29 Nisan , 2024, 17:29:09

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Oº°‘¨SeLiN¨‘°ºO

1
Din Bilgisi / allah rızası için yardım edin...
22 Şubat , 2011, 11:43:13
kardeşlerim, arkadaşlarım... şu an hamileyim ve 7. ayıma girdim. başıma bir olay geldi. anlatamayacağım ama beni çok korkutan allak bullak eden bir olay. uzun zamandır süren bitmesi için hep rabbime yalvardığım bir olay. yeniden nüksetti. çok korkuyorum ve yine Allahıma sığınıyorum. sizlerden dileğim Allah rızası için içinizden bi dilek de olur şu kardeşinize bir dua yollayın. başımdaki derdimi bi rabbim bir de ben biliyorum. nolur bana derdin ne diye de sormayın anlatamam. tek isteğim bana dua etmeniz. Allah aşkı için yardım edin. ben çok dua ediyorum. elimden geleni yapıyorum ama insanın bilmediklerinin duası makbul olanmış. bebeğimi korkutmak istemiyorum. onun acı çekmesini istemiyorum. inşallah rabbim feryadımı duyar sizinde yardımınızla. Allah şimdiden hepinizden razı olsun.
2
kızlar yaaa acaip kötüyüm bu aralar. 1 aydır göğsümün alt kısmında özellikle sağ tarafında oturmadan yorulmadan kaynaklanan ağrı oluyordu. ancak bu hafta bu ağrılar bayağı bi arttı ve duramıyorum zaman zaman. yatarken gece bile yanma ağrı iğne batmas şeklinde olabiliyor. kaşınma da başladı bu bölgede. çok rahatsız oluyorum. bugün doktora gidebilirsem gitcem ama dairede de işlerim çok. bilgisi olan, başına böle bişey gelen var mı şekerler. benim bu ağrılarım başıma bela yaaaaaaaaaaa :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
3
KIZLAR YAA ACİL YARDIMINIZ GEREKİYOR VALLA. EVİMDE HAMAMBÖCEĞİ VAR. 2 HAFTADIR KOCAMAN BÖCEKLER VARDI. BEN ÖLDÜRDÜM NERDEYSE HEPSİNİ. TAM OHH BE KURTULDUM DERKEN BU SEFERDE HER YERDE KÜÇÜK YAVRULAR GÖRMEYE BAŞLADIM. :-ooo HAMİLEYİM, YALNIZIM. YANIMDA Bİ ALLAHIN KULU YOK. BEN ŞİMDİ BU BÖCEKLERLE NASIL MÜCADELE ETCEM. İLAÇ SIKAMAM BİŞEY YAPAMAM. BİLGİSİ OLANLAR LÜTFEN YARDIM EDİN :honk: :honk: :honk:
4
KIZLAR DOĞUM İZNİNE AYRILMA ZAMANI 32. HAFTANIN DOLMASI DEMEK. YANİ SON  2 AY KALA DOĞUM İZNİNE AYRILABİLİYORUZ. PEKİ SON 2 AY DEMEK YEDİNCİ AYIN BİTMESİ DEMEK OLUYOR DEĞİL Mİ?? OYSA 7. AY TAM 28. HAFTA BİTİMİNDE DOLUYOR. BU AYLARLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR BANA YARDIM EDİN YAAAA. ZATEN BEN BU 40 HAFTA MEVZUSUNU HİÇ ANLAMADIM. BEN 22. HAFTADAYIM DOKTOR DEDİ 6. AYDASIN.

6.AY: 20-24. HAFTA
7. AY: 24-28. HAFTA
8. AY:28-32. HAFTA
9. AY: 32-36. HAFTA ASLINDA DEĞİLMİ??
O ZAMAN 40 HAFTA NASIL HESAPLANIYOOOOOOO

OF YAAAAAAAAAAA ÇOK KARIŞIK
5
kızlar hamileyim ve yalnızım. geceleri korkuyorum. ayetel kürsi okuyorum. çok sık tuvalete çıktığım için gecenin köründe ses seda olmayınca uykum kaçıyor ve kafamda kurmaya başlıorum. sabah ezanına kadar uyuyamıyorum. sabahta işe gitmem gerekiyor. önerilerniz var mı????
6
OFFF YA OFFFF!!! ÇALIŞIYORUM SABAH 8 AKŞAM 5. YANIMDA NE EŞİM VAR NE DE AİLEM. YALNIZIM ÜSTELİK GÜNEYDOĞUDA ÇOK UZAKLARDAYIM. BÜTÜN İŞ BENDEEEE VE BEN ARTIK ÇOK YORGUNUMM :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
7
torch grubu testi yaptıran var mı? illa ki yapılması gereken bi tahlil mi? ben yaptırdım sonuçlar pozitif,negatif,pozitif,negatif çıktı
8
kızlar biliyosunuz hamilelik esnasında ve doğumdan sonra bayanlarda acap saç kayıpları meydana geliyor. bu konuda ebru şallının kendi bulduğu ve çok işe yarayan bi yöntem var:

3 yemek kaşığı kekik yağı
1 çay kaşığı bal
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı zeytin yağı

karıştırıp saçınıza sürün. saçınızı sera strec le sarıp yarım saat bekletin. ve sonra yıkayın.
9
epilatörler, tüy dökücü kremler, sir ağda vb. zarar verir mi?
10
kızlar benim eşim gömleklerinin yakasını bi günde siyahlatıyo hemennnn :cussing: kaynanam demişti ki yakalara azcık bulaşık deterjanı sür. bende makinaya atmadan önce yakasına bulaşlık deterjanı sürüyorum. ama bazıları çok iyi çıkmıyooo???? sizin tavsiye edeceğiniz bi yöntem var mııı
11
kızlar yaaa mide kazıntısına ne iyi gelir??? sabah akşam kazınıyo. arkasından heemen mide bulantısı başlıyoooooo :crybaby2: hemen yemek yemek istiyorum ama yemek yedikten sonra tekrar kazınıyooooo??????? ne iyi gelir acabaaa
12
Hediye / Kocama doğum gününde ne alsam ?
18 Ekim , 2010, 15:28:29
kızlar bu hafta kocamın doğum günü. bu evliliğimizde ilk doğum günü. şu an ayrı şehirlerde de olsak hemen bş hediye alıp kargoyla yollamak istiyorum. sizce ne alsam aklıma pek bişey gelmiyooooooo
13
KIZLAR VAGİNANAL ULTRASYON DÜŞÜK SEBEBİ DEĞİL DİYOR DOKTORLAR AMA HALK ARASINDA DÜŞÜK SEBEBİ DENİYO. BİLGİSİ OLANLAR PAYLAŞALIM LÜTFEN???? ???
14
Doğacak çocuğunuzda davranış bozukluğu olabilir...


Hamilelik sırasında cep telefonu kullanımının çocuklarda davranış sorunlarına yol açtığı belirlendi.

Yapılan kapsamlı bir araştırma, kadınların hamilelik döneminde cep telefonu kullanmasının, doğacak çocukları üzerinde ciddi tahribata yol açtığını ortyaya koydu. 

Independent gazetesinde yer alan habere göre yaklaşık 13 bin çocuk üzerinde yapılan inceleme, günde iki ya da üç defa cep telefonu kullanmanın, çocukların okul çağına geldikleri dönemde çeşitli davranış bozuklukları geliştirmesine yetecek kadar olumsuz etki bıraktığını gösterdi. Risklerin, bu çocukların yedi yaşından önce cep telefonu kullanması halinde ise daha da arttığı belirtiliyor.

Independent, bu alanda yapılan ilk ve en kapsamlı araştırma niteliği taşıyan çalışmada ulaşılan bulguların, bilimadamlarını şaşırttığıunı belirtti.

ABD'nin Los Angeles ve Danimarka'nın Aarhus üniversiteleri tarafından yürütülen araştırmanın sonuçlarının, Epidemiology dergisinin Haziran sayısında yayımlanacağı kaydedildi.

Araştırma çerçevesinde bilimadamları Danimarka'da 1990'ların sonunda doğan 13 bin 159 çocuğun anneleriyle görüşerek, hamilelik döneminde cep telefonu kullanma oranlarını inceledi. Aynı şekilde çocukların yedi yaşından önce cep telefonu kullanma alışkanlıkları da dikkate alındı.

Sözkonusu tarihin, cep telefonlarının yeni yaygınlaşmaya başladığı bir dönem olması nedeniyle kıyaslamalara imkan verdiği belirtliyor.

Bilimadamları, cep telefonu kullanan annelerin yüzde 54'ünün, davranış sorunları olan çocuklar doğurmalarının çok muhtemel olduğunu belirlerken, bu olasılığın radyasyona maruz kalma oranının artmasıyla daha da güçlendiği saptandı.

Çocukların da cep telefonu kullanması halinde davranış sorunları geliştirme ihtimalinin yüzde 80'e çıktığı belirlendi.

Bilimadamları, araştırmada elde edilen 'beklenmedik' sonuçların yine de ihtiyatla karşılanması ve yeni araştırmalarla desteklenmesi gerektiğini belirtirken, bulguların kesinleşmesi halinde bu durumun halk sağlığı alanında 'çok ciddi yansımaları' olacağını da kaydetti.

Bu alandaki önde gelen araştırmacılardan olan Amerikalı Profesör Sam Milham ise, araştırmada elde edilen sonuçların kesinliğinden şüphesi olmadığını belirterek, kısa süre önce Kanada'da yapılan bir deneyde, gebe farelerin benzer oranda radyasyona maruz bırakıldığını ve yavrularının beyinlerinde yapısal değilşiklikler tesbit edildiğini hatırlattı.
15
[/font]Bağdat'ı kıtlık kırıp geçiriyordu. Herkesten önce de hamallar açlık çekiyordu. İçinde ekmek piştiği, sokağa kadar yayılan kokudan belli olan bir evin kapısından seslendi hamalın biri:
- Allah rızası için birazcık ekmek. Günlerdir lokma girmedi ağzımdan.
Tandırın başındaki kadın taze ekmekleri kızına uzattı. "Ver şu adama" dedi. Kızcağız ekmekleri güzelce katlayıp verdi aç hamala.
Hamalın sevincine sınır yoktu. Evine doğru hızlandı. Kim bilir kaç günlük açlığını giderecekti? Tam bu sırada karşıdan gelen birinin sert ikazı durdurdu onu:
- Çabuk söyle, bu ekmeği hangi evden aldın?
Geriye bakıp eliyle işaret etti:
Adam kızgın şekilde salladı başını:
- Yanılmamışım, böyle zamanda başka kimin evinden alınabilir ekmek? diyerek eve doğru ilerledi.
Kapıyı açar açmaz da sordu:
- Kim verdi ekmeği hamala?
Hanım korkudan kızını gösterdi. Güya kızına acır, bir şey yapmaz diye düşünmüştü. Halbuki adamın şükürsüzlük ve cimrilik içine işlemişti. Elindeki sopayı hızla havaya kaldırdı, kızının ekmek veren eline öyle bir indirdi ki bilek zedelenip burkuldu, el çarpık kaldı. Söyleniyordu kendi kendine:
- Ben herkese ekmek versem bu evde ekmek kalır mı? diye.
Halbuki nimet şükür isterdi. Şükürsüzlük nimetin gitmesine sebepti. Nitekim bu şükürsüzlüğün akibeti de öyle olacaktı. Olmaya başladı bile. Kısa zamanda işleri bozuldu. Bir ara o hale geldi ki, evine ekmek alamaz duruma bile düştü. Nitekim bir akşam eve gelmiş, kızcağızına da acı sözü söylemişti;
- Artık benden ümidinizi kesin. Çünkü bu akşam ekmek alacak kadar da olsa elime para geçmedi. Çarşıya in, ekmek parası iste.
Kızcağız çarşıya inmiş, utana sıkıla sattıkları dükkanın karşısına geçerek bir tanıdık görürüm diye beklemeye başlamıştı. Kendisini gören dükkandaki adam hemen yanına gelerek:
- Sen masum birine benziyorsun, ne bekliyorsun burada? diye sormuştu. O da anlatmıştı gerçek durumu:
- Ekmek alacak paramız kalmadı, bir tanıdıktan ekmek parası istemek üzere bekliyorum burada.
Hemen elini cebine attı adam. Hatırı sayılır bir miktar parayı uzatarak "Al" dedi. "Bununla istediğin kadar ekmek alabilirsin. Ben de nimetin şükrünü eda etmiş olurum böylece."
Kızcağız elinin birini arkasına saklamış, ötekiyle parayı alırken adamın dikkatin çekti bu saklayış;
- Elinde bir yara bere varsa tedavi ettireyim, niçin saklıyorsun? Allah bana nimet verdi, şükrünü eda etmek için iyilik yapmam gerek, dedi.
Kızcağız önce açıklamak istememişse de adamın ısrarı üzerine anlattı elinin durumunu:
- Ben bir yoksula ekmek vermiştim. Babam yolda rastlayıp sormuş, o da evi gösterip 'İşte oradan aldım' demiş, bizi haber vermiş. Babam eve gelince elindeki sopayla ekmek veren elime öylesine bir darbe indirdi ki, elim böylece çarpık kaldı. Göstermekten utanır oldum. Bu yüzden de evde kaldım.
Bu açıklamayı dinleyen adam bağırmaya başlar:
- Komşular! Çabuk buraya gelin, ben hayalimdeki altın kalpli kızı buldum, hayat arkadaşım işte karşımda, siz de şahit olun... diyerek başlar anlatmaya:
- Ekmeği isteyen fakir bendim. Ben o gün bir hamaldım. Demek ki elinin çarpık kalmasına ben sebep olmuşum. Hem sebep olayım hem de seni bu halinle baş başa bırakayım. Buna Allah razı olmaz. Seni görünce içimden bir sevgi selinin koptuğunu anladım, bana ekmek veren kıza ne kadar da benziyor diye düşünmüştüm. Yanılmamışım. Baban şükürsüzlük ettiğinden Allah onun dükkanını elinden alıp bana nasip eyledi. Şimdi ise imtihan sırası bana geldi, ben de aynı şükürsüzlüğe düşmek istemem. Haydi gel, nikahımızı yaptırıp birlikte babanı sıkıntıdan kurtaralım.
Yola koyulurlar, ekmek veren eli sakatlayan şükürsüz babaya doğru...
"Şükrederseniz çoğaltırım, etmezseniz elinizden alır şükredene veririm. Şükürsüze de azabım şiddetli olur...''

alintidir.
16
kızlar hepimiz bildiklerimizi burda paylaşalım lütfen  ;)