27 Nisan , 2024, 10:48:04

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


'Domuz kanı' iddiası doğrulanana kadar sigara satışı durmalı

Başlatan Balböceği, 06 Nisan , 2010, 15:54:25

« önceki - sonraki »

Balböceği

Sidney Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Simon Chapman'ın, 'Sigara filtrelerinde domuz kanından alınan hemoglobin maddesinin kullanıldığı' iddiaları tartışmalara sebep oldu.

Gündeme bomba gibi düşen iddia, domuz ürünleri konusunda hassas olan Müslüman ve Musevi tiryakilerde endişeye yol açtı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Ofisi Tütün Kontrolü Program Sorumlusu Dr. Toker Ergüder, Türkiye'de satılan sigaraların domuz ürünü içerip içermediğinin bağımsız laboratuvarlarca incelenmesi ve bu sürede tüm sigara satışlarının durdurulması gerektiğini savundu.

Amerikan mahkemelerine yansıyan ve internette sergilenen belgeler incelendiğinde, Türkiye'de de satış yapan birçok sigara firmasının biyo-filtre olarak adlandırdığı bu ürünün araştırmalarına yer verdiğinin görüldüğüne işaret eden Ergüder, bu iddiaların incelenmeye muhtaç olduğuna dikkat çekti.

Bu arada 'sigara filtrelerinde domuz kanı kullanıldığı'nı öne süren Prof. Simon Chapman, sigara firmalarının, iddianın 'ticari sır' kapsamına girdiğini gerekçe göstererek sigaralarda kullandıkları katkı maddelerini açıklamadıklarını belirtmişti.
:-ooo :-ooo :-ooo :-ooo

βαlκιz

satış dursa millet ne hale gelir acabaa  :-ooo
ama eşim bırakır güzel olurr
bırakmıştı yine başladııı  :caca: :caca: :caca:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Balböceği

valla en iyi olmus biraz tiryakiler varya ah onlar birakirlar insallah ama
bunu duyup hala icen olursa sasmam  :suclu: :suclu:

♥ღвüşяαღ♥


ƓĤ♡SƬ

benim eşim ben içeirm diyor vazgeçemiytor adammm.ben onu yataıracam sırfı bu yüzden 10 gun hastaneye...
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lagf.lilypie.com/3AfJp3.png"; width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Angel and Memorial tickers" /></a>

Balböceği

Sigarada domuz kanı var mı?
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de satılan sigara filtrelerinin laboratuar tahlillerine tabi tutulduğunu ve domuz kanına rastlanmadığını belirtti.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sigara filtrelerinde "domuz kanı" (hemoglobin) bulunduğuna yönelik medyada yer alan haberler üzerine ülkemizde satılmakta olan çeşitli markalardaki sigara filtreleri, laboratuar tahlillerine tabii tutulmuştur. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne ait laboratuarlarda yapılan incelemelerde, sigara filtrelerinde domuz kanına (hemoglobin) rastlanmamıştır" denildi.

Bakanlık ayrıca filtrelerde domuz kanı dışında domuz yağı gibi domuz ürünlerinin olup olmadığı konusunda incelemelere devam ettiğini, incelemelerin sonuçlanması halinde kamuoyunun bilgilendirileceğini kaydetti.