DIŞ BUĞDAYI NASIL YAPILIYOR

Başlatan estim, 18 Ocak , 2007, 22:29:39

« önceki - sonraki »

estim

 :toothy10: oğluşumun iki dişi çıktı ve diş buğdayı günü yapmak istiyorum. nasıl olduğu konusunda beni bilgilendirirmisiniz  :dontknow:

ÖZLEM

BİLMİYORUM.BİZDE DİŞİ İLK GÖREN BEBEĞE BEYAZ BİŞEY KIYAFET GİBİ BİŞEY ALIR.HERHALDE DİŞLERİ BEYAZ ÇIKSIN DİYE ;D

İYİ Kİ VARSIN BİRİCİK KIZIM

SEVİNÇ

XANIM,DİŞ HEDİĞİ DERİZ;
ÇOK KALABALIK OLACAKSA CANIM.
1 KİLO BUĞDAY
300 GR NOHUT İKİSİNİDE BİR GÜN ÖNCEDEN ISLAT.SABAH AYRI AYRI HAŞLA,HAŞLANDIKTAN SONRA İKİSİNİ KARIŞTIR. BAZILARI ŞEKERLİ YER BAZILARI TUZLU.SİZ NASIL YAPIYORSUNUZ,BİLMİYORUM.
ŞEKERLİ OLACAKSA KASELERE KOY ,ÜZERİNE RENKLİ LEBLEBİLERDEN KOY.SERVİS YAPARKENDE BİR KASEYE TOZ ŞEKER KOY,HERKES KENDİNE İSTEDİĞİ KADAR ŞEKER SERPER.
YUZ VE KİMYON SERPENDE OLUYOR ,CANIM.
BİRDE YASİN OKUT.



mumkule

Arkadaşlar, diş buğdayı dişçıktıktan ne kadar sonra yapılıyor? Daha doğrusu şu kadar gün içinde yapılması lazım gibi bi kaide var mı?



SEVİNÇ

Nde kadar erken yapabilirsen yap,daha iyi olur.Ama süresi yok,canım.



mumkule

yaptıımmm  :hungry:


[eklenti yönetici tarafından silindi]



Almiş'inAnniş'i

ayça tarifini de yazsaydın bize de lazım olcek  :k06:

SEVİNÇ




esra7990

diş buğdayı, çocuğun dişlerinin daha sağlam olması, çabuk büyümesi ve rızkının artması niyeti ve dileğiyle bu kutlama aile arasında yapılır. Bebek ilk dişini çıkardığında yakın akrabalar davet edilerek diş buğdayı hazırlanır. Diş buğdayı, kaynatılmış buğdayın şekerle harmanlanıp üzerine nar, ceviz, meyve şekeri gibi süsler konulmasıyla hazırlanır. İçine boncuk veya yüzük gibi bir şey saklanır. Saklanan eşya kime çıkarsa çocuğa çeşitli armağanlar alır. Diş buğdayı töreni ritm tutup şarkı söylenerek düzenlenen bir eğlenceyle kutlanır. Bu adetin bilinmediği ya da uygulanmadığı yerlerde, genellikle çocuğun dişinin çıktığını ilk görenin çocuğa hediye alması adeti vardır.

Almiş'inAnniş'i

esra bilgilendirmen için teşekkürler  :opucuk:

bizim oralarda 2. şık geçerli diş buğdayını ilk kez burada duydum ben  :icon_thumright:

sevda

Bizde yaptık oğluşa bende ilk defa burda duymuştum bu adeti ve yerine getirdik tabi kayınvalidem ayptı buğdayı bende yanına 3 tatlı 3 tuzlu birde yaş pasta yaptım ve sevdiğim arkadaşlarımı aile büyüklerimizi çağırdım çok güzel bir gün geçirdik burda bu arada;
   
      O bulgur bebeğin üzerinden dökülür bir kaç tane sonra yere bir masa örtüsü serilir ve üzerine bazı eşyalar konur biz kuran-ı kerim ,steteskop, kitap, kalem, makas, ayna birkaç şey daha koyduk çocuk ilk önce hangisine dokunursa ilerde o mesleği yaparmış denilir bizimki önce stesteskpa sonrada aynaya dokundu ne olacağı belirsiz yani ben pek inanmıyorum ama ne olacağına kendisi karar vericek ileride bakalım bu adete göre dr olacak çıkıyo ilerde eğer ellerimiz yazabilirse ve halen görüşmeye devam edersek  ne olduğunu yazarım kızlar..  ;)

mumkule

steteskop ve aynaya dokunduğuna göre belki de estetik cerrah olacaktır  8) Yaşlılığımızda bizi kim güzelleştirecek diye düşünmeyiz artık  ;) Ne de olsa yeğenimiz var di mi ama  :D



sevda

Aaa bak ben bunu hiç düşünmemiştim olabilir süper valla tamam kızlar siz yaşlanın benim oğluş bizi düzelticek ilerde... :muzz:

nagihan

estetik cehrahisi fikri güzel vede mantıklı  :k06:


sevda

Aslında biz hiç yaşlanmıycaz ama olsun elimizin altında bir cerrah bulunsun dimi... :ehi: