bebeğin normal doğum pozisyonu alması için...

Başlatan cumbba, 13 Nisan , 2010, 16:42:56

« önceki - sonraki »

cumbba

Kızlar herkese selam,

Dün dr. kontrolümüz vardı. Bebişim gayet sağlıklı şükür ki, yalnız bebişim oturur pozisyonda imiş, yani ters duruyo, rahatıda yerinde:) ama benim endişem acaba olduğu yerde kalırmı,yoksa değişir mi? Belli bir haftadan sonra dr. değişmez dedi, ağırlaşınca dönmüyolarmış. Ben 30. haftamdayım bu haftadan sonra döner mi bilgisi olan var mı kızlar. Yoksa doğal olarak sezeryan olacak. Hayırlısı olsun gerçi de bu haftadan sonra bebekler dönüyolar mı bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim.

Demet_dk

merhaba canım
şimdi 30.haftadasın daha zamanı var döner bence
bi arkadasımda aynı durumdaydı bebeği tersti sonra düzeldi normal doğum da yaptı
Allah kavuştursun bebeğine :amin:

cumbba

inş. canım,bakalım hayırlısı olsun. Sağlıklı doğsunda normal sezeryan fark etmez. :amin:

Demet_dk

Alıntı yapılan: cumbba - 14 Nisan , 2010, 09:27:14
inş. canım,bakalım hayırlısı olsun. Sağlıklı doğsunda normal sezeryan fark etmez. :amin:

inşallah
evet normal sezeryan farketmez önemli olan bebeğin ve annenin sağlığı  ;)

♥♥ Ecrin´in Annisi ♥♥

benimki 28haftadan beri dönmüs ve asgada basi gecen benim doktorda dedi cocuk 2500gr olmus daha dönmesi zor dedi ama nasip kismet allah bilir onu son dakika hersey olabilir cnm cocuk dönmüs olur ama kalp atisi yavaslar acil sezeryana girebiliriz mesela benim bir arkadasimda öyle oldu normal dogum diye basladi snra sezeryan oldu....

saglikli olsunlarda gerisi önemli dgl bence...rabbimden herseysin hayirlisi  :amin: :amin: :amin: :nazar: :nazar: :nazar:

cumbba

evet canım bu işler belli olmuyo dediğin gibi. Benim eltimde normal doğum beklerken 18 saat sancı çektiği halde sezeryanla doğurdu. Önemli olan sağlıkla doğması, hayırlısı neyse o olsun :amin: :amin:. Sağlıklı olsunda gerisi önemsiz zaten.

polaire

mesajını yazalı baya zaman geçmiş dönmüşmüdür bebeğin bilemiyorum ama benim bebeğim son haftalara kadar normal doğum pozisyonunda duruyorken 37. haftada yan döndü hemde 3 kilo civarındaydı 39. hafta tekrar normal pozisyona döndü kilosu 3.400 dü. Yani canım son ana kadar bebeğin kilosu ne olursa olsun dönebiliyor benim bir arkadaşımın doğuma giderken düzelmiş pozisyonu. Eğer normal istiyorsan bekle sancın gelince baksınlar dönmemişse sezeryan olursun.Yoksa normal istiyorsan ve bu sebeple sezeryan olursan sonra psikolojik olarak çok sıkıntı yaşayabilirsin.Ben bebeğim döndüğü halde farklı sebeplerden aslında doktorun yanlış yönlendirmesi ile sezeryan olmak zorunda kaldım ve hamileliğimin başından beri normal doğum isterken bunu yaşamak bana psikolojik olarak çok ağır geldi. Aslında doğru olan normal doğum veya sezeryan diye yönlendiremem. Bence doğru olan senin başından beri istediğin doğum şekli. Ne istediğinden eminsen çok büyük bir sorun olmadıkça o yolda ilerle. Yoksa sonra geri dönülmüyo. Senin için en hayırlı olan şekilde bebeğine sağlıkla kavuşmanı dilerim.

Yaşam sebebim

Bende aynı problemi yaşadım malesef.Bebeğim tersti ve dönmedi.Doktorum 7. aya kadar dönmezse sezeryan olur büyük ihtimal dedi ve öylede oldu.Tabiki bu bi kural değil ama 7. aydan sonra sezeryana alışmak lazım:))

CeRoXiMo

11 Temmuz , 2010, 02:28:52 #8 Son düzenlenme: 14 Temmuz , 2010, 22:24:05 CeRoXiMo
Önc yazdığım mesajı değiştiriyorum;
Hiç panik yapılacak birşey yok, bazı doktorlar 35. haftaya kadar pozisyonu alır sonra yeri daralır diyorlar ama bakma sen, son haftana kadar bekle,  kuzenim 39. haftasında bebek hala yan diye sezeryan olacaktı, 2 gün önce kasığımda ağrı var diye doktora gitti, benim yeğen döndürmüş kendini başaşağı hem de 38. haftanın sonunda. Doktor da biz de azımız açık kalakaldık:) :basardim:

CeRoXiMo

Kuzenim 41+3 'te doğal normal doğum ile 4200gr tontiş ADA'mızı dünyaya getirdi:)
Ne suni sancı , ne epidural, ne epizyotomi :) balık gibi vıjjtt  çıktı koca oğlan  :)
Anasını 2 saat feci yordu ama olsun, annemiz çok memnun şimdi halinden.
Canları ne zaman isterse o zaman pozisyon değiştirip, ne zaman isterlerse o
zaman doğuyor bu minişler galiba.

SiRiNe

35 hafta ve sonralarida dönme ihtimali var burda yasadigim ulkede doktorlar özel bir masajla bebegi ceviriyorlar anne karninda tehlikeli degil, tek bebekse mumkun bu .sezeryani azaltmak icin, son care bu masaj oluyor, doktoruna danisabilirsin belki ordada yapiyorlardir böyle bir sey  normal dogurmayi arzu ediyorsan