Astım ve hava nemlendiriciler

Başlatan serdarcaki, 27 Mart , 2008, 00:20:59

« önceki - sonraki »

serdarcaki

Merhaba,

7 yaşındaki oğlumda allerjik astım başlangıcı teşhisi konmuştu.Yerden ısıtmalı  merkezi ısıtma sistemimiz olduğu için evin için oldukça kuru oluyor. Oğlumun burnu sürekli tıkalı ve ağzı devamlı açık nefes alıyor. Geceleri horluyor.. Rahatlatmak için oda nemlendirici cihazlardan almak istemiştim ancak bir yerden duyduğuma göre nemlendirici cihazlar astımı olanlar için riskli ve astımın daha artmasına neden oluyor. Diğer oğlumda da (5 yaşında) sinüzit ve benzeri şikayetler var. Geceleri rahat uyuyabilmek için oda nemlendirici almam, acaba allerjik astım başlangıcı teşhisi konulan 7 yaşındaki oğlum için riskli ve astımı tetikleyici olabilir mi? Nemlendirici yerine, sadece hava temizleyici cihazlar alınabilir mi? Çocuklarımın rahat uyumaları ve rahat nefes alabilmeleri için, ne yapmalıyız? Hava nemlendirici veya hava temizleyici, uydu iyonezerli ultrasonic, soğuk buharlı hava nemlendirici ve temizleyici cihazlar var.. Hem nemlendiriyor hem temizliyor söylediğine göre. Sadece temizleyici özelliği olan bir cihaz mı almalıyım? Soğuk buhar veya sıcak buhar, uydu iyonezerli olması, ultrasonic olması astımı tetikler mi? Yardımcı olacak arkadaşlar veya bu konuda tecrübesi olanlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.  Teşekkürler. .Serdar

ponçik

HAVA TEMİZLEYİCİLER NEDİR?


Hava Temizleyiciler: Ortama yuksek miktarda negatif iyon ve uygun siddette ozon vererek; havadaki pozitif halde bulunan mikrop, virus, toz, bakteri, polen, kuf mantari, sigara dumaninda ki zehirli maddeler, hayvanlardan gelen kotu kokular ve yemek kokularinin yok edilmesine yarayan cihazlardir.Tum dunyada ozellikle cocuklarin bulundugu ortamlarda kullanilarak ortamdaki soludugumuz oksijenin artmasina yardimci olurlar. Buna soyle bir ornek ile aciklayabiliriz, yagmur sonrasi daha rahat nefes almamiz ve kendimizi daha mutlu hissetmemiz, yagmur sonrasinda yuksek miktarda negatif iyon uretilmesinden kaynaklanmaktadir.

Ozellikle astim, polen alerjisi, saman nezlesi, kuf alerjisi, toz alerjisi olan kisiler icin vazgecilmez bir urundur. Tabii ki saglikli insanlarin, sagligina daha dikkat etmesi anlaminda da kullanilmasi gereken bir urundur. Şunu cok açık söylemek mümkün dür; Hava Temizleyicilerin soluduğumuz oksijenin artmasına yardımcı olması ile ruh sağlığını iyileştirdiği, sinirliliği azaltığı, enerjiyi arttırdığı, depresyonu azaltığı, uykuyu düzenlediği, soluk almayı kolaylaştırdığı ve hava kalitesini artirdığı kesindir. 

Hava Temizleyicilerin bazi kullanim alanlarini orneklersek; Yukarida yazdigim konularda rahatsizliklari olan insanlar, cocuk odalari, okullar, kresler, otel odalari, hastaneler, diyaliz merkezleri, özel labratuarlar, kısacası sağlığına dikkat eden her insan diyebiliriz.


http://atapa.com.tr/hava_temizleyiciler_nedir.asp  linkinden alıntıdır


Umarım oğlunuz için yukarıdaki bilgiler faydalı olur, geçmiş olsun
nano teknolojik su filtreli elektrikli süpürgeler ev tozunu arındırdığı için belki böyle bir ürün alırsanız da faydalı olur. doktorunuz bu konuda bişey önermedi mi acaba  :dontknow: