29 Nisan , 2024, 12:32:16

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Kırma Baklava

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 08 Temmuz , 2010, 02:48:51

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ


Malzemeler;
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
1 yumurta
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
2 bardak ceviz içi
200 gr margarin yada tereyağ
Nişasta(açmak için)

Şerbet:
3 bardak şeker
4 bardak şeker
1/2 limon

Yapılışı:
1. Süt, sıvıyağ, sirke ve yumrtayı elimizde karıştırıp içine un ve tuz ekleyerek yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler hazırlayalım ve en az 30 dk üzerine nemli bir bez örterek dinlendirelim.

2. Dinlendirdiğimiz hamurları nişasta yardımıyla açalım. Açtığımız hamuru ortadan ikiye bölelim. Kestiğimiz yarım kısmın yuvarlak tarafını üzerine kapatarak her iki kenarınında düz olmasını sağlayalım.

3. Katladığımız kenara dövülmüş ceviz koyalım. Hamuru oklavaya saralım ve her iki ucundan hafifçe ortaya doğru sıkıştıralım yani kıralım. Oklavayı yavaşça çekip çıkardıktan sonra 3 veya 4 parçaya bölerek tepsiye dizelim.

4. Tüm hamurları açıp hazırladıktan sonra, kızdırdığımız yapı üzerine dökelim. Tatlıların her yerinin iyice yağlanması gerekli. 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

5. Şerbeti kaynatıp soğutalım. Tatlı pişip soğuduktan sonra şerbetini dökelim.