28 Nisan , 2024, 17:38:07

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Ben 3 Aylık oldum.

Başlatan мiŁenα., 10 Haziran , 2010, 20:13:14

« önceki - sonraki »

мiŁenα.



Şu reklamlar başlasa da bir seyretsem! En çok yeşil kıyafetli kadına gülüyorum. Ama eve ekmek getiren amcadan da korkuyorum biraz. Benim oyuncaklarımı almaya çalışıyor devamlı; ben de hemen ağlıyorum. Ne zaman ağlasam, babam beni kucağına alıyor. "Ba-ba, ba-ba" diye birşeyler söylüyor bana. Halbuki benim adım baba değil ki?



Üçüncü Ayımda Fiziksel Gelişimim:

Artık kocaman bir bebek oldum ben, iyice hareketlendim, sanırım bu yüzden annemle babam daha bir dikkatle takip etmeye başladılar beni. Yataktan ya da koltuktan düşmemden, elime geçirdiğim küçük objeleri yutmamdan korkuyorlar. Haksız da sayılmazlar hani, onların gözetiminde olmak benim için en güvenli olanı şu anda! Beni yüzüstü yatırdıklarında başımı 900lik açıyla kaldırabiliyorum; ayrıca ellerimi birleştirmeyi de becerebiliyorum artık. Mutlu olduğum zamanlarda yüksek sesle gülmeye başladım, annemle babamın çok hoşuna gidiyor bu durum!



Üçüncü Ayımda Algısal ve Sosyal Gelişimim:

Duyduğum sesleri takip edebiliyorum, sesin geldiği yere göre başımı sağa sola hareket ettirmeye başladım. Konuşma seslerini de algılayabiliyorum artık. Bir de şu konuşma işini çözebilsem ne güzel olacak! Konuşuyormuş gibi ağzımı hareket ettirebiliyorum ve çeşitli sesler çıkarıyorum ama hala gerçek bir konuşmaya çok uzak bunlar sanırım. Ben konuşamıyorum gerçi, ama annem benimle çok sık konuşuyor artık; hatta bana kitap okumaya bile başladı. Okunanları anlamıyorum ama çeşitli kelimelere ve seslere alışıyorum bu şekilde; hem bu benim konuşmayı daha erken öğrenmeme bile yardımcı olabilir. Şu anda duyduğum çoğu ses ve kelimeyi hızla gelişmekte olan hafızama kaydediyorum.

Bu arada sinir sistemim de gelişmekte olduğu için yeme ve uyuma alışkanlıklarım yavaş yavaş düzene girmeye başladı. Buna en çok annem seviniyordur herhalde, ben de annemi sevindirmek ve işini kolaylaştırmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum. Ama hala önümüzde uzun ve meşakkatli bir yol var. Birlikte başaracağız. Zaten annemden başka hiçkimse bu kadar yorgunluk ve zorluğa onun gibi zevkle ve sevgi dolu devam edemezdi. 



Aşılarım:

Bu ay BCG (Tüberküloz) aşımı oldum. BCG aşısı şu anda dünyada kullanılan tüm aşılar içinde en eski olanıymış ve inanılmaz sayıda insan BCG aşısı olmuş.
Annem düzenli doktor ziyaret ve kontrollerimi de hiç ihmal etmiyor tabiki.



Anneme:

Artık dış dünyayla ve yeni insanlarla iletişime girme zamanım geldi. Beni kısa süreler için tanıdığın ve güvendiğin bir başkasının bakımına bırakabilirsin anneciğim. Bu, hem senin hem de benim daha bağımsız hale gelmemizi ve benim yeni yüzlere alışmamı sağlayacaktır. Beni yeni bir bakıcıya bırakırken, ona hakkımda aşağıdaki bilgileri vermen faydalı olacaktır:
• Ağladığımda ya da huysuzlaştığımda beni rahatlatma ve sakinleştirmenin en kolay yollarını
• Favorim olan oyuncaklar, dinlemeyi sevdiğim kitaplar ve müzikleri
• Gazımı çıkarmanın en etkili yöntemini
• Bebek mamamın nasıl hazırlanacağını
• Evde ilk yardım malzemelerinin bulunduğu yeri
• Acil durumlarda sana ya da babama ulaşabileceğimiz telefon numarası ve diğer acil durum telefon numaralarını (polis imdat, itfaiye gibi)



Bebeğim ve Ben'den Anneye Not:

Çalışan bir anneyseniz büyük ihtimalle çalışma hayatına geri döndünüz ya da çok yakında döneceksiniz. Eğer mümkünse çalışırken de bebeğinizi kendi sütünüzle beslemeye devam edin. İşyeriniz evinize yakınsa ve çalışma saatleriniz esnekse beslenme saatlerinde eve gidip bebeği besleyebilirsiniz. Bu mümkün değilse sütünüzü önceden bebeğiniz için sağıp biberona koyarak bakıcıya bırakabilirsiniz. Anne sütü buzdolabında korunarak 24 saat süreyle bebeğinize taze olarak verilebilir???   Böylece siz evde yokken bile bebeğiniz sizin sütünüzle beslenmiş olacaktır.

Bebeğinize bakıcı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
• İlk etapta sizin için öncelikli olan şartları belirleyin. Yaşı ilerlemiş, olgun ve deneyim sahibi bir bakıcı mı yoksa daha genç, bebek sağlığı ve gelişimiyle ilgili eğitim almış bir bakıcı mı istiyorsunuz?  Ne tür özelliklere sahip bir bakıcı istediğinize eşinizle tartışarak karar verin.
• Geniş bir araştırma yapın. Akraba veya arkadaş çevrenizden referanslı bir bakıcı bulmanız herzaman için daha güvenli olacaktır. Gazetelere, dergilere ya da internetteki ilgili sitelere ilan vermeyi deneyebilir ya da ailelere bakıcı bulma işiyle profesyonel olarak ilgilenen ajanslara başvurabilirsiniz.
• Mümkün olduğunca çok adayla birebir görüşme yapın. Bu görüşmeler esnasında iş tecrübesi, çocuk yetiştirme tekniği gibi işle ilgili soruların yanısıra zevkleri, alışkanlıkları, hobileri, kişisel birikimi gibi kişisel sorular sormayı da ihmal etmeyin. Yine bu görüşmeler esnasında çocuğunuzu da yanınızda bulundurmanızda fayda vardır. Böylelikle ilk karşılaşmada bakıcı adayı ve çocuk arasında nasıl bir etkileşim olacağını da gözlemlemiş olursunuz; bu ilerideki iletişimleriyle ilgili size pekçok ipucu verebilir.
• Adaylar arasında yaptığınız ilk elemeden sonra elinizde kalan birkaç iyi adayın referanslarını mutlaka kontrol edin. Sizden önce birlikte çalışmış olduğu aileleri arayın ve onlara bakıcının güçlü ve zayıf yönlerini, önceki ailelerden ayrılma sebeplerini sorun.
• Son olarak işe almayı düşündüğünüz bakıcıyla önceden birkaç günlük bir deneme süreci yaşayın. Henüz sizin doğum izniniz bitmeden, siz de evdeyken bunu yapmanız en ideal olanıdır. Bakıcının bebeğinizle olan iletişimini, ona nasıl baktığını bizzat inceleyip değerlendirmeniz hem daha güvenli olacak hem de içinizi rahatlatacaktır.

Sevgili anne babalar, unutmayın ki her bebeğin farklı ve kendine özgü bir fiziksel, algısal ve sosyal gelişim tablosu vardır. Bu sebeple eğer bebeğiniz yukarıda bahsedilen gelişim aşamalarından bir kısmına henüz ulaşmadıysa gereksiz endişe ve korkuya kapılmayın. Eğer bebeğinizin gelişiminde dikkat çekici ölçüde bir problem olduğunu düşünüyorsanız mutlaka doktorunuza danışın. Bebeğinizin gelişim süreciyle ilgili en doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.


:love9: :love7: :love9: