27 Nisan , 2024, 16:55:32

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


ata binmek çocukları sosyalleştiriyor

Başlatan βαlκιz, 04 Eylül , 2010, 08:56:39

« önceki - sonraki »

βαlκιz

Binicilik öğretmeni Erhan Fenercioğlu, ata binmenin, yetişkinlerin yanı sıra çocuklar üzerinde de bir takım olumlu etkileri olduğunu belirterek, "Ata binmek, çocuğa paylaşma duygusu, doğa ve hayvan sevgisi kazandırmakla birlikte onun sosyalleşmesine de katkıda bulunuyor" diye konuştu.


Ata binmenin sağladığı meditasyonun insanları gündelik yaşamın stresinden uzaklaştırdığını kaydeden Fenercioğlu, "Ata binmek, vücuttaki tüm kasları çalıştırarak terlemeyi kolaylaştırır, kilo vermeye yardımcı olur ve kişiyi zinde tutar. Atı idare etmeye konsantre ettiği için biniciye dış dünyada olup bitenleri unutturur, stresi azaltır" dedi.
Ata binmenin çocuklar için de fiziksel ve psikolojik faydaları olduğuna değinen Fenercioğlu, düzenli olarak ata binmenin çocukların kas ve kemiklerini güçlendirdiğini, sağlıklı bir görünüm kazandırdığını kaydetti.
Fenercioğlu, "Binicilik kurslarına katılan, atla içli dışlı olan çocuklar, çalışmalar sırasındaki atmosferin etkisiyle katılımcı bireylere dönüşüyorlar. Çocuklar ata yakın oldukları için hayvan korkularını yeniyorlar. Böylece sosyal, doğa ve hayvan sevgisi gelişmiş bireyler oluyorlar" dedi.
Ata binmenin tehlikeli bir spor olmadığını da belirten Fenercioğlu, şunları kaydetti: "Her sporun kendine göre tehlikeleri var. Doğru yerde ve doğru kişiyle çalışıldığında tehlike riski azalacaktır. Çalışmalarımız sırasında kask takarak, kum çeltik karışımı özel zeminlerde çalışarak ve öğrencilerimize binicilik konusunda teknik eğitim vererek tehlikeleri asgari düzeye indirmeye çalışıyoruz. Attan düşmek o kadar kolay değil. Siz gerekli teknik donanıma sahipseniz kolay kolay düşmezsiniz. Düşseniz de bilinçli düşeceğiniz için yaralanma olasılığını azaltmış olursunuz
__________________
kilolara veda
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

βαlκιz

hemen at bulmalıyım zayıflatıyomuş  :ehi:
bende bugunlerde arıyordum çocukları bindirmek için
ama daha küçükler diyolar benle beraber binerler nolcak çok faydalı  :hello2:
atdan korkarım aslında eşek olmazmı yaa  :ehi: :ehi: :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

мiŁenα.

burda var bizde gidelim bari hep erteliyroduk ::)


:love9: :love7: :love9:


βαlκιz

gidin evet çok iyi olur
hem eglenceli hemde faydalı bütün kasları harekt ettiriyo
engelli çocukları bile ata bindiriyolar iyileşsinler diye
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: