ömür hortumları

Başlatan --elif--, 27 Mayıs , 2010, 21:20:36

« önceki - sonraki »

--elif--

   Yapılan son araştırmalara göre insanların günde 4 saatini televizyon başında geçirdiğini gösteriyor.Bu ise yılda 1500 saate yakın bir rakam eder;o da iki öğretim yılının ders saatleri toplamını bulur.Sonuç ise ortada;ülkemizin insanı her yıl iki öğretim yılına denk bir zamanı bütün azalarıyla huşu içinde televizyon ekranına yönelmiş olarak geçiriyor.Bu rakam daha net bir hesapla insan ömrünün altıda biri eder.Şöylede söyleyebiliriz:Altı kişilik bir aile,elbirliğiyle ömürlerinden artırdıkları bu saatlerle,tam olarak bir insan ömrünü televizyona kurban veriyor!!!
    Fakat ömründen her yıl 1500 saatinin çalınması,günümüz insanının ölçülerinde büyük bir kayıp sayılmaz.Çünkü o, 1500 saatlik bir ömrü ne yapacağını bilmez.Eline fazladan bir o kadar daha zaman verilecek olsa, onuda aynen böyle saçıp savurur; sonra, alışageldiği şekilde, zaman yokluğundan yakınmaya devam eder.
    İnsanın gerçekten pek çok tuhaflıkları vardır.Ölüme hiçbir zaman razı olmaz, fakat elindeki zamanı bir an önce tüketip ondan kurtulmak ister.Ömürlerine büyük işler sığdıran kimselere imrenerek bakar, halbuki kendi hayatında da yıllar 365 gün, günler 24 saattir.Sonsuza kadar yaşamak ister; ama kendisine sonsuzluğu kazandıracak olan sermayesine, bir akşam yemeği için harcadığı para kadar değer vermez.Televizyon kanalları eğer izleyicilerin ömürleri yerine cüzdanlarından birşeyler alıp götürseydi, her akşam 4 saatini televizyona verecek pek az adam bulunurdu.Nereye kadar sürer gider bu iş??
    Bir gün gerçekten insanın zamanı yok oluncaya kadar!!
    O gün defter ortaya konur.Ve defter sahibi, defterinde ömrünü bulamaz, bulsada, onbinlerce saati hortumlanmış şekilde bulur.Oysa neler sığmazdı onbinlerce saatin içine!!! Neler yapılmaz neler kazanılmaz ki!!
    'O gün insan herşeyi hatırlar; lakin neye yarar hatırlamak?? Eyvah! der, keşke bu hayat için bir hazırlık yapsaydım..
     Niye yapmadın?
     Vaktim olmadı.
     Sana vakit verilmedimi?
     Elimden aldılar.
     Zorlamı aldılar?
     Hayır, kendim verdim.
     Onlar sana ne verdiler?
     ..........
     Böylece sürüp gidecek bir hesaptan kaç kişi kendisini kurtarabilir dersiniz?? İyisimi, gelin, şu 1500 saatin hesabını baştan alalım.

ertl

 :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

biz pcde geçiriyoruz  :'( :'( :'(

--elif--

malesef tuğbacım bari güzel paylaşımlar olsunda vicdan azabım biraz dinsin istiyorumm  :( çünkü günümüzün koca bir kısmı pc başında geçiyor acı gerçekk  :y25: çok şükür tv yok evimde ama buda ondan geri değil hani

Balböceği

al bendende o kadar benim nerden baksan 10 yilim bole gecti  :suclu: :suclu: