. İyisi mi  siz yine kendinizi şımartın ve kendiniz için de bir şeyler alın. Kilo  vereceğinizi de düşünerek olduğunuzdan daha küçük beden giysiler alın. Hem sizin  için moral, hem de kilo vermeniz için bir  motivasyon olur. Sadece bebeğinizin odasının dekorasyonu için değil eviniz için  de dekorasyon objeleri alın.

4. Temizlik  yaptınız, ortalık düzenli, bu durumun  keyfini çıkarın!

İlk başlarda olmasa bile  bebeğiniz yürümeye başlar başlamaz evdeki bazı eşyaların yer değiştirdiğine ve  ortalığın bir anda darmadağın olduğuna şahit olacaksınız. Siz  toplayacaksınız, ardından ortalık hemen yine  dağılacak. Ama dert etmeyin her çocuklu evde bu tarz şeyler olur. Dediğimiz gibi  iyisi mi siz derli toplu günlerinizin keyfini sürün.

5. Evinizin sessiz bir köşesine çekilin ve sadece bebeğinizi  dinleyin.

Hamileliğinizin son günlerinde  bebeğiniz karnınızdayken onu sessiz bir ortamda dinlemek sizi  heyecanlandıracaktır. Siz de hala karnınızdayken onu içinizde hissetmenin tadını  çıkarın. Ayrıca doğuma iyice yaklaştığınız için onun tekmelemelerini dışarıdan  eşiniz bile fark edecektir.

6. Eşinizle  birlikte kanepenizde keyifli saatler geçirin, beraber patlamış mısır  yiyin, beğendiğiniz filmleri  izleyin.

Doğumdan sonra film  izleyemeyeceksiniz diye bir şey yok tabii. Ama şu bir gerçek ki vaktiniz film  için de sınırlı. Üstelik çocuklar biraz büyüdüğünde evde çalışan elektronik  aletler sağlam kalmıyor malum hepsi bozulmaya başlıyor. İyisi mi siz eşinizle  birlikte teknolojinin nimetlerinden faydalanın.

7. Arkadaşlarınızla beraber farklı konularda uzun uzadıya  keyifli sohbetler edin.

Miniğiniz doğar  doğmaz sohbet konularınız uzun süre çocuk bakımı ve yaptığınız doğum üzerine  olacak. Bu yüzden hazır ufaklık ortalarda yokken arkadaşlarınızla başka  şeylerden konuşun.

8. Bencil  olun

Elbette ki size, sevdiklerinizi  düşünmeyin "Hep ben" diyin demiyoruz. Kendinize moral vermek için biraz  kendinizi düşünmekte fayda var. Sağlıklı yiyecekler yiyin, eğlenceli  aktivitelere katılın ya da boş verip tembelliğin tadını çıkarın. Nasılsa  bebeğiniz doğduktan sonra tembellik yapmaya pek fırsatınız  olmayacak.

9. Tatile  çıkın

Doğum öncesi son bir tatil yapma  imkanınız varsa bu fi kir hem size hem de eşinize iyi gelecektir. Ayrıca doğum  stresini de üstünüzden atma fırsatını yakalayacaksınız. Ancak şehirden bir iki  saatlik uzaklıktaki yerlere gitmeyi tercih edin. Ne de olsa doğuma az kaldı, bebeğiniz sürpriz yapıp gününden önce size merhaba  diyebilir!

10. Fotoğraf  çektirin

Karnınız burnunuzda diye fotoğraf  çektirmek istemiyor olabilirsiniz. Ama bu sizin fazla kilonuz değil ki. O karnın  içinde bir bebek olduğunu herkes anlayabiliyor. Belki de bir daha hiç bu halde  olmayacaksınız ya da kardeş düşünüyorsanız bile bebeğinizi doğmadan önce  görüntülemek hoş olmaz mı? Çocuğunuz büyüdüğünde hamileliğinizde çektirdiğiniz  fotoğraflar onun ilgisini çekecektir. Bu yüzden bol bol fotoğraf  çektirin.


Canım Oğlum Rabbim Yüzünden Gülücükleri, Kalbinden Sevgi ve Merhameti, Bedeninden Sağlık Sıhhati Eksik Etmesin İnşAllah

Balböceği

Masallah ben dokuzunuda yapiyorum  :k06: :k06: :k06:
Bir tatile cikamadik  :D

❤ հმzεlἶო ❤

bendede tatil eksik acil tatile cikmak lazim  :laughing7:
  :nazar: :nazar: :love9: :love9:

ponçik

16 Ağustos , 2013, 16:02:02 #3 Son düzenlenme: 16 Ağustos , 2013, 16:19:53 goncik
Alıntı7. Arkadaşlarınızla beraber farklı konularda uzun uzadıya  keyifli sohbetler edin.

Miniğiniz doğar  doğmaz sohbet konularınız uzun süre çocuk bakımı ve yaptığınız doğum üzerine  olacak. Bu yüzden hazır ufaklık ortalarda yokken arkadaşlarınızla başka  şeylerden konuşun.


Çok güzel bir liste  :hello2: özellikle bu sohbet konusuna sonuna kadar katılıyorum.
Benim arkadaşlarımla bu aralar sohbet konum "kardeş" olayı  :laughing7:



iklima

temizlik dışında herşeyi yapıyorum ben de
ama cok yoruldugum için ya yavaş yavaş bişeyer yapıyorum ya eşim ya kardeşim yapıyor
temizlik malzemeleri hala öğürtuyor
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!