Kremali Kadayif Tatlisi-Resimli

Başlatan hüzünden_gelme, 14 Eylül , 2010, 17:36:05

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler:
500g kadayif
125g margarin

Kremasi icin:
1 yumurta sarisi
1 su bardagi süt
1 1/2 yemek kasigi un
1/2 su bardagi tozseker
1/2 paket labne peyniri
1 yemek kasigi margarin

Serbet icin:
4 su bardagi tozseker
3 su bardagi su
Limon suyu

Hazirlanisi:
Krema icin süt, un, yumurta ve tozsekeri cirpip pisirin. Ilik olunca labne peyniri ve margarini ekleyip cirpn. Sogumaya birakin.
Serbeti hazirlayin. Firin tepsisini margarin ile yaglayin.
Margarini eritin. Soguyunca kadayifla harmanlayin.


Su bardagin icine biraz kadayif koyun. Ortasina krema koyup üzerini kadayifla kapatin. Kenarlarini biraz bastirin.
Tepsiye bardagi ters cevirip kadayiflari aralik birakmadan tepsiye dizin. 200derece firinda pisirin. Sekil vermek icin yuvarlak kaba kadayiflari tek tek arasiz koyarak cicek sekli verin. Yada kare kapta siralamasina koyun.

Kadayif biraz ilindiktan sonra ilik serbeti üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun..

NOT: Ben Tarifenin yarisini yaptigim icin 8 adet cikti. Verdigim tarife göre 16 adet kadar cikiyor.


ALINTI