28 Nisan , 2024, 05:57:31

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


DİYET YEMEKLER...

Başlatan sevda, 23 Aralık , 2007, 17:41:54

« önceki - sonraki »

sevda

Diyet Tatlı
Pazar, 29 Temmuz 2007
Malzemeler:
-1 su bardağı un,
-4 su bardağı az yağlı süt,
-2 çorba kaşığı margarin,
-1 çay kaşığı tarçın,
-9 çorba kaşığı tatlandırıcı toz.

Yapılışı: (more...)

Kategori: Diyet Yemekler, Tatlılar | 2 Yorum »

Akdeniz Salatası
Cuma, 20 Temmuz 2007
Malzemeler:
2 demet Akdeniz yeşillikleri
1 demet roka
10 kurutulmuş domates
Yarım demet maydanoz
150 gr eski kaşarpeynir
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sumak
Tuz

Yapılışı: (more...)

Kategori: Diyet Yemekler, Salatalar | 1 Yorum »

Peynirli Patates
Pazartesi, 02 Temmuz 2007
Malzemeler:
8 adet patates
4 çorba kaşığı zeytin yağ
2 yumurta
2 sb rendelenmiş kaşar
1/2 sb süt
tuz,maydanoz


Yapılışı:Patatesleri ortadan ikiye ayırın.Üzerlerine zeytin yağını sürün.Fırın tepsisine dizin.Tuz serpin.Önceden ısıtılmış 220 dereclik fırında 35-40 dk pişirin.Bu arada küçük bir kapta yumurtayı çırpın.Rendelenmiş kaşar peynirini ve sütü ilave edin.Fırından aldığımız patateslere bu karışımı sürün.tekrar fırına verin.Üzeri kızarana kadar fırında tutun.Servis ederken  maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun...

Kategori: Diyet Yemekler, Sebze Yemekleri | Yorum Yok »

Diyet Krem Karamel
Pazartesi, 02 Temmuz 2007
Malzemeler:
1 paket vanilya
3 çk diyet şeker
3 yumurta
1/2 litre süt
karemel İçin;
1 çorba kaşığı Diyet şeker

Yapılışı:Şekeri ,vanilyayı ve yumurtayı Çırpın.Karışımı Önceden ısıtılmış sütle karıştırın.Bir çorba kaşığı şekeri bir tavada yakın karemeli hazırlayın.Karemeli kapların dibine ince bir tabaka halinde dökün.Sora hazırlamış olduğumuz karışımı kaplara doldurun.Benmari usulü 180 derece fırında 25-30 dk pişirin. Servis edreken kapları ters çevirek  karemeli başka bir tabağa çıkartın. Soğuk servis edin. Diyetteykende artık tatlı yiyebilirsiniz .Afiyet olsun...

Kategori: Diyet Yemekler, Tatlılar | Yorum Yok »

Roka Salatası
Salı, 26 Haziran 2007
Malzemeler:
2 demet roka
2 diş sarmısak
2 limon
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı:Rokayı iyice yıkayıp süzdükten irice doğruyoruz. Salata kasemize alıyoruz.Dövülmüş sarmısak, limonsuyu ve tuzunu bir kasede iyice çırpıp rokanın üzerine döküyoruz.İyice karıştırıp servis yapıyoruz.Rokayı sevenler için lezzetli bir salata tarifi.Afiyet

sevda

DİYET ÇORBA...


SEBZE ÇORBASI
--------------------------------------------------------------------------------


Malzemeler

1 Adet orta boy patates (zar şeklinde doğranmış)
1 Adet orta boy kabak (zar şeklinde doğranmış)
1 Adet orta boy havuç (zar şeklinde doğranmış
5 Adet mantar (doğranmış)
1 Adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2 Çorba kaşığı light süt
2,5 Su bardağı su
1 Çay kaşığı z.yağı
1 Çay kaşığı krema


Yapılışı :

Derin bir teflon tencerenin içerisinde yağı ısıtın
Soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun
Sebzeleri tencerenin içerisine alın, 5-6 dakika daha kavurun
Süt ve su'yu ekleyin
Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
Soğuduktan sonra blenderdan geçirin
Krema ile süsleyerek servis yapın






sevda

DİYET TATLILARRR...


ŞARAPLI ARMUT
--------------------------------------------------------------------------------


Malzemeler

1 Adet orta boy armut ( soyulmuş, ikiye bölünmüş ve
    çekirdek yatakları çıkartılmış)
4 Çorba kaşığı su
½ Su bardağı kırmızı şarap
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı kalorisiz şeker
1 Tatlı kaşığı vanilya özü yada toz vanilya
1 Tatlı kaşığı tarçın (süslemek için)


Yapılışı :

Derin bir tencerede su ve şarabı kaynatın
Kaynayan suyun içerisine tarçın hariç bütün malzemeleri koyun
Armutları diri kalacak şekilde pişirin
Servis tabağına armutları alın
Üzerine tencerede kalan sos'u dökün
Tarçın ile süsleyerek, iyice soğuttuktan sonra servis yapın




BÖĞÜRTLENLİ ŞEFTALİ
--------------------------------------------------------------------------------


Malzemeler

1 Adet şeftali (ikiye bölünmüş, kabukları soyulmuş ve hafif pişirilmiş)
½ Fincan böğürtlen (dondurulmuş)
1 Talı kaşığı vanilya özü (yada tozu)
½ fincan su
1 Çorba kaşığı kalorisiz şeker
2-3 adet taze nane yaprağı

Yapılışı :

Bir tencerenin içerisinde böğürtlenleri şeftali hariç diğer malzemeler ile pişirin
Daha sonra blender'dan geçirin
Şeftali dilimlerini servis tabağına alın
Üzerine böğürtlenli sos dökün
Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra taze nane yaprakları ile süsleyerek
servis yapın.




Diyet Yemekler Kabak Terin Patates Dolması Elmalı Light Pasta Mantar Sote Şaraplı Mantarlı Tavuk Terbiyeli Biftek Soya Filizi Salatası Şaraplı Armut Böğürtlenli Şeftali Şaraplı Lahana Ton Balıklı Ispanak Salatası Karidesli Tavuk Hindi Salamlı Omlet Fırında Kabaklı Omlet Tavuklu Pirinç Salatası Soslu Mezgit Domates Soslu Kabak Akdeniz Salatası Havuçlu Kereviz Salatası Hindili Sandvic Sebze Çorbası Elma Tatlısı Ton Balıklı Patates Salatası Mantar Salatası Kalamar Izgara Karides Güveç Mantarlı Makarna 
ELMALI LIGHT PASTA
--------------------------------------------------------------------------------


Malzemeler

4 Büyük Elma
½ Fincan Un
¼ Fincan şeker
2 Çorba Kaşığı toz şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
3 Çorba Kaşığı Yağsız Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya şekeri
1 Yumurta
1 Tutam Tuz


Yapılışı :

Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin.
Orta boy düz bir fırın kabını biraz yağlayın.
Elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya şekeri ilave edin.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişirin.
Diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit
olarak dökün.
20-25 dakika daha fırında pişirin.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın.



ELMA TATLISI
--------------------------------------------------------------------------------


Malzemeler

1 adet orta boy elma ( ortadan ikiye bölünmüş ve
    çekirdek yatakları çıkartılmış)
1 Adet karanfil
1 Çay kaşığı toz tarçın
1 Çorba kaşığı kalorisiz şeker
½ Su bardağı su


Yapılışı :

Derin bir tencerenin içerisinde elmaları, karanfil, şeker ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. ( toplam 8 -10 dakika kadar)
Soğuduktan sonra tarçın ile süsleyerek servis yapın

NOT: Ayva ile aynı şekilde tatlı yapabilirsiniz.