10 Mayıs , 2024, 17:16:16

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Merhaba Arkadaşlar

Başlatan biricik, 05 Mart , 2008, 11:48:53

« önceki - sonraki »

biricik

Merhaba arkadaşlar, siteye yeni üye oldum, sizlerle tanışmaktan ve paylaşmaktan eminim çok keyif duyacağım.

Sizlere birşey sormak istiyorum, ben geçen hafta dr a gittiğimde kesemin büyüklüğü son adet tarihime göre hesaplanan tarihten 5 gün küçük çıktı, dr boş gebelik olabileceğini söyledi ve önümüzdeki hafta salı gününe randevu verdi, o zaman kalp atışlarını duymalıymışız, ve bir de benim hiç bulantım ve kusmam yok, sadece tansiyonum biraz düşükmüş, konu hakkında bana bilgi verebilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler

ღ°cerenay.♥.

hoşgeldin canım aramıza, aramıza derken son zamanlarda ben pek uğrayamıyorum ama neyse , dönücem inşallah yeşil sahalara :k06:

son adet tarihine göre hesaplıyolar ama bunun kesinliği yok ...daha sonra hamile kalmış olabilirsin yani...
kesenin içinde bebek göremedi belki,boşta olabilir , daha çok küçük olduğu içinde olabilir..hayırlısı olsun  halkkıda...
bulantı kusma herkeste olacak diye bişey yok , olursada hemen başlamaz zaten ,5-6 haftalık gibi başlar(gerçi nekadarlık hamişsin bilmiyorum)
tekrar hoşgeldin canım :flowers:

emosum

öncelikle hosgeldin evet cereneayın dediği gibi herkeste bulantı olucak diye bişey yok kişiden kişeye değişiyo .mesala banada dediler 14. haftada bulantın kesilir ama 20 . haftaya girdim ama daha bulantılarım devam ediyo yani bulantı kişiden kişiye değişiyo canım merak etme belki sende hiç olmaz

umarım dra gittiğinde herşey yolunda gider hayırlısı olsun

mavili

biricik canım hoşgeldin ben 16 haftalık hamileyim ve ilk doktora gittigimde benim hesapladıgım tarihten 1 hafta daha küçük oldugunu ve kist oluştugunu boş kese olabilecegini yada bu kistin bebegin gelişimini yavaşlatarak veya durdurarak gebeligimin kısa bir süre içinde bitecegini söylediler 1 hafta boyunca çektigim acı ve ızdırabı anlatamam ilk gebeligim ve öyle çok istiyordum ki ama ben inancımı kaybetmedim bekledim başka bir doktora gittim 1 hafta geçince ve doktorun söyledigi ilk şey annesi bak burda ne var baktım bişey oynuyor kalbi atıyor dedi sevinçten aglamıştım peeki ya kist ne olacak dedim o gebeliklerin çogunda karşılaştıgımız korpus luteum kisti dedi ve işte şuan 16 haftalık olduk saglıgı gayet iyi bulantılarına gelince diger arkadaşlarında dedigi gibi her gebelikte olacak diye bişey yok bir tanıdıgım gebeliginin sonuna dek çekerken işyerimde başka biri gayet iyiydi hiç sorunu yoktu benim başlarda oldu ama şuan yok çok şükür boşver olmasın feci bişey günlük yaşamını resmen felç ediyor sen kafanı takma herşeyin hayırlısı umarım mutlu haberler verirsin



susi

KESENİN KÜÇÜK OLMASI BİŞEYİ DEĞİŞTİRMİYOBEBEĞİNDE KÜCÜK OLABİLİR DR BOŞ GEBELİK DEMESİ İÇİN ÇOK ÇO ERKEN ÜZME KENDİNİİYİ DÜŞÜN İYİ OLSUN
YAŞAMA SEBEBİM HAYDAR EGE

Almiş'inAnniş'i

bebeğin ve sen aramıza hoşgeldiniz  :flowers:
bende tek dr. ile yetinmemeni tavsiye edeceğim nacizane  :laughing7:

bengü

Boş Gebelik
Kategori:  Hamilelik
Okunma Sayısı: 18885





Dr. Alper Mumcu
Halk arasında su gebeliği olarak da adlandırılan bu durumda gebelik kesesini oluşturan zar ve plasenta oluşurken bu yapıların içinde bir bebek bulunmaz. Tanısı ultrasonda embriyo ve kalp atımları görülmesi gereken haftalarda kesenin boş olarak izlenmesiyle konur.

Boş gebelik erken gebelikte konulan bir tanı olduğu için bazı özel durumlara dikkat etmek gerekir. Özellikle adet kanamaları düzensiz olan kişilerde yumurtlama beklenen tarihten daha sonra gerçekleşmiş olabileceğinden bu durum özellikle dikkate alınmalı.

Boş gebelikle çok erken dönemdeki normal bir gebeliği ayırdetmenin en önemli yolu kese içinde yolk kesesi adı verilen yapının izlenmesi. Yolk kesesi varlığı gebeliğin boş gebelik olmadığının en önemli belirtisi. Öte yandan kesenin ultrasondaki görüntüsü de bu iki durumun ayrımında yol gösterici olabilir. Teorik olarak son adet tarihinden yaklaşık 5 hafta geçen durumlarda transvajinal ultrasonografi ile fetus görülebilmeli. Bunun gerçekleşmediği durumlardaysa boş gebelik tanısı koymak için aceleci davranmak çok yanlış bir yaklaşım olur. Bu gibi bir durum varlığında en azından bir hafta beklenerek durumun gidişatı hakkında yeterli bilgi edinilmeli.



Erken gebelik kayıpları, yani düşüklerin neredeyse yarısından fazlasının sebebi boş gebeliklerdir.

Blighted ovumda(boş gebelik) annede yumurtlama olur. Bu yumurta babadan gelen spermle birleşir ve döllenir. Döllenen yumurta tüplerdeki yolculuğunu tamamlar ve rahim duvarına tutunur. Gelişen hücreler gebelik kesesini oluşturmaya başlar. Buraya kadar herşey normal gebelikle aynı. Normal olmayan ise bu kesenin içinde embriyo olmaması.

Boş gebelik belirtileri
Klinik olarak normal bir erken gebelikten hiçbir fark yok. Tüm belirtiler aynı. Ne bir kanama ne de kramplar bulunur. Zaman geçtikçe hafif kahverengi akıntı görülebilir. Ancak bu da ayırıcı bir bulgu değil. Kişi ultrason kontrolünde gebelik kesesinin içinde embriyonun ve kalp atımlarının olmadığı anlaşılana kadar boş gebelik olduğunu fark edemez.

Boş gebelik nedenleri
Boş gebelik kromozomal problemlerden kaynaklanan bir durum. Bu olayın kalıtsal olduğu anlamına gelmez. Sadece o gebeliği meydana getiren sperm ve yumurtalarda kalite düşüklüğü ya da anomali söz konusudur. Geçmişte düşük yapan kadınların çoğu boş gebelikten haberdar bile değillerdi. Oysa günümüzde uterus içinde neler olup bittiğini çok güzel gösteren ultrason cihazları ve tecrübeli hekimler sayesinde bu tür hastalıkları tespit edip düşük gibi tehlike yaratabilecek durumlara karşı önlem almak mümkün.

Blighted ovum tekrarlama eğiliminde olan bir anomali değil. Kromozomal bozukluk olmasına karşın anne ya da babada genetik bir problem yoksa kalıtsal özellik göstermez. Tamamen normal bir düşük olarak sınıflandırılmalı. Özellikle ilk gebeliği boş gebelik veya düşükle sonuçlanan anne baba adayları haklı olarak endişe duyarlar. Oysa bir neden aramak için arka arkaya 2 ya da 3 düşük olması gerekli.

Boş gebelik tedavisi
Blighted ovumun tedavisi gebeliğin kürtajla sonlandırılmasıdır. Bunun dışında herhangi bir tedavi alternatifi yok. Kürtaj tanı konulduktan sonra mümkün olan en kısa zamanda yapılmalı.

Boş gebelik nedeniyle kürtaj olmak zorunda kalan anne adaylarında 1 - 2 hafta içinde yeniden yumurtlama olur ve 4 hafta sonunda adet görürler. Bu adet kanamasından sonraki siklusdan itibaren yeniden gebe kalınmasında hiçbir sakınca yok.

Dr. Alper Mumcu sitesinden alınmıştır.


mutlu olmak icin gülmeyi bekleme

bengü

aramiza hos geldin canim senin icin arastirdim biraz umarim isine yarar
mutlu olmak icin gülmeyi bekleme

biricik

Arkadaşlar hepinize çok ama çok teşekkür ederim, inanın cevaplarınız beni endişelerimden bir nebze de olsa uzaklaştırdı.
Mavili, özellikler seninle benzer durumda olmamız beni daha çok rahatlattı, ben  de geçtiğimiz cumartesi günü (01.03.2008) dr a gittiğimde, ultrasona girmeden önce en son regl olduğum tarihten (18.01.2008) bir gebelik haftası hesapladı ve zaten crtsi günü kalp atışını ve bebeği göremeyeceğimizi söyledi.  Ancak ultrasonda, hesapladığı tarihten 5 gün küçük çıkınca, diğer crtsi olacak kontrolü daha da öteleyerek salı gününe aldı, yani 10 gün sonra görmek istedi.Şimdi ayın 11'inde kontrole gideceğiz ve umarım bebeğim vardır, ne kadar kendimi kötüye hazırlasam da maalesef ancak bu kadar oluyor:(
Sizin de dediğiniz gibi, dr.negatif birşeyler söylerse, başka bir dr a gideceğim.

Tekrar çok teşekkür ederim arkadaşlar, umarım güzel haberlerle size dönerim

mavili

canım iyi haberlerini bekliyorum ve merak ediyorum korkma Allahın izniyle kötü bişey olmayacak sen moralini yüksek tut ve canını sıkma bende salı günü doktora gidecegim ve 3lü test yapacak ayrıca benim bebegim hala ultrasonda 1 hafta küçük çıkıyor ovulasyon tarihi ve döllenmeyle alakalı küçük olmasını hele hiç takma kafana



sevda

Canım aramıza hoşgeldinnn güzel paylaşımlar diliyorumm... ;) :opucuk:

mavili

canım nerelerdesin merak ettim sonuçlarını haber verirsen sevinirim umarım sen ve bebegin iyisinizdir herşey gönlünce olsun :flowers:



biricik

Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır keyfim yerinde değildi ve sizlere yazamadım, biliyorsunuz benim gebeliğimde boş gebelik ihtimali vardı ve öyle de tespit edildi.  Ancak 4 gün sonra tekrar gittiğimde kalp atışlarını aritmik olsa da gördük, fakat 2 gün önce dr a gittiğimde (çünkü kahverengi akıntılarım başlamıştı) bebeğin kalbinin durduğunu öğrendik.  Bu akşam için kürtaj randevusu almıştım fakat dün akşam düşük gerçekleşti.  Bu akşam tekrar dr a kontrole gideceğim.  Belki kürteja ihtiyaç duyulabilir.  GErçi dün akşam gittiğim hastanedeki dr tam düşük dedi ve ultrasonla parça göremedi.  Bu akşam öğreneceğiz herşeyi.  Hayırlısı böyleymiş diyorum, elimden birşey gelmiyor.

Hepinizi öpüyorum

susi

CANIM BNM İNAN ÇOK ÜZÜLDÜM HAYIRLISI BUYMUŞDEMEK . UMARIM RABBİM SENİNDE  EN YAKINZAMAN DA   KUCAĞINI DOLDURUR CANIM ÇOK ÜZME KENDİNİ ALLAH BİYARDEN ALIR Bİ TARAF TAN VERİR
YAŞAMA SEBEBİM HAYDAR EGE

mavili

canım benim çok geçmiş olsun Allah  herşeyin iyisini bilir herşeyde hayır vardır üzülme diycem ama biliyorumki zor Allah sana daha saglıklısını versin sıkma canını gerçekten çok üzüldüm ben herşeyin yoluna girecegine inanmıştım sen kendine dikkat et ve iyi bak moralini yüksek tutmaya çalış gerçekten unutma bitanem her hayırda bir şer her şerde de bir hayır olabilir umarım en kısa zamanda daha mutlu haberler veririsin  :opucuk: