28 Nisan , 2024, 11:10:14

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


bebeklerde bahar nezlesi

Başlatan ferda2, 26 Nisan , 2010, 13:59:18

« önceki - sonraki »

ferda2

Çocuğumu Bahar Nezlesinden Nasıl Koruyabilirim?
Bebeğinizi allerji ve üst solunum yolu rahatsızlıklarından korumak için, uzmanlar ek besinlere başlasanız bile 1-2 yaşına kadar emzirmeye devam etmenizi öneriyor. Anne sütü, bileşimindeki prebiyotiklerle bebeğinizin bağışıklık sistemini destekler. Anne sütünüz yetersizse ya da emzirmeyi bıraktıysanız, anne sütü esas alınarak formüle edilmiş devam mamaları veya çocuk sütleri kullanabilirsiniz. Bağışıklığı destekleyen prebiyotik lif "Immunofortis" içeren Aptamil Serisi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Çocuğunuzun şikayetinin bahar nezlesi olduğundan emin olun. Alerjik nezleler dış etkenler tarafından tetiklenseler de, genetik kökenlidirler. Ailede alerji varsa, bebeğinizde bu rahatsızlığın görülme olasılığı yüksektir.
Çocuğunuzun nezle – grip yakınmaları uzamışsa (3 günden fazla), öksürük ve yüksek ateş de tabloya eşlik ediyorsa mutlaka çocuk hekimine başvurun. Bahar aylarında ortaya çıkan pek çok virüs, özellikle kreşe giden çocuklar arasında hızla yayılabilmektedir.
Polen zamanı yani bahar aylarında pencerenizi kapalı tutun. Evde havayı temizleyen, soğutan ve kurutan klimalar kullanın.
Dışarıda çocuğunuza başlık, şapka hatta uygun bir gözlük kullandırın.
Polenlerin ortamda en fazla bulundukları sabahın erken saatlerinde (saat 5:00- 10:00) çocuğunuzu dışarı çıkartmayın.
Arabayla yolculuklarda camları kapalı tutun.

Çocuğunuzun gündelik kıyafetlerini eve gelince değiştirin ve sokak kıyafetlerini yıkayın. Giysilerini dışarda değil ev içinde kurutun.
Polen ve nemin yüksek olduğunun bildirildiği günlerde mümkün olduğunca kapalı yerde kalmasına özen gösterin.
Günlük olarak saçlarını yıkayarak, yapışan polenleri temizleyin.
Evcil hayvanınız varsa kesinlikle çocuğun yatak odasına sokulmamalıdır. Yine polen mevsiminde toz, sigara dumanı, boya kokusu, parfüm gibi uyarıcılardan uzak durulması, çocuğunuzun şikayetlerinin ağırlaşmasını engeller.
Doktor tavsiyesiyle tedavide alerji önleyici ilaçlardan yararlanabilir, eğer çocuğunuzun bünyesi uygunsa aşı tedavisini de deneyebilirsiniz.

miray

benim kızımda nezle oldu kac gündür burnu akıyo
atesi falan yok ama hep mızmız  :sad1:   :dontknow: