27 Nisan , 2024, 19:51:45

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


bedavadan gelen cocacola kesinlikle zararlı

Başlatan **yeliz**, 13 Mayıs , 2010, 08:06:42

« önceki - sonraki »

**yeliz**

arkadaşlar  bu sabah kafamı kurcaladı bu durum eşim her akşam eve gelirken cola alıyo sabah yeter alma dedim bedavadan sürekli gelen colalar ne kazanıyor ya,her kapakta bedava anlayabilen varmı böyle reklam olmaz kim bunlar çokmu seviyolar türk milletini bence hayır artık eve cola giremez ben varken tmm bende çok severm içerm ama aklımıda daha kaybetmedm bu kampanya biraz şaibeli benden yazması kızlar  en iisi su  :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

Demet_dk

bedavası değil kola tümüyle zararlı zaten
herhangi bi faysadını görmedim şimdiye kadar ama içmeden de yapamıyoruzz
çünkü bu tür yiyecek ve içecekler bağımlılık yapıyo ne yazıkki

.:.Zamansız.:.

evet bencede zararlı birşey , bedava yada diil sonuçta asitli içeceklerin çoğu zararlı insan bünyesine :)

Balböceği

Alıntı yapılan: Demet_dk - 13 Mayıs , 2010, 10:16:31
bedavası değil kola tümüyle zararlı zaten
herhangi bi faysadını görmedim şimdiye kadar ama içmeden de yapamıyoruzz
çünkü bu tür yiyecek ve içecekler bağımlılık yapıyo ne yazıkki
hemsom dedigin gibi bagimlilik yapiyor cunku bizleri colaya baglayan zararli seyler var icinde ilk ciktiginda zaten kokain bulunuyormus yanlislikla gazli icecek haline gelmis zaten yarari hic yok cunku spermleri bile olduruyormus coca colaya konan bi dis eriyormus aman eksik kalsin zaten bizde biraktik cok sukur onun yerine soda iciyorum ben esimde soguk cay icer bi

Balböceği

- coca cola yanlışlıkla gazlı içecek haline gelmiştir.
başka bir şehir efsanesine göre, coca cola bir otomatik meşrubat makinesininde kola şurubu ile sodanın karışması sonucu gazlı içecek haline gelmiştir. O sıralar pemberton ürününü "French Wine Coca" adı altında şarap bazlı olarak pazarlıyordu. ancak buna daha fazla devam edemeyeceğine, bu içeceği alkolsüv içecek olarak piyasaya sürmasi gerektiğine karar verdi. koka ve kolanın birlikte oluşturduğu tatsız içeceğin başka eklemelerle tatlandırılması gerektiğini düşünüyordu. bu yüzden soda ekleyerek ürürünün ferahlatıcı bir hale getirilmesi gerekliliğini en baştan beri düşünüyordu. bunun için birkaç blok ötedeki Mr. Venable'ın soda tesisine giderek değişik karışımlar deniyor ve bunları değişik kişilere tattırıyordu. sonunda tatmin edici sonuca ulaşıldı ve coca cola ortaya çıktı. coca colanın bir hata sonucu gazlı içecek haline dönüştüğü iddiası pekçok kaynak ve kitapta da yer almıştır. ancak bu, insanların kendilerini, çok büyük buluşların uzun çalışma ve çabalarla ortaya çıkarılmasını göz ardı etme, daha ziyade tesadüflere dayanan bir
süreç olduğuna inandırmaya çalışmalarından kaynaklanmaktadır sanırım

- coca cola spermleri öldürür
1985 yılında bir gazetede yayınlanan makalede coca cola'nın sperler üzerinde öldürücü etkiye sahip olduğu yazılmıştır.aslında sodyum bikarbonat, asitli meyva suyu ve yağlarının spermleri öldürdüğü tarih boyunca bilinen bir gerçektir.
harvard üniversitesi'nden Dr. Sharee Umpierre ve iki asistanı bu konuda bir araştırma yapmışlar ve deiğişik coca cola türlerinin spermler üzerindeki öldürücü etkisini incelemişlerdir. test tüplerine yerleştirdikleri spermlerin üzerine diet coca cola, kafeinsiz coca cola ve klasik coca cola dökerek sonuçları incelemişler, spermler üzerinde en öldürücü sahip olan cola türünün light cola ve klasik kola olduğu sonucuna varmışlardır.ancak bu iddialar bilimsel olarak kanıtlanamamıştır.
doğum kontrol hapları dahi %100 başarı sağlayamazken coca cola'nın bu tür etkilerinden söz etmek hatalı olur. ancak 1950'lerde coca cola'daki karnonik asidin spermleri öldürdüğü, şekerin ise sperm hücrelerine hasar verdiği düşünülerek hamileliği önlemede
coca cola şişesini sallayarak oluşan basınçlı kolanın (şimdi burada anlatamayacağım şekilde) uygulanması ile hamile kalmaktan korunulacağı düşünülüyordu.burada gözardı edilen en önemli husus ile kadınların vücutlarında kalan
şekerin tedavisi güç enfeksiyonlara yol açabilecek olmasıdır.

- bir bardak coca cola'ya konan diş, bir gecede erir.
coca cola'nın bir dişi bir gecede erittiği, dişe bu tür etki eden içeceğin, mide ve sindirim sistemine daha büyük zararlar verebileceği iddia edilir. bu da yanlış bir tezdir. coca cola bir gecede bir dişi, bir tırnağı ya da bir parça eti eritmez. coca colada sitrik asit, fosfori asit gibi bazı asitler vardır. ama bu asitler çok uzun sürelerde dişleri eritebilir ama aynı miktar asit portakal suyunda da vardır. az miktarlardaki bu asitleri sindirim sistemimiz başarıyla absobe eder.ayrıca
coca colayı uzun süre ağzımızın içinde tutmayız. ağzımızda kısa müddet kaldığından dişlere fazla bir zarar vermez. zira diş mineleri dişlerimizi bu tür asitlerden korur.

- coca ile aspirin birlikte kullanılırsa afrodizyak etki yapar ya da baş ağrısını geçirir.
değişik zamanlarda coca cola ile aspirinin birlikte kullanımının afrodizya etki yaptığı, enerji verdiği, başağrısını kestiği ya da ani ölümlere neden olduğu gibi bazı savlar ortaya atılmıştır. bunları hepsi asılsızdır. hatta bu yüzden amerika'da kızlar uzun süre erkek arkadaşları içine aspirin atmasın diye cola şişelerini ortada bırakmamaya dikkat etmişlerdir. burada gerçek payı olan tek şey, fazla içki kullanımı sonrasında coca colanın alkolün kuruttuğu vücudun su dengesini düzeltmesi, aspirinin ise alkolün neden olduğu ağrıyı kesmesidir. zira soda ile kafeinin bir arada bulunduğu cola, aspirinin
etkisinin artmasına neden olur.

- coca cola'nın orjinal rengi yeşildir.
bu da asılsız bir görüştür. coca cola'ya orjinal kahverengi rengini içindeki karamel verir. bu şehir efsanesinin ortaya çıkmasındaki ana neden, coca cola'nın ilk zamanlarda yeşil sişe içinde satılması olmuştur.


   takmaisim | 12.06.2005 20:09:27
- coca cola'nın formülünü sadece iki kişi bilir, onlar da formülün birer yarısını.
bu da yanlış bir söylevdir. coca cola'nın formülü gizlenir ama bu kadar da sıkı değil. düşünün ki formülü ele geçirdiniz. peki üreteceğiniz içeceği coca cola adı altında pazarlayabilecek misiniz ? tabii ki hayır. coca cola'nın pazarlama sistemi ile başa çıkmanız mümkün mü? tabii ki hayır.
formüldeki en önemli içerik ise koka yaprakları kokainden arındırıldıktan sonra imal edilen çeşni ve esanstır.
coca cola'nın formülü olduğu iddia edilen bir formül Mark Pendergrast tarafından yazılan bir kitapta yayınlandı. formül şöyleydi :
-kafein asidi, 1 oz.
-Vanilya, 1 oz.
-tatlandırıcı, 2.5 oz.
-coca yaprağı özü, 4 oz.
-sitrik Asit, 3 oz.
-yeşil limon suyu, 1 Qt.
-şeker, 30 lbs.
-su, 2.5 Gal.
-yeteri kadar karamel
kafein asidi ve yeşil limonun suyu kaynayan suda karıştırılır. soğuduktan sonra vanilya ve diğer tadlantırıcılar eklenir. tadlandırıcılar :
-portakal yağı, 80
-limon yağı, 120
-hindistancevizi yağı, 40
-tarçın yağı, 40
-kişniş yağı, 40
-neroli yağı, 40
-alkol, 1 Qt.
24 saat dinlendirilir.
tabii tarih içerisinde formülde bazı değişiklikler yapılmıştır. kokain birleşimden çıkartılmış, cafein miktarı çok azaltılmış, koruyucu olarak gliserin eklenmiş, sitrik asit yerine fosforik asit kullanılmaya başlanmıştır.
coca cola'nın formülü hala SunTrust Bank'ın kasasında kilitli olarak durmaktadır.

- mormon tarikatı coca cola'yı satın almış...coca cola, bir grubun ya da kişinin (bu kişi bill gates bile olsa) kolay kolay bedelini ödeyip satın alamayacağı derecede büyük ve değerli bir firmadır. coca cola'nın büyük ortakları şunlardır.
- % 15 : Big red : eski ve yeni yöneticilerle ailenin sahibi olduğu şirket
- % 9 : sun trust bank
- % 76 ; çok sayıda kurum ya da kişiler.
bu % 76 içerisinde tabii ki mormonlar da olabilir.ama şirketi ele geçirebilecek oranda değil. aslına bakılırsa mormonların inanışına göre cafein ihtiva eden içecekler kullanılmamalıdır. kahve, çay, sigara ve alkole karşıdırlar. doğal olarak coca cola'ya da karşı oldukları düşünülebilir. bu kadar karşı oldukları içeceği üreten bir firmayı neden almak istesinler ki ?

- coca cola yazısı yan tutulduğunda kokain çeken bir adam görüntüsü verir ve ressam tarafından içerdiği kokain dolayısıyla bilerek işlenmiştir.
bu, bulutlardan şekiller bulmaya benzer. unutulmamalıdırki coca cola'nın logosu 1886 yılında Frank Mason Robinson tarafından yaratılmıştır ve robinson coca cola şurubunu imel eden pembertonun ortağıdır, ve ürünün isim babasıdır. neden böyle birşey yapsın ki ?

- coca cola firması marka tescilini devam ettirmek için yılda bir kere coca cola cikleti pazarlar..
coca cola dünyanın en değerli iki markasından biridir ve markasını korumak için radikal tedbirler uygular. ancak bu coca cola'nın ilk yıllarında böyle değildi. başlangıçta içecek hariç, ciklet, şeker ve hatta sigara üreten bazı firmalara isim ve logosunun kullanım iznini veriyordu. ancak zamanla bu ürünlerin kalitesinin düşmesi coca cola markasının imajını da sarsar oldu ve coca cola sadece lisans verdiği ürünlerin markasını kullanmasına izin vermeye başladı. böyle bir kalitesiz üretim 1924 yılında coca cola cikletleri için de söz konusu oldu ve coca cola bu üreticiye baskı uygulayarak iflasına ve üretim hakkını iade etmeye zorladı.
ancak bu tarihten sonra markayı ortada bırakıp başkasının ele geçirmesini önlemek (bu yasal olarak imkansız ama dedik ya şehir efsanesi) ve marka tescilini devam ettirmek üzere çok az bir miktar coca cola cikletleri üretiyor ve pazarlıyor. yılda bir kere bir satıcı güney carolina eyaletinin kırsal kesiminde bir dükkana bir koli coca cola cikleti bırakıyor. 5-10 dakika dolaşıp aynı dükkana girip bir coca cola cikleti istiyor. çiğniyor ve çok beğendiğini söyleyip tüm koliyi satın alıp gidiyor :)

- life adlı dizide oynayan mikey adlı küçük oyuncu patlayan şekerle birlikte coca cola içmiş ve aşırı karbondioksitten ölmüştür.
bu türk televizyonlarında gösterilen çocuk bezi reklamlarında oynayan çocuklara nazar değip birinin öldüğü şeklindeki şehir efsanesinin bir benzeridir ve tabii ki uydurmadır. bu şehir efsanesine güöe patlayan şeker ve coca colanın midede birleşmesi çocukların hassas midelerini patlatır. pekiyi neden bir dizi oyuncusu da herhangi bir çocuk değil ? çünkü halkın tanıdığı kimseler hakkında böyle bir şehir efsanesi daha etkili olur. mikey rolünü oynayan John Gilchrist'in çocukluğu çok sağlıklı geçmiştir ve şu anada new yorkda bir radyonun pazarlama ve mali işlerinden sorumlu yöneticisidir. Bu arada. bu dedikodular yüzünden 1983 yılında patlayan şeker üretimini durdurmuş, bundan istifade eden kraft 1985 yılında firmanın üretim haklarını satın almıştır...

-bu mesajı 10 kişiye gönderin... hepinize bedava 4 kasa coca cola..
2000 yılının şubat ayında şöyle bir e-mail internette dönmeye başladı :
"bir aylık coca cola'nız bedava"..
"coca cola bu mesajı gönderdiğiniz her arkadaşınıza dört kasa light ya da normal coca cola veriyor.bu mesajı forward ettiğinizde bilgisayarınızda yeni bir pencere açılacak. burada size bedava coca cola'larınızı hangi adrese göndermemizi istediğiniz sorulacak. bu adımızı dünyadaki tüm gençlere duyurmak için düzenlediğimiz bir promosyondur. inanıyoruzki bu proje sadece sizin yardımınızla başarıya ulaşabilir. yardımınız için teşekkür ederiz...
Mike Hill
pazarlama müdürü
Coca-Cola Corporation
Atlanta, Georgia
"
bu mesajı gönderene sormak lazım ; tüm dünyada milyarlarca dolarlık reklam bütçesi olan coca cola neden böyle basit bir e-mail kampanyasına ihtiyaç duysun ? pekiyi 2000 yılında hala coca cola'yı tanımayan gençlik sözkonusu olabilr mi?
tabii ki bu e-mail coca cola tarafından yalanlanmıştır ve böyle bir promosyonun söz konusu olmadığı açıklanmıştır.
biz millet olarak "bu mesajı 10 kişiye gönderirsen ....." mesajlarını çok severiz. korkarım bu şehir efsanesi bir türk'ün muzipliğidir.



Demet_dk

dediğim gibi o tarz yiyecek ve içeceklerin içinde bi madde varmış
o madde tadları kötü olsa bile bize güzel gelmesini sağlıyomuş bunu okumuştum hazır çorba kola cips..
aslında kolanın tadı güzel değil boğazımızı yakıyo ama yinede içiyoruz  :dontknow:

Balböceği

Aslinda beden bizim bedenimiz onu biz korumamiz lazimki ilerde saglikli olalim diye
en cok ben meyve suyu iciyiordum onu bile kestim hem kilo yapiyor hemde
karnimi usyla doyuruyor  :ehi: :ehi:

çağınım

cola da bu yazılanlardan daha zararlı ne kadar pis şey varsa içinde varmış onları yazamazlar tabiki fare kanı zehiri gibi maddeler ben sevmiyorum içmem çok nadir genelde sade gazoz oda içersem

--elif--

yıllar oldu kolayı bırakalı ağzıma bile değirmem bi slayt izlemiştim neyle yapıldığını anlatıyorlardı youtubedan bakın çok videosu var daha ağzıma değirmem  :igrenc:  :igrenc:  :igrenc:

Balböceği

okuduguma gore bi bocekten geliyormus tadi  :igrenc:

.:.Zamansız.:.

ben inanmıyorum bu tür bişey olduğunu , ama asitli olduğu için zararlı bir içecek ..en iyisi türk aryanı :ehi:

Balböceği

Alıntı yapılan: .:.Zamansız.:. - 14 Mayıs , 2010, 15:59:13
ben inanmıyorum bu tür bişey olduğunu , ama asitli olduğu için zararlı bir içecek ..en iyisi türk aryanı :ehi:
:ehi: :ehi: :ehi: katiliyorum ayrana destek veriyorumm  :ehi:

ırmak184

benim dayım cola fabrikasında calışıyordu fabrika tasınınca işte ayrıldı,işe basladıgı günden beri colayı içmez görseniz derdi nasıl yapıldıgını agzınıza sürmessiniz demişti,soruyorduk ne var içinde diye içine katılanları söylememek iiçin yemin ettiriyorlamış..bende içmiyorum zaten yıllardır..

Balböceği

Alıntı yapılan: ırmak184 - 14 Mayıs , 2010, 22:44:54
benim dayım cola fabrikasında calışıyordu fabrika tasınınca işte ayrıldı,işe basladıgı günden beri colayı içmez görseniz derdi nasıl yapıldıgını agzınıza sürmessiniz demişti,soruyorduk ne var içinde diye içine katılanları söylememek iiçin yemin ettiriyorlamış..bende içmiyorum zaten yıllardır..
ciddimi inanirimmm  :igrenc: :igrenc:

gülfer

bende bi video izledim ondan sonra asla içmem kolayı artık eve kola giremez   :igrenc: :igrenc: :igrenc: :igrenc: :igrenc: :igrenc: