BALIK KÖFTESİ

Başlatan can yine cannnn, 07 Mart , 2010, 14:47:29

« önceki - sonraki »

can yine cannnn

                  BALIK KÖFTESİ


Malzeme:

250 gr. uskumru
1 ad. yumurta
4 dilim bayat ekmek
1 ad. soğan
1/4 fincan çam fıstığı
1/4 fincan kuº üzümü
yenibahar
Tuz
Karabiber
Un
Zeytinyağı
   
Yapılışı:

Uskumruları karnını yararak temizleyin ve başlarını gövdeden ayırın.Bol su ile iyice yıkayın. Balığı derince bir tencereye yerleştirip üstünü örtecek tarzda su doldurun ve 20 dakika kadar kaynatın. Kevgirle balığı sudan alıp süzün. Balığın derisini, kılçıklarını ve siyah etlerini ayıklayın. Ayırdığınız beyaz etleri satır veya bıçak ile kıyma gibi küçük parçalara kesin. Bu etleri çukurca bir kaba koyun. İçine bayat ekmek dilimlerini ufalayın, yumurtayı kırın ve iyice karıştırın. Rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, çam fıstığı ve kuş üzümünü de ilave edip karıştırın. Köfte hamuru haline gelmiş hamuru parmaklarınız ve avucunuzu kullanarak uzun ve yuvarlak köfteler haline getirin. Bekletmeden una bulayıp kızgın yağda kızartın.

Sıcak veya soğuk servis yapılabilir.

Not:
Arzu edilirse una buladıktan sonra yumurta sarısına ve bilahare galeta ununa bulanıp ta kızartılabilir.

Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
Balık köftesi bütün deniz balıklarından yapılabilir ancak en güzel tadı aşağıdakiler verir.
Palamut, çingene palamutu, kolyoz



 
can dediklerim....