Mama takviyesi / stratejisi

Başlatan meltemk, 15 Ocak , 2007, 00:25:29

« önceki - sonraki »

meltemk

Bu aralar kizima birseyler oldu. 3.5 aylik olmak uzere. Ben diyordum ki hah tamam artik butun gece uyur diye, o uyanmalari arttirdi. Normalde 18:30 - 19:00 gibi uyur 1 - 4 - 7 kalkar emerdi. Simdi araya 22:30 uyanmasi soktu. Gecede bazen 2 saatte bir uyaniyor. Bugun 4. gun 22:30 da kalkiyor. Emzikle gecistirmeye calistim olmadi, anlasilan karni ac ve emziriyorum.

Sanirim artik cok acikiyor, ve de benim sutum yetmiyor. zaten bu aralar artik biberona iyice alistirmam lazim cunku 1 ay sonra falan 3 gunlugune Belemir'i birakip bir is seyahatine gidecegim. Mutlaka biberona alismasi lazim ve benim sagarak sutum cikacak gibi gozukmuyor. Sanirim yogun emzirmenin sonuna geliyorum. Ama olsun ne yapalim hersey bir arada olmuyor.

Sorum su mama takviyesi yapan arkadaslar genelde hangi ogunde ve nasil bir strateji ile veriyorlar. Ben 1 ogun falan simdilik vermek istiyorum ve sanirim gece uykularini duzenlemesi acisindan aksam uykusu oncesi once mama sonre meme iyi olur gibime geliyor. Ama cok da emin degil. Henuz DR ile konusma firsatim olmadi.





ponçik

meltem çok iyi düsünmüşsün gerçekten

bende ilk mama takviyesine 2.ayda başlamıştım
20:30 gibi akşam uykusuna yatıyordu, o öğünü mama olarak veriyorduk
diğer öğünlerde meme veriyordum , normalde 2 saatte bir  de emziriyordum.
Allaha şükür biberona alışması zor olmadı
umarım senin miniş de biran önce biberona alışır ve sizi zorlamaz  ;)



SEVİNÇ

3,5 aylık olmuş,taze sıkılmış meyve sularına da başlayabilirsin aslında tabi gün içinde.
Akşamda dediğin gibi önce mama sonra emzir hem sütün çoğalır,az emdiği için,hemde geç kalkar.
Bu arada sütünü artırıcı şeylerde yap.



-Butterfly-

MELTEMCIM BENIMDE  3 AYLIK OLACAK AMA BENIMDE SUTUM YETMEZ OLDU  FAKAT SUTUNU ARTIRMA YONTEMLERINI DENE  BENCE ILK OLARAK  ISIRGAN CAYININ   COK SUT YAPTIGINI BILIYORUM  EGER BEBEGINDE GAZ PROBLEMI YOKSA  BULGUR , SOGAN  INANILMAZ COK SUT YAPIYOR AMA TABI BEN YIYEMIYORUM :(((    UYKU PROBLEMIDE  COK SICAK YADA  SOGUKSADA BEBEKLER COK SIK UYANABILIYOR  BEBEGI GECE YATARKEN CORAPSIZ YATIRMAYI VE SADECE  IC BADISIYLE UYUTMAYI DENE  EGER USUMEZSE  DAHA HUZURLU OLABILIR  EN AZINDAN BENIM BEBEGIM  ICIN BEN OKAAR COK YONTEM DENIYORUMKI   SU 1 AYDIR  HER AKSAM YIKIYOR VE O SEKILDE UYUTUYORUM  SAAT 10 GIBI YATIYOR SABAH  6-7 KADAR  SENDE BIR DENE BAKALIM  INSALLAH  FAYDASINI GORURSUNN...



duru boncuk

meltemcim benim kızımda 3 aylık ve ben ikinci ayında  başladım mamaya dediğin dibi gece uykusundan önce ama önce kendimi emzirdim sonra mama verdim ama bu aralar sütüm daha az galiba gün içindede veriyorum artık sütümü artırmak için her yolu denedim ama olmadı
Alıntı yapılan: chaosgirl - 10 Eylül , 2007, 22:38:54
MELTEMCIM BENIMDE  3 AYLIK OLACAK AMA BENIMDE SUTUM YETMEZ OLDU  FAKAT SUTUNU ARTIRMA YONTEMLERINI DENE  BENCE ILK OLARAK  ISIRGAN CAYININ   COK SUT YAPTIGINI BILIYORUM  EGER BEBEGINDE GAZ PROBLEMI YOKSA  BULGUR , SOGAN  INANILMAZ COK SUT YAPIYOR AMA TABI BEN YIYEMIYORUM :(((    UYKU PROBLEMIDE  COK SICAK YADA  SOGUKSADA BEBEKLER COK SIK UYANABILIYOR  BEBEGI GECE YATARKEN CORAPSIZ YATIRMAYI VE SADECE  IC BADISIYLE UYUTMAYI DENE  EGER USUMEZSE  DAHA HUZURLU OLABILIR  EN AZINDAN BENIM BEBEGIM  ICIN BEN OKAAR COK YONTEM DENIYORUMKI   SU 1 AYDIR  HER AKSAM YIKIYOR VE O SEKILDE UYUTUYORUM  SAAT 10 GIBI YATIYOR SABAH  6-7 KADAR  SENDE BIR DENE BAKALIM  INSALLAH  FAYDASINI GORURSUNN...
chaos bebeğine  :nazar:benimkide 10da uyuyo ama engeç 5 de uyanıyo sonra yarım saatte bir uyanıyo bizim uykuda yalan oluyo tabi bu arada :crybaby2: :crybaby2:

-Butterfly-

ozgul  biz dilimizi isiralim!!!
benim burda bir arkadasim var onun bebegi sadece memede uyuyor ve yerine koyar koymaz avazi ciktigi kadar bagiriyor .. :( cok fena bir durumm



duru boncuk

ay allah korsun öylesini hiç düşünemiyorum chaoscum(bu arada gerçek ismini sorabilirmiyim böyle bi tuhaf oluyoda  :icon_scratch:)nazar değmesin ben azla yetinmeyide bilirim :suclu:

sevda

Canım bence önce meme sonra mama ver çünkü mamayı her daim verebilirsin ama önceliğin anne sütünden yana olsun biz mamalara 8 aylıkken başlamıştık hem anne sütü hemde mama veriyordum doymuyordu artık çünkü ama 1 yaşına kadar anne sütü verdim en azından... ;)