Karistirtirma yemeyi

Başlatan Sarah, 28 Ocak , 2010, 12:55:39

« önceki - sonraki »

Sarah

Merhaba ben bu sitede yeniyim eylenceli bir yere benziyor ama hic bir bilgim yok yeni bir konu Karistirma diye bir yemek cok aci sewenler icin cok lezzetli oluyor buraya bir alisayim tarifini yollayacagim
Filiz

βαlκιz

o ne bee yeniii duydummmm ben acıyı severiiimmm ...
ama sonra gümrükte sorun oluyoo  :ehi: :ehi: :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Demet_dk

Alıntı yapılan: BaLkIzZzZ - 06 Şubat , 2010, 18:59:47
o ne bee yeniii duydummmm ben acıyı severiiimmm ...
ama sonra gümrükte sorun oluyoo  :ehi: :ehi: :ehi:

demek gümrükte sorun oluyo he iyiydi bu  :ehi: :ehi: :ehi: :toothy10:

βαlκιz

 :k06: :k06: :k06: :k06: çıkış vermiyolarrr  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Demet_dk


Balböceği

ben goremedimm neydi su karistirtirma yemegini  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:

Demet_dk

alıştıktan sonra tarifini koyacaktı ama alışamadan gitti galiba :k06:

SiRiNe

ben bu yemegi hala cok merak ediyorumm arkadas gelmediki yazsa tarifi ;D

fıstık

hiç duymadım açıkçası merakta etmiyorum bu yemeği

ertl

arkadaş hiç uğramamış ki alışsın  :k06:

ertl

kızlar netten buldum ama bu mu bilmiyorum
Karıştırma, Gürçeşme Köyü'ne has bir yemek olup hala devam eden nadir kültür öğelerimizden biridir.
Köyümüzün meşhur, en iyi sütlü yemeğidir. Karıştırma köye yeni gelen gelinlerin kahvaltıda öncelikli yapması gereken yemektir. O kadar geleneksel bir yemektir ki bugün sadece yeni gelinlerin yaptığı bir yemek değil, köy sakinlerinin de kahvaltı sofralarından eksik etmediği lezzetli bir nimet durumundadır. Gürçeşmeli olup da Gürçeşme'de yaşamayan bayanlar da bu geleneği belki kasıtlı belki de farkında olmayarak yaşatıyorlar. Ayrıca hazırlanışının pratiklik olması, malzemelerinin basit olması ve lezzetli olması da karıştırma geleneğinin hala sürdürülmesine katkıda bulunuyor. Karıştırmanın bir özelliği de lezzetinin yanında oldukça da doyurucu olmasıdır. Özellikle kalabalık olan kahvaltı sofralarında karıştırmanın bereketi daha fazla hissedilir. Karıştırmanın esas özelliği ise kaşıkla değil de ekmek bandırılarak yenmesidir. Çünkü karıştırma ekmek bandırılarak yenince kendi lezzetini artırıyor
.




MALZEMESİ
1- Yarım lire süt
2- İki kaşık un
3- Yeterince tuz
4- Bir çorba kaşığı tereyağı
5- Bir çay kaşığı Kırmızı toz biber


Uploaded with ImageShack.us

YAPILIŞI
Yarım litre süte iki çorba kaşığı un konularak yeterince tuz eklenir. kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Orta kıvamda koyulaşınca tabağa boşaltılır.tavada kızartılmış tereyağı kırmızı toz biber eklenerek, üzerine yayılarak dökülür.





fıstık

SAĞOL CANIM YEMEKTE DEĞİLMİŞ ZATEN

ertl

bizim adana yemeklerini
içli köftelerimizi
acılı adana kebabını hiç yememiş sanırım   :k06:

fıstık

Alıntı yapılan: tuğba rana - 09 Mayıs , 2010, 02:32:28
bizim adana yemeklerini
içli köftelerimizi
acılı adana kebabını hiç yememiş sanırım   :k06:

bencedeeeeeeee

DİLVİN

canımm içli köfte çektiiiii

:hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik