29 Nisan , 2024, 10:37:20

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


3 AYLARA GIRDIK

Başlatan ''AşK MaSaLı'', 13 Haziran , 2010, 00:19:14

« önceki - sonraki »

''AşK MaSaLı''

BUGUN 13 HAZIRAN YANI RECEP AYININ 1GUNU TUM MUSLUMAN ALEMINE HAYIRLIOLSUN INSALLAH  :amin:
RABBIMDILEYEN HERKESIN DUASINI KABUL ETSIN INSALLAH  :amin:



''AşK MaSaLı''

Recep Ayı Girdiğince Yapılacak Duâ

Okunuşu: "Allahumme barik lena fi recebe ve şa'ban ve belliğna ramazan"
Açıklaması:
"Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır". Amin!..
Üç ayların ilki olan recep ayı girdiğinde bu duayı sıkça yapalım, Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem bu duayı yaparlardı ve ümmetinin de yapmasını istemiştir.

Recep Ayı Orucu

Abbad ibnu hanif anlatıyor: "Said İbnu Cübeyr Rahimehullah'a Recep ayındaki oruçtan sordum. Bana şu cevabi verdi.
İbnu Abbas Radıyallahu Anhüma'yı dinledim, şöyle demişti:

- Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz Recep ayında bazı yıllarda öyle oruç tutardı ki biz; galiba hiç yemeyecek (ayın her gününde tutacak) derdik, (bazı yıllarda da öyle) yerdi ki biz, galiba hiç tutmayacak derdik." (9)

Yukarıda ki hadisi şeriften anlaşıldığı üzere Recep ayında oruç tutmak pek faziletlidir. Çünkü Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz bu ayda oruç tutmuştur. Bazı yıllarda tamamına yakınını oruçlu geçirmiş, bazı yıllarda da az bir kısmını oruçlu geçirmiştir.

Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in Recep ayı ve Recep ayında tutulacak oruç hakkında şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

-"Recep Allah'ın ayıdır; Şaban benim ayımdır, ramazan ise ümmetimin ayıdır". Recep ayının niçin Allah'ın ayı olduğu sorulduğunda: -"Çünkü bu ayda özellikle mağfiret boldur. Bu ayda, halkın kan dökmesine mani vardır. Bu ayda, Allah-ü Teala, Peygamberlerinin tövbelerini kabul buyurmuştur. Allah-ü Teala bu ayda, peygamberlerini düşmanlarından korumuştur. Birkimse, recep ayını oruçlu geçirirse, Alla-ü Teala üç şeyi onun için gerekli kılar. Şöyle ki:
-Geçmiş günahlarının tümünü bağışlar.
-Kalan ömrünün temiz geçmesini temin eder.
-Büyük huzura çıkılan kıyamet gününün susuzluğundan da onu emin kılar.";

''AşK MaSaLı''

Recep Ayı Namazı

Recep ayı içinde otuz rekat namaz kılınır. Bu otuz rekatın on rekatı Recep ayının ilk on günü içinde kılınır. İkinci on rekatı da ikinci on günü içinde kılınır. Üçüncü on rekatı da üçüncü on günü içinde kılınır. Her rekatta fatiha okunduktan sonra üç kere ihlas suresi okunur, ihlası okuduktan sonra da üç kere de Kâfirun suresi okunur. Bütün rekatlar bu şekilde okunarak tamamlanır. Bu namazın kılınma zamanı nafile namazların kılınacağı vakitlerdir. Belli bir vakti yoktur. (12)

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ


Balböceği

Bende gecen takvime baktim dAHA VARDI rabbim su 3 aylarda

saglik sihhat versin hepimizeee  :amin: :amin:

Lă_Tăhzen!

Rabbim üçayları hakkımızda hayırlı eylesin idrak edebilmeyi nasip etsin

ırmak184

hayırlara vesile olmasını dilerim  :amin:

nesrin_beyza&berrin

İnşaallah en güzel şekilde dolu dolu geçiririz. Ha bu arada Perşembe günü de Regaip Kandili şimdiden mübarek olsun.  :amin:
   


BoNCuK GöZLüM

kızlar bişey soracam bilen varmı aceba şimdi bu ayın başında ortasında ve sonunda oruç tutunca bu ayı hep oruçlu geçirmiş sayılırmış bu oruçlar kaç gün bilen varmı bazıları 1 er gün bazılarıda 3 er gün diyo :icon_scratch: