2009 Aralık - 2010 Ocak-Şubat Anneleri Buraya

Başlatan Zeynep_Sena, 04 Mart , 2010, 16:01:45

« önceki - sonraki »

< ESLAL >

geçmiş olsun ayşecim inş. yoktur önemli bişeyi  :amin: :amin:

emdikten hemen sonramı kusuyar öyleyse fazlasını çıkarıyordur uykusunda ağlama hemen hemen her bebekte olur hayatım bunun bi sorundan olduğunu sanmıyorum ama dr. götürmekte fayda var

çağınım

kızlar kıymalı çorba vermeyin bebişlerinize kıyma genelde 7.aydan itibaren katılıyo çorbalara her gün az az 1 kaşık çoğaltarak verin ama öğün haline getirmeyin sütünüz az bile olsa emzirin ne alırlarsa kardır tahin helvası yyiin çok süt yapıyo bide tok tutuyo bebişleri :icon_thumright: aslında sebze çorbasından ziyade bebeişlere şuan meyve sularını tattırmanız daha iyi olur ama yinede siz bilirsiniz

ayşe geçmiş olsun bu arada paşama inş.. bir an önce iyileşir  :amin: ama eğer emdiği fazla geliyorsa bunu atıyo bebekler belkide odur kustuğu ama aşırıysa götürün tabiki yinede

< ESLAL >

07 Nisan , 2010, 12:32:08 #647 Son düzenlenme: 07 Nisan , 2010, 12:34:41 < ESLAL >
süt yapan yiyecekler kişiden kişiye değişiyor ben helvayı kiloylada yesem olmuyor tabiki ne alırlarsa kar ama onu doyuracak kadar değilse aldığı süt ek besin görevi görüyor  :icon_thumright: bunu yineliyorum her anne bebeğini doyasıya emzirmek ister ama yetmiyorsa bişeyler yapmak zorundadırrrr  :icon_thumright:

neslihan

ESLALCİM sana sonuna kadar katılıyorum.O kadar çok şey denedimki neler yedim içtim artık bende hatırlamıyorum.

Her yerde her anne çocuğuna yetecek kadar süt üretir yazıyor.Ama yetmedi işte.mecburen mama verdim. ısırgan otu çayı dediler onu içiyorum hoşaflar tahin helvası bulgur acı soğan.Öyle acı soğanlar yedimki gözümden yaş gelirdi.

Bahsedilenler yazılanlar insanda acayip bir suçluluk duygusu yaratıyor.Birara çok fazla psikolojim bozuluyordu.Hala da bu bozukluğun etkileri üzerimde.Yediklerimden dolayı doğumda çok kilo almış olmama rağmen 9,5 aydır bir gram kilo veremedim.Aman sütüm gitmesin diye çok şükür gitmedi 12 aya kadar azda olsa verim diyorum.
Üstelik bide emmiyor pompayla sağıp veriyorum 6.aydan beri

DER!N

Benim gidişatta bu yönde fakat yediğim içtiğim değilde uyur ve dinlenirsem sütüm artıyor.
Artık anne sütüdür aman alsın şöyle böyle diye düşünmüyorum yok ve elimden gelen her şeyi yaptım emiyor fakat doyurucu değil.

Meyve sularını tattırmıştım şuanki sorunum ek gıdaya geçmek değil, bir şekilde Ecrinin doymasını sağlamak.





< ESLAL >

ahh canım bende öyleyim yiyip içmedim şey kalmıyor kimyonu suya koyup onu bile içmeye uğraştım kuru hamur mayası  yedim duydumu deniyorum olmayınca olmuyor karşıdan konuşmak çok kolay heleki emzirin,vermeyin laflarına tahammülüm yok artık kimse cahil dahil hepimiz biliyoruz anne sütünün ne kadar önemli olduğunu ama yetmeyince mecbur bişeyler vermek zorundayım aç bırakamam sütüm yetmiyor 4. aya kadar mama dışında bişey vermemek içinde çok uğraştım ama benim kızım amada içmedi biberonda almıyor kaşıkla besliyorum mamayıda reddedince ek bişeyler vermek zorunda kaldm canım  :y25:
ama yinede sık sık emziriyorum sütüm tamamen gitmesin die  :'(

hmm birde canım bende pirinç arttıyor biraz dene istersen belki sendede işe yarar ben her öğünde pirinçli bişey yiyorum birde çörek otu kaynatıp içiyorum
ozaman akmasada damlıyor  :)

< ESLAL >

Alıntı yapılan: DER!N - 07 Nisan , 2010, 12:54:00
Benim gidişatta bu yönde fakat yediğim içtiğim değilde uyur ve dinlenirsem sütüm artıyor.
Artık anne sütüdür aman alsın şöyle böyle diye düşünmüyorum yok ve elimden gelen her şeyi yaptım emiyor fakat doyurucu değil.

Meyve sularını tattırmıştım şuanki sorunum ek gıdaya geçmek değil, bir şekilde Ecrinin doymasını sağlamak.


cancazım biz seninle aynıyız uyuyunca benimde artıyor ama oda mümkün olmuyorki heleki bişeyler yemeden uyursa nisa koca gece memede duruyor  :sad1: gece uykusunda biberon hiççç almıyor gecenin yarısı uyandırıp kaşıklada veremiyorum  :honk: uff Allam bukadar çaba bana harcansa obez olurdum heee

ilkcemre

göğüs ucu problemi çekiomusunuz arkadaşlar. 2 buçuk aylık olduk hala yaralarım geçmedi ve acıyolar... emzirmek çok zor oluyo :honk:

DİLVİN

Alıntı yapılan: ilkcemre - 07 Nisan , 2010, 14:12:28
göğüs ucu problemi çekiomusunuz arkadaşlar. 2 buçuk aylık olduk hala yaralarım geçmedi ve acıyolar... emzirmek çok zor oluyo :honk:

çok geçmiş olsun cnm
ben 10 gün felan çektım o acıyı
şükür şimdi bişey yok
***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik

AککORTįє

benim 2 ay olmadan bitti acısı . mustela diye bi krem kullandım bitkisel;inanılmaz faydasını gördüm tavsiye ederim


AککORTįє

Alıntı yapılan: ๑ AyŞe ๑ - 07 Nisan , 2010, 11:50:34
benim oğlan kusmayada başladı...uyksuunda aglıyor :( öğleden sonra dr götürcez yine dün gecede uyumadı buarada babamız geldi dün akşam oğlum hasta diye oda dayanamadı ...bu gidişle babamız işe gitmicek daha :k06: :k06:

gülom büyüyecekelr ne yapalım hasta aglaya zırlaya büyüyorlar sonucta :'(


geçmiş olsun ayşem çok emdiğinde de kusar bebek ,ayrıca ezgininde dediği gibi her bebek uykuda ağlar ama sen yinede doktorunla irtibatta ol.


çağınım

kızlar yanlış anlamayın üzmek için yazmadım sizi sadece bilgi olsun diye yazdım tabiki değişir kişiden kişiye göre süt yapan şeyler benimde 9,5 aylık oğlum benimde azaldı sütüm sizde haklısınz bişi yemiyolarsa yedirmek için uğraşıyosunuz allah hepimizin yardımcısı olsun  :amin: değişik çorbalar yapın arada değişik tatlar alsınlar



мiŁenα.

sağolun nkızlar :-* :-*

ddr geldik oğlum gribal enfeksiyon olmuş :-\ acile gitmiştim dr burun spreyı vermıs demıştim..meğer burun damlasıymış salak eczanaeci reçeteye yazdıgı ilaçlar yerine ona eş deger ilaçlar vermiş .. ay nasıl sinir oldum eşim de anlamamış reçeteye bakmadan vermiştik :cussing: :cussing:

burunu çok tıkalı dedi..kusması gribal enfeksiyondan olur dedi çok kusarsa bana kesın getirin dedi... :-\

ilaçlarımızı yeniledi..allahın izniyle atlatcaz inşş..

maşallah subhanallah oğluma kilosu boyu çok iyi ...dr bebege çok ıyı bakmışsınız ayşe hanım dedi..3 500 olmuş oglum 52 cm boyu olmuş :nazar: :nazar: :nazar:

paşamın gazı okadar yokmuş ara ara gelcek dedi kullandıgım om-x ılac ıyı dedı kullan onu dedı :sunny: :sunny:



:love9: :love7: :love9:


çağınım

geçmiş olsun ayşecim bu eczacılarda yani bi tuhaflar ne yazıyosa onu ver kafana göre ne ilaç veriyosun  :violent1: inş.. bir an önce iyileşir kuzucuk

maşallah güzel bakmışsın nazar değmesin  :nazar:

мiŁenα.

birde ödemiyor dedi grimedi ilaçları 50 milyon para aldı pisliker....

sağol canım benim... :-*

evt 7/24 cuk cuk ;D ;D


:love9: :love7: :love9: