Oyuncak Deyip Geçmeyin..

Başlatan мiŁenα., 06 Eylül , 2010, 10:05:53

« önceki - sonraki »

мiŁenα.

Çocuğun oyun oynaması aile ve çevresi tarafından tercih edilmeli ve bunun için gerekli ortamsal şartların hazırlanması gerektiği ifade edildi.Çocukların zekalarını en üst seviyede kullanmaları ve yeteneklerini geliştirmeleri için yaş gruplarına göre oyuncak tercihi yapılması gerekiyor.

Doğu Anadolu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Eğitim Uzmanı Durmuş Kılıç, çocuk gelişiminde oyuncak materyallerinin önemine değinerek, oyuncakların çocukların yaş ve zeka seviyelerine göre uygun olanının seçilmesi gerektiğini, aksi takdirde oyuncakların fayda yerine zararlı olabileceğini belirtti. Zihinsel ve fiziksel engelli çocukların haricindeki diğer çocukların zeka seviyelerinin birbirine yakın olduğunu ifade eden Kılıç, çevredeki maddi ve manevi fırsatların zeka kullanım oranını artırdığını, bu tür faktörlerin çocuğun zekasını en üst seviyede kullanmasını sağladığını kaydetti.

"Oyuncak zararlı da olabilir"

Oyuncak türü materyallerin çocukların eğitimine büyük katkı sağladığına değinen Kılıç, çocukların yaşlarına uygun olarak oyuncak tercihi yapılması gerektiğini, aksi takdirde faydalı olan oyuncakların zararlı hale gelebileceğini belirtti.

Çocuklara verilecek oyuncakların basit düzeyden başlayıp, zora doğru tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Kılıç, "Çocuklar, oynadıkları oyuncaklarda başarılı olduklarını anlamalıdırlar. Çocuk, zeka ve yaşına göre zor bir oyuncakla oynarsa bunu başaramadığında kendine olan özgüvenini kaybeder. Başarısızlık duygusuna kapılır. Bu tür oyuncaklar, çocuklar için zararlı olur" dedi.

Çocuğun oyun oynaması aile ve çevresi tarafından tercih edilmeli ve bunun için gerekli ortamsal şartların hazırlanması gerektiğini de anlatan Kılıç, oyuncağın yapılabilir ve değiştirilebilir olmasının, çocuğun zihinsel ve yeteneksel gelişimi açısından çok önemli etken olduğunu kaydetti.

Enerji boşalımında su

Çocukların su ile oynamalarının önemine de eğinen Kılıç, "Çocuğun suyla oynaması çocuk için enerji boşalımı sağlayan en iyi yollardan biridir. Suyun alışkanlığı ve istenilen şekilde yön verebilmesi çocuğun farklı açılardan farklı şeyler yapabilmesine izin verilmesi onun düşünce yapısının gelişmesine ve yeteneklerini keşfetmesine sebep olur" diye konuştu.

Kılıç, saldırganlığı ön plana çıkaran silah ve tank gibi oyuncakların mümkün olduğunca çocuktan uzak tutulması gerektiğini belirterek, bu tip oyuncakların erken yaşlarda saldırganlık duygusunu uyandığını bildirdi


:love9: :love7: :love9:


βαlκιz

çocuguna oyuncak silah alanlara çok kızıyorum
oyuncakta olsa silah o yaa  :cildir: :cildir:
bide kutuda silah el bombası kelepçe gibi oyuncaklar satılıyo
sanki terör üyesi yetiştircekler  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:
okadar faydalı egitici oyuncaklar varken gidip onlar alınırmı yaa
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

мiŁenα.

 :icon_thumright:
Aynen canım ;)

Bizim eve katiyen o tarz oyuncaklar giremez  :nono: :nono: hediyede getirseler atarım çöpe yada mahallenin çocuklarına veririm :-\
Ben özellikle dikkat ediyorum eğitici oyuncak olsun. ::) öle vurmalı kırmalı şiddet eğilimli oyuncaklar olmasın diye ::)



:love9: :love7: :love9:


aysunege

kesinlikle katılıyorum size
oyuncak tabanca ve türleri eve girmez