Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Tebessüm

1
Anne, Bebek ve Çocuk / Araba Yatak Hakkında...
13 Nisan , 2013, 09:17:29
Kızlar ya bugün kafamı kurcaladı durdu bu konu...Oğlum 20 aylık oldu ve birkaç ay önce ona oda almaya karar verdik çilek araba yataklı takımı düşünüyorduk ve yine aynı takımı başka bir markadan aldık...Fakat bu araba yatak biraz hassas gibi sanki...Yani ağırlık taşımada bi sorun yok babasını, beni, oğlumuzu birlikte taşıyabiliyo ama dış tarafı parlak çizilmeye müsait ve sanki sert  birşeyle vurulursa kırılır gibi...Iç tarafı mobilya ama dış tarafından vurunca içi boş gibi...

Aranızda kullanan var mı? Bu tip yataklar hep böyle midir yoksa bize mi böyle denk geldi?
2
kızlarrr ya bu tablet hakkında bilgisi olanlar lütfen bana yardel görüşmesi yım edebilir mi? sim kart girişi var ama tapma imkanı var mı acaba araştırıyorum ama bazıları var diyo bazıları yok diyo anlamadım gitti  :ehi:
3
Yine ben ve ve yine kafamı karıstıran bi soru :)  çünkü burada tatmin oluyorum cvplarınızla :) bircok siteden ve bazı kisilerden duydugum kadarıyla cici bebe zazarlıymıs... Bilginiz var mı siz veriyo musunuz bebisinize?
4
kızlar biz bugün tam 4.5 aylık olduk...ek gıda olarak meyve sularına fln başladık yoğurt için erken olabilir ama kafama takılan soru şu: yoğurdu inek sütüyle mi yapıyosunuz yoksa devam sütüyle mi? bazı dr lar devam sütünü öneriyo bazıları da mayalandığı için inek sütü de olur diyolar ama hangisi daha besleyici ve sağlıklı olur kafam karıştı... ayrıca 1 yaşından önce inek sütü verilmemesi gerekir deniliyodu ama şimdilerde yaş sınırının 3 olması gerektiğinden bahsediyolar...kafam çooook karıştıı :S:S:S
5
arkadaşlar benzer konu var mı diye baktım ama bulamadım o yüzden konuyu açmak istedim...oğluşum hem gazlı hem de 3 gündür kakasını yapmıyor :( kimyon ve rezeneyi karıştırıp içirdim birkaç kez faydası oldu ama geçmedi :( humana kimyonlu rezene çayıyla ilgili övgüler duydum... bilgisi olan var mı? kullansam mı diye düşünüyorum...bi de bu çayların üzerinde mesela günde 100 ml içirin diyo ama bu 100 ml yi nasıl içirebiliriz ufacık bebeğe? parçalara bölsek nasıl bölebiliriz yani her defasında yeniden mi hazırlamak gerek yoksa  bir defada 100 ml hazırlayıp onu gün içerisinde parçalara bölüp içirsek olur mu? kafam çok karıştı :S
6
daha önce de bahsetmiştim sizlere bebeğimin pozisyonunun ters oluşundan...ve tabi ki benimle aynı durumu yaşayanlar gibi bunun zorluklarını yaşıyorum aşağı doğru ağırlık vermesi vs...ve normal pozisyonu alması için dualar ediyorum...konuya geleyim... doktora gittim öylesine muayene için...muayene esnasında 2 kes nst istedi benden...ve derhal serum takılmasını sancım olduğunu söyledi...hiç ağrım yoktu ağrısız sansıymış...sertlik oluyodu zaman zaman karnımda ama ağrısız olduğu için sancı olduğunu düşünmemiştim...herneyse serum takıldı fakat sancım azalmadı tam tersi 5 dak da bir geldiğini söyledi doktor ve erken doğum tehlikem olduğunu belirtti...1 gece hastanede yattım 4 serum yedim ilaç tedavisi vs...neyse ki sancılarım yok oldu çok şükür :) yaşadığım korkuyu anlatamam...dilerim hepimizn bebişleri zamanında kucağımızda olur hayırlısıyla...
7
arkadaşlar 26. haftamızdayız 27 den gün alıyoruz ve yaklaşık 2 aydır gittiğim kontrollerde doktorum bebeğimin ters durduğunu söyledi :( ve ters durduğu için hafif bi yorgunlukta zorlanıyorum+karnım aşağıda gibi ve bu durum da aşağı doğru baskı hissediyorum...aslında hamileliğim ilk 3 aydan sonra çok güzel geçiyo bi şikayetim yok ama ters durması ve yaptığı baskılar beni düşündürüyo, erken doğumdan korkuyorum :( döner hep ters durmaz diyolar ama 2 aydır dönmedi :( ve böyle devam ederse doğum sezeryanla olacak ki ben normal doğum istiyorum... benimle aynı durumda olan var mı veya bebeği önce ters olup sonra dönen var mı?
8
Sizin Seçtikleriniz / bilgisi olan var mı?
13 Mart , 2011, 14:04:50
umarım yanlış yere açmıyorumdur konuyu ki eğer yanlış yerdeysem yetkililerden özür diliyorum...

arkadaşlar eşimin işi dolayısıyla şu an bulunduğumuz şehirdeyiz ve bu durum sadece 1-2 sene için geçerli bi durum yani kısa bi süre sonra memleketimize dönüş yapıcaz ama doktorum burada oluğu için ben doğumu burada yapmak zorundayım..aklıma takılansa şu: ne ben ne de eşim buralı değiliz ve bebeğimiz de burada büyümeyecek bu durumda kimliğine memleketimizi yazdırabilir miyiz?bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
9
Yaşasın Hamileyim :) / Miniğim Nokta Kadar :)
22 Aralık , 2010, 19:13:26
Arkadaşlar son 3 aydır regl günlerimde 1 haftaya kadar gecikme oluyodu en son 11 kasımda regl olmuştum..bu ay da 10 gün gecikme olduktan sonra dün dr a gittim bu gecikmenin sebebi ne diye...hemen ultrasona aldı baktı baktı gs 6mm gebesin dedi sonra da idrar tahlili istedi sonuç pozitif çıktı...buarada anlamadığım neden kan testi istemediği :S ve bakar bakmaz hamilesin dedi 15-20 günlük dedi...aklımda soru işareti kaldı acana kesin mi diye :S size sorum kan testi şart mı gebeliği anlamak için?