kızlar benimde mide bulantısı sorunummmmmm

Başlatan emosum, 17 Ocak , 2008, 12:46:30

« önceki - sonraki »

emosum

mide bulantısı sikayetim cokk  ilaç kullanmak istemiyorum yani ilaçsız bunu evde nasıl halledebilirim bana yardım edin lütfennnsiz ne yapıyorsunuz mideniz bulandıgında banada anlatırmısınız yaa...21 yasındayım ve ilk hamileliğimmm..aranızda deneyimli olanlar vardır tabiki bu konuda lütfen banada yardımcı olurmusunuz arkadaslar?? :crybaby2:

handan

merhaba emos
mide bulantısını geçirmek zor gerçekten.
sadece  azaltma şansın var. o da yiyeceklerinle alakalı malesef.
dikkat edeceksin yediklerine.senin  mideni  ne daha çok  bulandırıyorsa  onu yemeyeceksin. mesela  tatlı şeyler mideni  daha çok bulandırır,tuzlu şeyler daha az... kaçhaftalık hamilesin bilmiyorum ama 12. haftadan sonra bitiyor mide bulantıları çoğu kişide.  bi sabah uyanıyorsun çok iyisin. geçecek diye düşün. dayanmaya çalış. sonu çok güzel olacak inan. psikolojini rahat tutmaya çalış o da etkiler.

-Butterfly-

Emos,

Bende senin gibi mide bulantili bir hamilelik gecirdim gercekten cok zordu insan her kokuya hasas olabiliyor  peynir ekmek iyi geliyordu.. fakat benim 15 ile 16. haftama kadar surdu ondan sonra bicak gibi kesildimi hayir zaman zaman yine devam etti bu kisiden kisiye degisiyor hamileligi boyunca bulanti cekenlerde oluyor umarim seninkide en kisa surede gecer  bulantiyi onlemek icin ekstra bir alternetif  bulamamistim ben  dr.da ilac vermemisti. 8) . Bu arada kac haftalik hamilesin?



sevda

Canım benim ben hiç yaşamadım fakat sabah hemen yataktan kakmamamn gerektiğini birde başucunda kraker bulundurmanı tavsiye diyorum ....

emosum

kızlar tesekkürler ilgizdn dolayı.umarım benimde daha uzun sürmez cok kötü bişey ya ama olsun artık dayanıcam.ben 12 haftalık hamileyim

semra

emos cum sevdacigima katiliyorum  :icon_thumright:ben öyle yapiyordum dr damla vermisti ben kullanmadim :igrenc:ve bende 16 haftaya kadar cok kötü bulantilarim olmustu :igrenc:ve sonra cok nadir oluyordu  ;)umarim sende atlatirsin canim :hello:

emosum

canım benim tesekkürler umarım benimde gecer o haftalarda banada ilaç verdi kullanayım diye ama ben kullanmadım neyse benimde 16 haftaya az kaldı nede olsa :ehi: :ehi:

aslio

Emoşcum çok iyi bilirum bu miğde bulantıları ben 3 ay kadar çekmiştim hamileliğimde  yatak döşek yattım hiç kalkmadan devamlı 4-5 kez çıkarıyordum birde.. Aklıma o günler geldi . Beni elma yemek çok rahatlatıyordu arkadaşların söylediği gibi çubuk kraker bulunduruyordum tatlı yememeye dikkat ediyordum. Haşlanmış patateste rahatlatıyordu benim 3.ayın sonunda birdenbire kesildi inanamamıştım bu duruma umarım seninde en yakın zamanda kesilir canm..

emosum

canım benim tesekkür ederim.umarım artık bende atlatırım yaf :cussing:

(¯`•._.• ( zuzzuu ) •._.•´¯) ,

Öncelikle aramıza hoşgeldin  :flowers:
Bulantılara dikkat et canım vücudun susuz kalmasın emi bak benim ablamda hamile şimdi, çok bulantısı vardı sürekli çıkarıyordu en son vücudu susuz kalmış 3 gün hastanede yattı. ÇOK DİKKAT ET  bol bol sıvı tükett.

emosum

 :-ooo hosbulduk tesk.
yaaaaaa  gecmiş olsun vallahi simdi okudum daha cok su içmeye basladım saol

elvan

emoşcum mide bulantısı biraz psikolojik aslında.yani çalışıyosan iş stresi etkileyebilir mesela .yada gebelik beklenmedik bi zamanda olduysa buda etkiler.

streslerini azalt ve beslenmene vede bebişine dikkat et lütfen.



(¯`•._.• ( zuzzuu ) •._.•´¯) ,

Alıntı yapılan: emos - 22 Ocak , 2008, 20:29:37
:-ooo hosbulduk tesk.
yaaaaaa  gecmiş olsun vallahi simdi okudum daha cok su içmeye basladım saol
Canım Elvanda doğru söylüyor bende yeni atlattım şu hamileliği stresten uzak dur gerçi ilerde bunların pek fazla önemi olmayacak bebişle daha farklı sorunların olucak ama dünyanın en güzel şeyi anne olmak.  :hieyt:

emosum

kızlar saolun evet calışıyorum işim stresli evet bende kendi kendime stres yapmaya basladım yüzümde sivilcler oldu artık.

emosum

elvancım merak ettim canım ya su anda malatyadamısın