döküntülü hastalıklar

Başlatan βαlκιz, 29 Mayıs , 2010, 02:39:46

« önceki - sonraki »

βαlκιz

5. hastalık (Okul çocukluğu dönemi hastalığı):

Kızamığa benzer bir hastalıktır. Solunum yolu salgıları ile veya kan yoluyla bulaşır. İyi seyirli bir hastalıktır. 3 dönem şeklinde seyreder.



Birinci dönem, orta derecede bir ateş ve tipik bir döküntü vardır. Yüzde kelebek şeklinde döküntü dikkat çeker. Yanaklar –tokat atılmış gibi- kırmızıdır. Ve ağız etrafında solukluk dikkati çeker.



İkinci evrede, önce kol ve bacaklarda beliren ve daha sonra gövdeye yayılan kırmızı deriden  kabarık dantele benzer döküntüler gözlenir.



Üçüncü dönemde  döküntüler kaybolur ve daha sonra tekrar belirir. Ateşin yükselmesi veya güneşe maruz kalma ile döküntüler yoğunlaşabilir.



Hastalık 3-5 gün sürer. Döküntü ortaya çıktıktan sonra hasta bulaştırıcı değildir. Nadir olarak döküntü el ve ayaklara has kalır ve eldiven-çorap  görüntüsü oluşturur. Hamilelerde bu hastalık geçirilirse % 33 oranında bebeğine bulaşabilir. Özellikle ilk yirmi haftalık hamilede. Hamilenin bebeğinde kan hücrelerinin olgunlaşmasını durdurur ve ağır  kansızlığa sebep olur. Onun için bu hastalığa yakalanan çocuklar hamile kadınlara  yaklaştırılmamalıdır. 

6. hastalık (Roseola infantum):

Süt çocukluğu ve oyun çocukluğu döneminde sık rastlanan  iyi gidişli bir enfeksiyon hastalığıdır.

Hastalık 6 ay 3 yaş arası çocuklarda görülür.

Kuluçka  dönemi 9-11 gündür. Bulaşma solunum yolu salgıları aracılığı ile olur. Birden hastada 39.5-41 dereceye yükselen bir  ateş olur. Başka hiçbir belirti yoktur. Bazen ateşe bağlı havale görülebilir. Ateş birden bire düşer ve  yaygın kırmızı deriden hafif kabarık döküntüler ortaya çıkar. Döküntü hızla kol, ense, yüz ve bacaklara yayılır ve  24 saat içinde solar.

Ateşli dönemde ateşi azaltmak  amacıyla ateş düşürücüler kullanılır. Başka özel bir tedavisi yoktur. 


:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

< ESLAL >

ayy nisada 6. hastalık geçiriyormuş ben dişlerden zannettim ateşini çok şükür atlattık döküntülerimizde bugün daha çok soldu  :amin: :amin:

salyadan bulaşıyormuş beni emiyor nisa cuk cuk dişten dolayıda oldukça salya akıtıyor inş. banada geçmemiştir henüz bir belirti yok  :)

βαlκιz

çok geçmiş olsun canım
of ne zor bebeklerin hastalanması ne köötü bişey
onlar hasta olmasında biz olalım yaaa
benim oğlumda ateşli bugun yatıyo yanımda halsiz
dişlerden dolayı ama üstten en arkadan diş geliyo pis diş canını yakıyo oğlumun  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

< ESLAL >

sağol canım

doğru diosun onların biyeri acıycana bizim acısın  :y25: ne dertleri var anlamıyoruzki  :honk:

sizede çok geçmiş olsun canım inş. hemencik çıkarda rahatlar yavrum  :amin: :amin: