Kan Ve İdrar Tahlili Sonuçları...

Başlatan sugarwoman, 24 Haziran , 2010, 20:19:38

« önceki - sonraki »

sugarwoman

Merhabalar 21+5 günlük .Dün kan tahlili sonucumu aldım.Kan sonucu düşük sanırım bu normalmiş.Aslında demir ilacı kullanıyorum ama azcık kafama takıldı.Ayrıca idrar sonucunuda tekrar bir hafta sonra istedi doktor.Ve ayrıca monurol diye bir ilaç verdi.Akşam yatmadan önce aldım.Birkaç saat sonra wc'ye gittim.Ve bol su içmem gerekiyor.Umarım iyi sonuçlanır.O kadar dikkat ediyorum ama nafile.Hem bebeğide etkilermiş idrar enfeksiyonu.Su tüketince umarım azalır zaten yoğunda değil.Sanırım gebelerde olması normalmiş.Aranızda bu durumu yaşayan varsa tavsiyelerini bekliyorum..Çünkü dünden beri tadım yok.Ayrıca her ay mı;bu tahlilleri yptırmak gerek.Yada doğumdan sonrada mı?sürekli yapılması gerekiyor..

sugarwoman

kimse cevap yazmıcak galibaaaaaaaaaaaaaaaaa.

CeRoXiMo

26. haftada bende de enfeksiyon vardı. Muonurol kullandım tek seferde geçirdi, Tahlil verdiğin hastanenin ne kadar temiz olduğu da testleri etkiliyor, benim bir hastanede bakteri bol, diğerinde normal sınırda çıktı aynı gün içinde. Enfeksiyon çok ciddi, bebeğe geçebilir, erken doğumu başlatabilir Allah korusun. Çok dikkatli ol ve hemen tekrar test yaptır, aman aksatma.

Monurolu aldıktan sonra idrarını sabaha kadar tutman gerekliydi diye hatırlıyorum. İdrar kesesinde 7 saatten fazla durduğunda temizliyordu galiba, doktoruna bir danış istersen. Gece mahmurluğuyla tuvalete gitmemek için kapıyı kilitlemiştim :)

20. haftadan sonra kan sonuçlarının düşüklüğü gayet normalmiş, bebek fazladan beslenmeye devam ettikçe kan değerlerin düşmeye devam edecek. Doktorlar tehlikeli birşey olduğunu düşündükleri anda serumlar, iğneler, hastane yatışları başlıyor zaten. Hiç çekinmiyorlar  :D

Tahliller her ay devam edecek, son aylar daha da sıklaşacak ve yenileri eklenecek ne yazık ki, ama kuzuların iyiliği için analar neler atlatmıyor, daha başlangıçtayız galiba şekerhatun :)

sugarwoman

ama ben 12 gbi içtim gece dört gibi wcye gttim mecburen bana  7 saat demedi i dr.cnm.Bol su içmeye çlşyrum.Haftaya gideceğim tahlil yaptırmya.acaba 15 gnde br mi gitsem içim rht etsn dye..hemde bnde yanmada yok  ama ynede tadım kaçtı işte.Bu arada tanışmak isterim...

CeRoXiMo

Ben enfeksiyonda devlet hastanesindeki bir uyuza denk gelmiştim, haftaya gel demişti, Anlamamıştım neden 1 hafta beklendiğini, Özele gittim bol bol su iç, idrarını sakın tutma, iki gün boyunca sula kendini :) gel dediler. Gittim 2. gün enfeksiyon,bakteri kalmamıştı neyseki, ben de bir hafta bekleme eziyetinden kurtulmuştum.

Aman diyeyim bol bol su, hatta kusana kadar:)